De Lage Drempel op stap naar Olmense zoo

De Lage Drempel is al tien jaar een kansarmoedeorganisatie uit Mechelen. De vrijwilligers openen dagelijks een ontmoetingshuis in de onzelievevrouwestraat. Daar kunnen mensen in armoede terecht voor een tas koffie, een babbel, ondersteuning en vorming. Regelmatig richten ze ontspannende activiteiten in. Vrijetijdsbeleving is immers niet makkelijk te organiseren als je in armoede leeft.

In de winter werden we gesteund door de groep Mechelse solidaire winter 2010. Zij deden allerlei activiteiten (soepverkoop, benefietoptreden, enz;) en konden ons een mooie cheque overhandigen.

We wilden de opbrengst gebruiken om heel veel mensen een leuke dag te bezorgen. We wilden dit breder doen dan enkel onze eigen bezoekers. Daarom schreven we heel wat andere verenigingen aan. Zo komt het dat we op zaterdag 14 mei met bijna 300 mensen naar de Olmense zoo konden gaan. Voor 5 euro konden de deelnemers meedoen.

We verzamelden aan de oude Carrefour in Mechelen en reden onder een mooie zonnetje naar Olmen. Daar aangekomen aten we onze meegebrachte picknick op. Daarna konden we vrij rondwandelen in het park. De beren, de leeuwen, de vogels, de speeltuinen en het circus waren absolute toppers.

Om 16u00 verzamelden we terug voor een tas koffie en een stukje limburgse vlaai. Om 17u00 moesten we helaas al terug op de bus. De terugrit was het einde van een leuke daguitstap. We denken dat de meesten er hard van hebben genoten. We zijn vooral blij dat we op manier zoveel mensen een keer konden samenbrengen, ontmoeten en zien genieten.

Beslist voor herhaling vatbaar. Met een dikke merci voor de Solidaire winter-mensen. Hun inspanning heeft, denken wij, iets moois opgeleverd.

Klaar voor vertrek, vijf bussen vullen met 300 mensen

De aapjes trokken heel wat kijklustigen

Even uitrusten en vooral veel spelen, spelen, spelen

Mooi initiatief. De stad heeft toch wel die bussen betaald zeker ? Ze gooien zoveel geld over den balk. 

Beste,

Blijkbaar heb je het artikel niet zo goed gelezen.  Het geld voor de bussen is betaald door de groep Mechelse solidaire winter 2010 en is verzameld via akties zoals soepverkoop, benefietoptredens, enz. Gelukkig zijn er nog mensen die solidariteit hoog in het vaandel dragen en hun energie in akties steken met de bedoeling om met anderen te delen. Dit lijkt me een moeilijkere opdracht, dan op een gemakkelijke manier van achter uw computer kritiek te geven.

Met vriendelijke groeten,

Carolien

 

Bravo voor dit initiatief.  Hartverwarmend.  En mooie stad wordt pas écht mooi als er steeds opnieuw mensen opstaan om  voor anderen die het minder voor de wind gaat, hun nek uit te steken.

 Mevrouw, u vergist zich blijkbaar van tegenstrever.

Inderdaad Jan. Proficiat Lage Drempel !

Fantastisch, lovenswaardig initiatief... en hartverwarmend. En wat ben ik blij en trots mijn kleine steentje te hebben kunnen bijdragen aan 'Mechelen Solidaire Winter', door behoorlijk wat soep te drinken en de activiteit in de Spiegeltent bij te wonen....

Mijn hoed af voor De Lage Drempel en de initiatiefnemers van 'Mechelen Solidarie Winter 2010' !

'k Ben blij dat er nog dergelijke iniatieven bestaan. 300 mensen die op die manier een zeer leuke dag beleefd hebben. Daar mag best wat (meer) ruchtbaarheid aan gegeven worden :-)