Foto van de dag

met categorie:  

(Foto Lerak Sremos)

Euh?

Er moet niet altijd een uitleg zijn voor een foto van de dag, maar goed.

Ik nomineer graag deze foto die de Katelijnestraat en de architectuur van deze bekende invalsstraat in zijn volle glorie toont. Kijk een keer omhoog en je zal versteld staan wat voor heerlijke geveltjes hier te zien zijn en wat voor een rijke straat deze straat wel niet is.

Deze straat verdient een gidstocht op zichzelf.

Zo is dat...  Dit is inderdaad een straat met een verrassende mix van architectuur.  Op deze foto wordt deze mix mooi gïllustreerd.

Ik zie dat 'de Rooden Hoed' stilaan gerestaureerd wordt.  Er is een dakkapel op geplaatst...   Daarnaast rechts een mooi voorbeeld van modernisme, met de ronde ramen...  En dan het huis met de balkonnetjes, waar oud en modern een mooi huwelijk sloten...

En mijn geboortehuis staat er nog in de volle glorie van het jaar 1948. Dat is de lingeriezaak waar net een man in het grijs voorbij wandelt.

Ik kijk al uit naar die wandeling doorheen de Katelijnestraat, Peter !
Er staan inderdaad heel wat mooie en interessante gebouwen daar...

Over de foto zélf: zeker niet slecht, fototechnisch: mooi licht....leuk met de donkere schaduwpartijen en die streepjes (zon)licht...

Mooi was ze vroeger wel, de Kathelijnestraat net zoals de Deigemstraat en de Lievevrouwestraat en de Hoogstraat en, en.  

Peter laat iets weten van de gidsbeurt in de Katelijnestraat!

@ G.L. mensen maken een straat mooi en leefbaar!

Ik laat me ook graag op sleeptouw nemen door een ervaren gids...

Mooie straat en prachtige geveltjes, dat zeker, maar op één of andere manier vind ik de straat er toch wat verloren bij liggen, echt al 'buitengebied' terwijl de drukte van het centrum hier zou kunnen doorlopen, zoals vroeger:

Sint-Katelijnestraat

 

Met wat voor een lens en toestel is dit getrokken?

Met het kannon van De Noter denk ik maar we hebben daarvoor experts op den blog. 

G.L., dat trekt zo goed op een tekening van De Noter als mijn gat op een pontkoek ;-)

Dat ben ik helemaal met je eens, Peter. Ik noem dit altijd het Mont Martre van Mechelen, vanwege de naar verluid 150 kunstenaars die er op het einde van de 16de eeuw woonden. Al was Mont Martre in die tijd trouwens nog maar een onbeduidende heuvel ten Noorden van het stadje Parijs.

Is deze foto genomen vanaf de  Voddemet ? ik kan mij dat niet goed meer voorstellen. Het is allemaal zoolang geleden,het is bijna 60 jaar geleden dat ik uit Mechelen verhuisd ,en mijn geheugen is zoo goed meer,(bewijs dat ik een oude man geworden ben  Ik wrd er 84 in een paar maanden).

@Louisfromusa de dappere tachtiger: ik dank dat de foto is genomen vanop het Kathelijnekerkhof.richting Markt toe!

 @ Jokke

De foto is volgens mij genomen vanuit een standpunt alvorens men aan het pleintje van de Kathelijnekerk komt. De lichtstreep die onder de laatste auto in de file de straat kruist, is de zon die vanuit de Moreelstraat de Kathelijnestraat dwarst. Telelenzen zijn de meest bedriegelijke optische toestellen die er bestaan maar geven de prachtigste resultaten om de mens op het verkeerde been te zetten. Vraag maar aan eender welke fotograaf en hij zal je volmondig gelijk geven.

we zullen het aan de maker van de foto eens vragen!

@Louisfromusa,

                         Louis, ge hebt u laten verassen. Maar jij kon natuurlijk niet weten dat de Kathelijnestraat momenteel " enkel richting " naar de Grote Markt toe is.

Maar veel belangrijker is een goede gezonde oude dag Louis. Ik geloof dat zoiets in de States nog wel mogelijk is hé Louis. Hier is 't wat anders met den hete zomer weeral in aantocht. Stel het goed Louis.  

Halo Mechelaars,volgens ik kan zien op die foto,MIJN Mechelen is veel veranderd, van tijd denk ik nog wel eens aan mijn jeugd in de Zelestraat,Ik zal die waarschijlijk ook niet meer herkennen,dat is allemaal zoo lang geleden.Maar ik zal Mechelen toch nooit vergeten.