CARTOON! Mechelen stuurt zijn daklozen uit.

Vorig weekend wist een medewerkster van het OCMW mij te vertellen dat Mechelen een magnifieke manier heeft uitgedokterd om van z'n daklozen af te geraken, ze worden namelijk gratis op de trein naar Antwerpen of Brussel gezet.
Los van het feit of het waar is of niet vond ik het zo'n grappig verhaal met een cartoon als gevolg.

Men zou er inderdaad kunnen mee lachen maar het is niet om te lachen. De werkelijkheid is dat aan iedere dakloze een prijskaartje hangt. Dat is dus het probleem waar ze in Brussel nu al hoeveel dagen mee bezig zijn. Al die prijskaartjes moeten uiteindelijk door iemand betaald worden. 

Het is lelijk, maar je zou haast gaan hopen dat G.L. eens een paar weken dakloos zou moeten zijn, liefst in de winter, en dan de hulp krijgt die hij de anderen toewenst.

Aan iedere dakloze hangt een kostenplaatje.
Dat hangt ook aan iedere werkloze, invalide, gepensioneerde, gemeenteraadslid, enz.
Meteen maar euthanaseren die handel, Louis ???

Dat verhaal klopt. Centrumsteden als Mechelen en Leuven, Aalst etc ... hebben geen of amper opvangcapaciteit voor daklozen. En zijn er ook niet happig op om die te verzorgen. Als zo iemand zich aanmeldt bij het OCMW hebben die dikwijls geen andere keuze dan die met een treinticket naar Brussel of Antwerpen te sturen.