Cacaofontein op de Grote Markt met partner Ivoorkust

met categorie:  

In mei verwelkomt de wereldwinkel van Mechelen zijn cacaopartner Kavokiva uit Ivoorkust. Vrijwilligers van de wereldwinkel pootten gisteren een chocoladefontein neer op de Mechelse Grote Markt. Hiermee wilden ze aandacht vragen voor de problemen in de cacaosector en voor de politieke situatie in Ivoorkust op dit ogenblik.

Vanaf 15u30 konden voorbijgangers proeven van in fairtradechocolade gehulde stukjes fruit. En een praatje slaan met onze partner over eerlijke cacaoproductie. Of van haar iets vernemen over de penibele situatie en het aanhoudende geweld in Ivoorkust.

De Wereldwinkels van Mechelen en Zemst sloten een partnerband met de coöperatie Kavokiva, een cacaoproducent uit Ivoorkust. Deze laatste laat zich voor de gelegenheid vertegenwoordigen door Myriame Yaya Touré. Beide wereldwinkels vangen haar op en zorgen ervoor dat zij uitgebreid kan kennismaken met het Mechelse publiek en omgekeerd.

Zo zal zij ook nog een bezoek brengen aan de middelbare scholen van het Lyceum en het Sint-Romboutscollege, wordt ze ontvangen op de dienst ontwikkelingssamenwerking van Mechelen, legt ze de eerste steen van de vernieuwde wereldwinkel en neemt ze deel aan een debat bij CIMIC over Ivoorkust en de toekomst van eerlijke handel.

 

 

 

 

 

 

Hey, das onze Luka op de eerste foto, de snoeper.

Mooi initiatief!

Ja Marc, die weet duidelijk wat lekker is

Een heel mooi initiatief !

Zo, en Marcs zoontje is al net zo'n grote snoeper als de papa? ;-)