Boeiend nieuw Cultureel Seizoen in aantocht. Nijntje approved!Terwijl het nieuws over de Mechelse Zomerprogrammatie  van vzw Mechelse Feesten nog stevig nasmeulde, werd vanmiddag, woensdag 18 mei, ook de programmatie van Cultuurcentrum Mechelen voor seizoen 2011-2012 bekend gemaakt. Blikvangers zijn de festiviteiten rond veertig jaar Circus Ronaldobravo!, Contour 2011 ‘Sound & Vision’, een eerste ‘Full House voor kinderen’, een Dick Bruna-expo en optredens van Eva de Roovere, K’s Choice, Johan Verminnen, Elliott Murphy, Lee Ronaldo, Viktor Lazlo en Yevgueni om er enkelen te noemen…Zondag 5 juni
is het weer zover. Dan kun je van 9 tot 16 uur je cultuurabonnement gaan samenstellen. Aan de formule werd gesleuteld en een en ander zou dus vlotter moeten verlopen. Je vult nu je formulier met gewenste voorstellingen in, bezorgt dat aan een van de medewerkers en je krijgt een overschrijvingsformulier mee. De aanvragen worden keurig verwerkt in volgorde van ontvangst. De verkoop via de webstek start op 7 juni, de losse verkoop op 1 juli.

De seizoensbrochure 2011-2012 valt heel binnenkort bij de cultuurcentrumabonnees in de brievenbus. Mechelen Blogt kreeg tekst en uitleg van cultuurfunctionaris Koen Leemans, Brendan Burny, Lies Timperman, Brien Coppens en schepen van Cultuur Frank Nobels én kreeg de brochure vandaag al mee en ziet dat er weer heel wat te beleven valt het komende seizoen. We lichten graag al enkele tippen van de sluier.

Van 15 tot en met 18 september, wanneer het ook autoloze zondag is en de UiTkijker vrijetijdsbeurs ‘UiT zonder Uitlaat’ wordt, slaat Circus Ronaldo zijn tenten op op de Mechelse Grote Markt. Het worden vier dagen vol kapriolen, zotternijen en kunsten. Veertig jaar Circus Ronaldo mag gevierd worden, niet?

Dit jaar vindt opnieuw Contour plaats en er wordt nauw samengewerkt met Cultuurcentrum Mechelen, ook in de programmatie. Sound & Vision, de verwijzing naar de David Bowie-song is géén toeval, draait inderdaad rond geluid en meerbepaald muziek en bewegende beelden. Met onder meer ook een Full House in het kader en een (muziek-)filmfestival ‘Rockville’.

Schepen van Cultuur Frank Nobels is erg opgezet met de Expo Dick Bruna die van 18 februari tot en met 3 juni zal lopen. “Vroeger toonde ik de tekeningen van Dick Bruna aan mijn kinderen, nu aan mijn kleinkinderen”, aldus Nobels die ook het belang van de activiteiten rond Fiep Westerdorp voor ‘Mechelen Kinderstad’ benadrukt. Ja, Nijntje is ‘in the house’ en er komt ook ‘Nijntje The Musical’.

Met ‘A Tribute to Alan Lomax’ wordt deze etnomusicoloog deftig in de bloemen gezet. En zo zijn we bij de muziek beland. Die komt het komende seizoen van ondermeer Yevgueni die de ‘Welkenraedt-theatertour’ in Mechelen zal afsluiten, Johan Verminnen, Eva de Roovere, Lady Linn, Spinvis, Lee ‘Sonic Youth’ Ronaldo, K’s Choice, het afscheid van De Nieuwe Snaar en singer-songwriter, akoestische rocker en fenomeen Elliott Murphy. Maar ook: Zefiro Torna en Bl!ndman.Stadsartiest Frank Vaganee heeft ook zijn zeg in de programmatie en er wordt sowieso sterk ingezet op Jazz. Met opnieuw ook een samenwerking met de Jazzzolder en iets om naar uit te kijken: Chanteuse Viktor Lazlo die een tribute aan Billie Holiday brengt.

Zeer speciaal wordt het slaapconcert van 23 op 24 februari. Deelnemers brengen best hun pyjama mee want de bedoeling is dat je bij slaapverwekkende muziek in slaap valt (!). Misschien niet snurken best?  ‘s Ochtends krijg je dan een ontbijt aangeboden.

Voor het eerst is er ook een Full House voor kinderen. Die staat in het teken van Dick Bruna’s Nijntje. Liedjes en verhalen voor het slapengaan, gebracht door muzikanten uit de pop- en rockscene. Volwassenen ook welkom…

En ook dit jaar is er toneel en comedy. Met ondermeer de éérste toneelvoorstellingproductie van Jan Eelen, een voorstelling met Wim Helsen en Bruno Vandenbroecke, een herneming van ‘Het Lorchter Syndroom’ en Josse De Pauw die de monoloog ‘Weg’ brengt.  Mechelaar Bert Cannaerts presenteert de premère van ‘Waar is Barry’. Maar er is nog meer stand up comedy. Wat dacht je van Filip Geubels?! En ook Freek de Jonghe komt...

Made in Mechelen zet ondermeer Ward Dyck in de kijker, die ook al bij ‘Niet van Gisteren’ te zien was en er komt een heuse expo rond de rockgeschiedenis van Mechelen.

Zodra je de brochure in de bus krijgt, merk je dat er nog veel andere zaken te beleven vallen waar we het niet overhadden.

Maar één ding is zeker: de fraai vormgegeven brochure, met een  omnipresent Nijntje, bevat heel veel lekkers…


tekst & foto's: (c) Markec

Dat is alvast een grote tip van de sluier!

Ja, het is al heel veel interessante informatie, het wordt zeker spannend om weer de goede keuzes te maken..Ik kijk nu natuurlijk ook uit naar de brochure want de data van al deze leuke aanbiedingen zijn natuurlijk ook belangrijk..:-)

Met dit duidelijk verslag hebben we toch al een groot idee van wat er allemaal aangeboden wordt. Bedankt, Markec.

Dat wordt vroeg opstaan :-) Mooie collectie !

 

en hoe krijg je die 'brochure' in je brievenbus ?

Hier zit héél wat in dat ik kan smaken!   Wordt een cultuurjaar om van te smullen dus...

;-)

Als je de voorbije twee jaar één of meerdere tickets kocht voor een concert of voorstelling, dan zou de brochure in de tweede helft van volgende week in je brievenbus moeten belanden.

Is dat niet zo? stuur dan even een mailtje naar cultuurcentrum@mechelen.be en we zenden je de nieuwe seizoensbrochure. Of loop eind volgende week eens binnen in het Cultuurcentrum.

... en ondertussen is de brochure wellicht al in menig Mechelse brievenbus beland? De mijne kwam vandaag toe...

De Mechelse Cultuurliefhebbers kunnen beginnen met het maken van de moeilijke keuzens... En kiezen is altijd verliezen, helaas. Succes !!