al 25 jaar méér dan edelweisjes, jodelen en lederhosen...

met categorie:  

(foto's: Jan Smets - De Servus-bestuursleden in verbroedering met Oostenrijk...)

Oostenrijk is méér dan jodelen in een alpenwei met edelweisjes, en billengeklets op lederhosen...  Dit land is beslist méér dan die verzameling cliché's.  Al 25 jaar toont deze succesvolle Mechelse vereniging ons dit: Servus.  Dit weekend jubileren de Oostenrijkliefhebbers van deze club en ze doen dit met flink wat feestgedruis.

(foto's: Jan Smets.  Harry Weymeersch met de vlag van de vereniging...)

Op de Grote Markt, in een zonovergoten Mechelen, schalde het koper feestelijk vanmorgen.  Servus bood de marktlopende Maneblussers een Promenadeconcert aan.  En dit was maar één van de activiteiten van een weekend dat bol staat van alles wat een fan van dit alpenland de duimen en vingers doet aflikken...

    

(voorzitter en oprichter Alfons Deleus)

 

In 1986 werd Servus opgericht, en meteen werd tot doel gesteld om vakantieland Oostenrijk hier te lande in al zijn culturele facetten voor te stellen.  Spoedig werd Servus een begrip in onze stad, en heel Vlaanderen.  Maar ook in Oostenrijk werd deze Mechelse vereniging bekend.  Nu, 25 jaar later, is Servus onveranderd een zeer actieve, veelzijdige en succesvolle socio-culturele vereniging die kwaliteit, originaltiteit én authenticiteit hoog in het vaandel voert. Via het veelzijdige culturele aanbod zijn stevige bruggen geslagen tussen beide landen.  De vieringen rond het tienjarig bestaan leidden in 1996 zelfs tot het oprichten van het Haydn-Genootschap met de geboorte van de Internationale Haydn-Biënnale Vlaanderen tot gevolg.

http://users.telenet.be/haydngenootschap

 

Gisteren, op 1 april werd het feestprogramma gestart met 'Vienna Magical Violins' - Barbara Helfgott & Rondo Vienna in Concert.  Het werd een muzikaal parcours van Mozart en Strauss via de Beatles en Abba, tot John Miles en Michael Jackson.  En dit alles werd in het Cultuurcentrum overgoten met een parelende Wiener Sekt.  Zilver vier je immers niet alle dagen...

Vanavond vond in het zelfde Cultuurcentrum een Jubileum-feestavond plaats met de Bauernkapelle St.Georgen uit Eisenstadt, die algemeen wordt omschreven als de allerbeste Musikkapelle van Oostenrijk.  Maar er waren ook de Tamburica Cindrof uit Siegendorf en een show -en dansformatie (The Playboys) uit het eerder vernoemde Eisenstadt...

Morgenvroeg is er om half 11 een Jubileummis in de kathedraal, en aansluitend feest men nog verder tot 17 uur in het Cultuurcentrum...

                    

                    

 

Servus is een bloeiende Mechelse vereniging.  Ze verdient dan ook vandaag een bloemetje.  Laat er ons maar een boeket van maken!

Proficiat Servus!

http://users.telenet.be/servus

Ik voeg hier graag een collectie foto's aan toe die ik nam tijdens de zaterdagmarkt

 

Servus Mechelen viert 25 jaar Oostenrijk Servus Mechelen viert 25 jaar Oostenrijk Servus Mechelen viert 25 jaar Oostenrijk

ik heb gisteren "lederhosen" zien flaneren op de vismarkt

Hoed af voor de inzet, de vechtlust en de liefde voor Oostenrijk en Mechelen van Fons Deleus en zijn dame. En daarmee ook hoed af voor de de mensen van Servus. Het was weer goed. Ik heb spijtig genoeg het concert gemist, maar dat is dan weer voor een volgende keer, want met Servus weet je dat er nog komt...

Had Servus ook Luttenberger*Klug, Saint Lu en Anna F. meegebracht naar Mechelen ?

Just2know

;-)

Proficiat aan het voltallig bestuur en alle helpers. Het was weer eens een meer dan geslaagd weekend.