"Ouwe makker" Zjef Van Uytsel

Zjef Van Uytsel

Zijn tournee "Ouwe Makkers" bracht Zjef Van Uytsel op zaterdagavond naar een uitverkocht Stadsschouwbug in Mechelen. Hij vertelde zelf dat we een avond mochten verwachten met liedjes uit het heden en verleden en zelfs een paar nieuwe. En afwisseling was er genoeg.  Dat de man er zin in had, was al te merken bij de eerste nummers. Rustigere en wat meer up-tempo nummers volgenden elkaar op.

Zjef Van Uytsel

De avond ging van start met het mooie “Lief en Leed”. Al heel snel kregen we “De Zotte Morgen” en “Houten Kop” te horen. Het publiek klapte mee op de maat.  Even later vertelde hij ons dat hij afkomstig is uit Mol (de reden waarom hij ’s nachts groen licht geeft van het verrijkte uranium) en dat er al zoveel liedjes gemaakt zijn over de Kempen. Toch schreef hij er zelf ook nog eentje: “Stil In De Kempen”. Voor de pauze kreeg ontslagnemend premier Yves Leterme nog even een kleine veeg uit de pan. Toen Zjef zijn nummer “België” inzette, zei hij nog even dat ze het zouden starten met de Brabançonne. We kregen echter het Franse volkslied te horen. Met een nummer dat er prachtig bij aansloot (“Schone Schijn”) gingen we de pauze in.

Zjef Van Uytsel

Na de pauze kregen we “Ik Weet Wel Mijn Lief”, “Als Je Zomaar Weg Zou Gaan” en “Als Je Denkt Dat Ik Je Mis”. Zjef ging verder met een nummer over “het echte zwakke geslacht” en bracht “Gevoelige Jongen”. Tussendoor vertelde hij ons nog dat hij vele kilometers in de wagen heeft doorgebracht. Meestal nog zonder GPS, maar wel met GPL (GePlooide Landkaart). En dat bracht ons dan bij “Tussen Antwerpen En Rotterdam”.

Zjef Van Uytsel

Afsluiten deed hij met “Goede Vrienden”. We kregen natuurlijk nog enkele bisnummers : “In De Sterren” en “Troebadoer”. En zo kwam er een einde aan een prachtig concert dat voor velen in de zaal nog veel langer had mogen duren.

 Zjef Van Uytsel

Foto's : (c) www.mediawatcher.be - www.photos-b-art.com

Zoals ik kon vermoeden was het dus een meer dan geslaagde avond met Zjef! ;-)

Een leuk verslag, Bart, dat ons, samen met de mooie foto's een goed beeld geeft van wat overduidelijk een topavond was...

En de Zjef is duidelijk helemaal terug, wat we in 2008 al merkten/konden verhopen... Goed nieuws dus.... Wie weet krijgt  het album 'Ouwe Makkers ' nog wel een  opvolger - aangezien ik over 'nieuwe liedjes' las !

't Was idd een heel leuk intimistisch concert, hoewel ze daar met zijn tienen (ik kan er ene naast zitten) op het podium stonden.

Idd Markec : "Zjef is back"

Leuk verslag trouwens ook, maar zijn er geen foto's van de tweede violiste. 't Is iets persoonlijks ... :-) :-) :-)

@Marc DW : jammergenoeg heb ik geen foto's van de violiste. Die zaten daar een beetje in een donker hoekje. Sorry

Het was een prachtig optreden, met veel 'warmte' en gevoel.  Een kippenvelmoment was het heel intieme en sobere 'Stil in de Kempen'...  Maar er was zovéél moois...  Twee jaar geleden hoorde ik in dezelfde schouwburg diezelfde Zjef.  Maar het is voor herhaling vatbaar.  Gewoon mooi.  Zonder meer.  Een monument - groots in talent én bescheidenheid...

Heel mooi verslag en foto's, Bart.

Zo te lezen was het inderdaad dezelfde show als in 2008. Ik zal straks zijn CD nog eens beluisteren met deze mooie liedjes.