Montmartre

met categorie:  

Heb je misschien een karakterkop en wil je daarmee vereeuwigd worden ?

Rep je dan asap, dit weekend, naar dat karikaturenwinkeltje “Montmarte” in de Onze-Lieve-Vrouwestraat !

Voor 5 euro een karikatuur in zwart/wit en voor 10 euro in kleur.

En tegelijkertijd help je er de slachtoffers in Japan ook nog eens mee !

Allez, just an ID...

Bericht in de gazet

OLV-straat – Foto Gimycko

@Gim: ikzelf heb contact opgenomen met de ambassade van Japan, gezien het verwonderlijke gegeven dat nog geen steunrekeningen werden aangekondigd! Alsof een Japanner geld teveel heeft in dergelijke situaties... Men vroeg me om te storten bij het Rode Kruis hier, wat ik omwille van de "adminstratieve nevenonkosten" niet wenste te doen. Men zou me een bankrekeningnummer in Japan bezorgen. Ik zal het u kortelings laten weten waznt hulp is wel degelijk welkom!

Via Oxfam-Solidariteit - België (met hun winkel in de OLV-straat) kan je wel degelijk een aantal partners van Oxfam-Japan in Japan zelf steunen.

 

http://www.oxfamsol.be/nl/Oxfam-Japan-steunt-twee-partners.html

 

 

De eigenaar / kunstenaar was deze namiddag al goed bezig en had direct al een pak bewonderaars.

Vermoedelijk gaat de actie morgen, zondag, verder want ik geloof dat dit weer een Warm Welkom Weekend is.

Foto's Gimycko

Eigenlijk zijn dat twee verhalen in 1.

  • Ik was een paar keer welf in Japan voor zaken, en ik ben nog altijd onder de indruk van het organisatietalent in de Japanse gemeeschap. En laat het nu juist deze Japanse maatschappij zijn die zo zwaar wordt getroffen. @Eddy: Ik zal ook even trachten na te kijken bij de Japanners die ik ken op welke manier we kunnen helpen.
  • Aan de andere kant is het schitterende innovatieve winkeltje in de OLVstraat. Een winkel die karikaturen verkoopt ! Nieuwe initiaiven die onze steun verdienen. En er zijn er nog ... kijk maar een keer hier of hier. Eigenlijk komen er heel wat nieuwe dingen in de Mechelse binnenstad :-) En dat doet me deugd.

Alle lof voor zij, die het wagen om allerlei kleine snuisterwinkeltjes te beginnen.  Dat het nu karikaturen of verkleedkledij à la Kostuum en Karamel zijn.

Liefst wat moeilijker te vinden in een loos Mechels straatje, want dat maakt het juist een stuk spannender voor de zoekende shopper.

Nu nog een winkeltje waar Harry Potter zijn toverstokken op de kop kan tikken en dan zijn we er helemaal.

;-)

De trotse Japanners kennende, zal het niet lang duren voordat het daar allemaal opnieuw draait. Het is te hopen na alles wat we de laatste weken via de media hebben moeten slikken. Er zijn er al die spreken van hier het licht uit te doen. Maar dat ze nog eventjes wachten tot ik mijn bijdrage formulier heb ingevuld. 

De actie van Montmartre dit weekend haalde €2000 op!

Mooi bedrag.  Keep up the good work.

:-)