kaartjes voor Warre!

met categorie:  

(foto: Patrick Hattori)

Gisterenavond had ik Sven Van Haezendonck van Gazet van Mechelen aan de lijn.  En in het gesprek vertelde hij me ook nog dat hij die dag een bezoek had gebracht aan Warre Coremans, in het ziekenhuis.  En, dit had hem toch wel aangegrepen, want het gaat écht niet goed met deze verdienstelijke Mechelaar...

Natuurlijk is Warre bekend in Mechelen.  Hij is dan ook al jaren één van de grote promotors van ons Mechelse dialect. 

Al een jaar vecht Warre tegen een slopende ziekte.  En nu is hij dan ook nog eens gevallen in zijn woning in de Varkensstraat..  Zo kwam hij nogmaals terecht in het Sint-Maartenziekenhuis. 

 

Het is stil in kamer 305 in de Leopoldstraat.  Warre leest de krant, maar mist het contact met de buitenwereld.  'Ik ben eenzaam' laat hij optekenen in het de Gazet van Mechelen...  Zo'n twee maanden geleden was Coremans het laatst te horen in 'Oep z'n Mechels', het populaire programma dat hij op Radio Randstad verzorgde met zijn makker Clément Rochette...  Het lukt niet meer.  Na elke uitzending was hij een wrak...

 

Jo Swinnen heeft voor de continuïteit van het programma de draad van Warre opgenomen.  Want het werk van Warre en Clément dient ten alle prijze te worden voortgezet.  Warre Coremans was steeds de grote voorvechter van het Mechels dialect, en hoopte dat deze liefde voor deze streekgebonden taal bij de Maneblusser nooit zou overgaan.  De dialectlessen in de Oude Stadsfeestzaal, die hij ooit organiseerde, waren een enorm succes.

 

'Warre woont alleen.  Na zijn val afgelopen donderdag moest er zelfs politie en een slotenmaker aan te pas komen om hem te bevrijden', zegt zijn zuster Yvonne...  Warre moet veel rusten, en er is een kamer op de palliatieve afdeling aangevraagd.  ('niet dat ik al wil sterven hoor', zegt hij zelf...)

De wereld is klein geworden voor Warre.  En ik wil het verhaal nu niet extra zielig maken.  Nee.  Dat niet.  Maar toch zou ik hier een warme oproep willen lanceren - in navolging van de vraag van Sven in zijn gazet...

 

Warre zou erg graag kaartjes ontvangen om zijn kamer vol te hangen...  Om het gezelliger te maken, en om ze allemaal telkens opnieuw te kunnen lezen.

 

Dit is een mooi, warm-menselijk initiatief.   Niks moet natuurlijk.  Maar als je weet dat je met dit kleine gebaar deze man een enorm plezier zou kunnen doen, dan wéét je het wel, niet?

Je kan de kaartjes sturen of bezorgen aan het Sint-Maartenziekenhuis in de Leopoldstraat

DOEN lieve mensen, voor deze verdienstelijke Mechelaar, die velen op zijn manier zoveel plezier heeft bezorgd...   Mijn kaartje is al onderweg...

ik wens hem heel veel beterschap toe warre en sterkte toe

 @ Blogbeheerders

Iemand beterschap en sterkte wensen en dan tekenen met Anoniem vind ik tamelijk vreemd. 

Er worden op deze blog tamelijk veel Anonieme post toegelaten. Beterschap ermee!

Jef zal wel weten dat ik zeker niet anoniem ben. En medeleven en respekt voor oude en zieke mensen heeft mijn diep christelijke moeder mij altijd voorgehouden. Daar blijf ik ook bij en wens tevens ook deze mens een spoedig herstel toe.

...en als we dan nog allemaal de moeite doen om een kaartje te sturen naar het ziekenhuis, is het hélemaal OK.  Want...het is natuurlijk ook tof om langs hier een wens te posten, maar daar heeft Warre alleen natuurlijk niks aan.  In het ziekenhuis kan hij dit niet lezen.

Dus: paar minuten werk om een kaartje te nemen, een postzegel te kleven, en dit in de brievenbus te deponeren.  Of...bij het voorbijkomen in de Leopoldstraat af te geven aan de inkombalie...

Een klein gebaar.  Maar voor deze mens maakt het een wereld van verschil.  Mechelen: toon je warme hart. 

Mijn kaartje stuur ik ook zeker

ik heb dit ook gepost op het Nederlandstalige forum van www.postcrossing.com

http://forum.postcrossing.com/viewthread.php?tid=54698

Sympathieke oproep, waar we zeker gevolg gaan aan geven!

Mooi Kevin!

wie volgt zijn voorbeeld?  Ik hoop dat al de muren van de kamer van Warre binnenkort volhangen met de wensen van meelevende Mechelaars!  ;-)

ik doe zeker ook mee, dat spreekt vanzelf !

 Ik ook Markec,mijn kaartje is al weg.

Jackie

kaartje vandaag gepost...

update:Warre is vannacht overleden...

Hij zal in de herinnering blijven voorteven van vele Mechelaars.  Bedankt Warre voor al wat je deed voor onze stad !    Mijn deelneming aan de familie...

Een Mechels monument is niet meer. Rust in vrede, Warre.
Mijn deelneming aan Warre's familie.

Ik reageerde eerder op een berichtje dat Rudi in een andere topic plaatste.

Mijn gedachten gaan ook uit naar zijn familie, maar ook naar de gelukkige momenten die hij de laatste weken heeft gekregen onder meer door deze blog, door bezoekjes, vele kaarten... Ik hoop dat hij vredevol het leven hier heeft mogen verlaten.

Mijn deelneming aan de vrienden en familie van de Warre.

Weet er iemand waar en wanneer de uitvaart plaatsvind ?

Ik zèn zeiker da ze vanaf na Mechels geun klappe aan de pout van Sinte Peeter.

In ieder geval mijn deelneming.

 Begrafenis op vrijdag 29 april 10u in St Rombodskathedraal

 @Piep en andere : Begravenis op vrijdag 29 april om 10u in de St.Rombautskathedraal.

Jackie