Eenmaal, Andermaal......Verkocht!

The green green grass of home

Vandaag is een dag die menig KV Mechelen supporter al lang met rood (en geel) heeft aangekruisd in zijn agenda. Onwaarschijnlijk maar waar, het stadion van de Malinwa wordt openbaar verkocht. Of niet, want een compromis tussen deze club en voormalig voorzitter Willy Van den Wijngaert is nog altijd mogelijk.

Indien dit er niet komt zal vanmiddag de openbare verkoop van de jeugdvelden en het stadion plaatsvinden in zaal Diependael.

Deze verkoop is nog een afhandeling van de faillisement van KV Mechelen in 2003, de huidige Yellow Red Kv Mechelen huurt nu eigenlijk nog steeds het stadion van de vroegere Malinwa die beheerd wordt door vereffenaar Joan Dubaere.

Iedereen kan aanwezig zijn, wat vele supporters ook van plan zijn.

Burgemeester Bart Somers heeft zijn steun al toegezegd en duidelijk gemaakt dat de terreinen van het stadion recreatiegrond zullen blijven.

Nu blijkt dat het gemeenschappelijke stadion aan de E-19 onmogelijk geworden is daar de bodemstructuur niet toelaat daar een nieuwe voetbaltempel te bouwen heeft huidig voorzitter Johan Timmermans deze week duidelijk gemaakt dat KV er alles aan zal doen om het stadion te verwerven en verder uit te bouwen en te moderniseren.

Een spannende dag voor mensen met een rood en geel hart.

 

 We duimen voor de kakkers !

Het gerucht doet de ronde dat YRKVM weinig in de weg zal gelegd worden in het verwerven van het stadion. Ter compensatie zou Van de Wijngaert weinig in de weg gelegd worden bij de aankoop van de oefenterreinen. Deze zullen dan ingekleurd worden als verkavelingsgebied. En kan hij daar op die manier een mooie zaak doen. Enkel de tennis blijft en de jeugd verhuist naar de Nekker.

De prijsaanvragen voor de bodemonderzoeken van de oefenterreinen zijn reeds in december 2010 verstuurd :-)))

Het E19 verhaal klopt niet 100%, men heeft het gewoon te lang laten aanslepen, de crisis sloeg toe, en de rest van het verhaal is bekend. Het is daar heus geen moeras op die plaats.

Kort samengevat: KV blijft waar ze zijn, hun stadion wordt gerenoveerd, de oefenterreinen worden verkaveld en de tennis blijft ook.

En graag zou ik hier nog het volgende aan toevoegen.

Als niet-voetballende maar wel-belastingbetalende sportbeoefenaar sta ik toch telkens weer versteld hoeveel 'steun' koning voetbal altijd weer loskrijgt. Terwijl het gezamelijk voetbalcontingent slechts een minderheid van de bevolking is.

de verkoop gaat nu blijkbaar toch niet door

deze is voorlopig uitgesteld

meer info op de site van KV Mechelen

 

Achter de schermen wordt gefluisterd dat WVDW onvoldoende garanties gekregen heeft ivm de jeugdvelden. Het blijft natuurlijk een wispelturige kerel.

 

@Alex,

ls hij geen deal heeft, waarom stelt hij de verkoop uit ????

Dan zou hij juist voor een verkoop moeten gegaan zijn.

Allemaal heel raar.

Ik denk vooral dat het stilaan begint te dagen dat die grond eigenlijk maar voor 1 partij waarde heeft en dat is de voetbalploeg die daar speelt. Als je er geen bouwgrond kan van maken (en daar bestaat een politieke overeenstemming over over de partijgrenzen heen ( zelfs meerderheid-minderheid) dan is die grond veel minder waard dan veel mensen denken hoor.

Gaat hij 5-6 miljoen betalen om hem dan te verhuren aan 100.000 euro per maand ( dat is al 50% meer dan vandaag he ! )

Dan kan hij 50-60 jaar wachten tot hij zijn geld terug heeft . Stel 200.000 euro ( 3 keer de prijs van vandaag ) , dan duurt het nog 25 - 30 jaar

Fantastische investering moet ik zeggen !

Hij heeft mijns inziens er alle baat bij inderdaad voor een overeenkomst te gaan waarbij hij bv de 'Kleine Malinwa' kan verkavelen (daar zijn in tegenstelling tot de grond van het stadion wel mogelijkheden), maar ook daarvoor heeft hij de mdewerking van de stad nodig, die de kant van de club kiest. Lees : medewerking club.

Dat ze zo veel ruzie maken als ze willen, als ze een oplossing willen zullen ze een compromis moeten vinden.

Een compromis ... oei

Dat terrein langs de ring... naar ik gehoord heb zou Covabe daar haar huidige drie St-Maarten-ziekenhuizen (Duffel, Peeters en Dodoens) samenbrengen op één nieuwe campus.

@Willempie, ik had begrepen dat het ziekenhuis aan de R6 zou komen, hier ongeveer:

http://maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&ll=51.051208,4.475105&spn=0.006212,0...

Het stadion was gepland op een andere plaats dacht ik, in de lus aan de Dijle tussen de N16 en de E19:

http://maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&t=h&ll=51.039977,4.459366&spn=0.0062...

hopelijk wordt de boel verkocht,en verhuizen de kakkers,naar waar ze thuishoren nmlk naar den boerenbuiten tussen hun supporters.Daar kunnen ze als ze het geld hebben misschien een wei kopen

bedankt voor de constructieve bijdrage Warreke ...

Als dat voetbal stadion verkocht word,waar gaat de Malinois dan spelen?Ik kan mij niet voorstellen dat de Malinois niet meer Achter de Kazerne zal zijn.Volgens ik kan zien is het veel veranderd,een dak over de staanplaatsen (Daar heb ik vele Zondagen doorgebracht) en ook een tribune achter de goal.Groetjes vanuit Indiana ( vanmorgen was het hier 3 graden Farenheit )