Overvallen arts overleden

De Mechelse huisarts Georges Lauwens die vorige week werd overvallen, is gisteren in het ziekenhuis overleden.

De man brak bij de overval beide schouderbladen en werd opgenomen in het ziekenhuis. Daar ging zijn toestand snel achteruit. Of het overlijden een rechtstreeks gevolg is van de overval zal door het parket worden uitgezocht.

(Bron : RTV Krant)

Het blijkt een nieuwe trend.  Nu er in warenhuizen allerlei bij voorkeur elektronisch worden afgerekend, wordt er gekozen voor dokters, tandartsen en apothekers.

Een tijdje geleden was het prijs bij dr Cnops, op het einde van den Tervuursesteenweg (vlak tegen de Jubellaan).  Door zich te verweren zat deze maandenlang met een kapotte arm.

Ik hoop dat de daders snel gevat worden. Mijn medeleven voor de getroffen familie van deze dokter.

Ook dierenarts Dirk Louis werd gemolesteerd door twee allochtonen na een valse oproep! ze sloegen hem met een ijzeren staaf (gelukkig niet dood). en dat voor wat euro's! waar zijn ze hier mee bezig zeg.

Op de website van de Mechelse politie www.politiemechelen.be/ kan je de persoverzichten raadplegen. Het is fenomenaal wat er de laatste maanden in Mechelen gebeurt op vlak van criminaliteit: eender waar, eender wanneer worden mensen overvallen, inbraken en diefstallen slaan alle records.

Wie zijn die criminelen, waar komen ze vandaan? De wijk Leuvense stwg (Mechelen-Muizen) bv werd herhaaldelijk geplaagd door inbraken en pogingen tot. De dader werd herhaaldelijk betrapt, een drugverslaafde leefloner, gekend voor x-feiten maar steeds opnieuw  tot last van omwonende in een woning geplaatst  om te 'reïntegreren'. WAnneer een bewoner dit individu hardhandig 'betrapte' op inbraak, kreeg het slachtoffer direct een klacht en schadeclaim aan z'n broek, want de sociale werkers dulden niet dat iemand één vinger uitsteekt naar hun criminele troetels: gratis advocaat, gratis woonst, gratis alles... Wraakroepend toch?

Vorig jaar ben ik zelf  iemand die beroofd werd ter hulp gesneld, de daders waren twee jonge zigeunertypes die mij en het slachtoffer gewoon stonden uit te lachen. Onze wetgeving maakt dergelijk tuig onaantastbaar en hierdoor denken ze dat ze zich alles kunnen permiteren. Het slachtoffer diende geen klacht in uit angst voor repressailles (daders en slachtoffer woonden in de M.Ghandistr.).

In de song van Abba klinkt het "The winner takes it all", wel we leven in een ideologie waar "The losers get it all".  Privacy-, racisme-, discriminatie- wetgeving worden haast eenzijdig gebruikt om criminelen te verdedigen. Geen enkele wet garandeert schadeloosstelling van een slachtoffer, wel uitsluitend de rechten van daders.

Wie is verantwoordelijk? De daders uiteraard, maar hun aanwezigheid en hun onaantastbare status is volledig op het konto van de linkse ideologie te schrijven.  Er is geen politieke wil om criminaliteit letterlijk uit te roeien, dus zullen er steeds meer slachtoffers te betreuren zijn...

Er wordt tegenwoordig (via Facebook notabene) een optocht georganiseerd voor een (jonge) overvaller, die een juwelier overviel in Tubeke en werd geconfronteerd met de verkeerde kant van een geweerloop.

Die kleine zelfstandige verdedigde enkel zichzelf en zijn have en goed.

De omgekeerde wereld, dus.

Beste,

Het is niet onze wetgeving die faalt maar onze ganse justitie .. de straffeloosheid door de overbevolking van gevangenissen maar vooral onze justitie die zo traag werkt dat men met bijna alles wegkomt ..

Zelf gehuwd met arts met eigen praktijk .. ik voel me geen moment meer gerust in mijn eigen huis .. het is hier alle dagen letterlijk een open deur en ik heb geregeld (gelukkig verbaal) geweld moeten meemaken in mijn eigen huis door respectloze en vooral domme patiënten .. helaas vaak van allochtone afkomst ..

Ik hoop dat iemand eindelijk eens een mars organiseert om dit zinloos geweld een stop toe te roepen en vooral om de ouders terug verantwoordelijk te maken voor de opvoeding van hun kinderen .. misschien moeten we ze gewoon laten betalen want dat is tegenwoordig toch de enige communicatie die we kennen ..

@Allen, het is toch heel simpel op te lossen hoor! Stem bij volgende verkiezingen voor de partij waarover ge niet moogt/kunt spreken om niet uit de toon of de pococlub te vallen. Ik garandeer u dat er wel verandering mogelijk is. U hoeft het alleen maar te willen stemmen:-)

Mijn medeleven voor de familie van het slachtoffer; slachtoffer van zinloos geweld.    Ik hoop dat de dader(s) snel gevat worden.  Maar ondanks mijn afschuw voor deze misdaad, betreur ik het eveneens dat hier  aan politieke recuperatie wordt gedaan...

We betalen tegenwoordig al eeuwen met een kaart in de supermarkt en tegenwoordig worden we langs alle kanten bestookt om onze busrit te betalen via GSM (Een half jaar geleden nog een nieuwigheid - ge weet wel : GSM-betalen voor een parkeerticket).

Doch bij dokters en tandartsen blijft het blijkbaar nog steeds cash in 't handje, terwijl ik mijn tandarts, uit den Hanswijkenhoek, al eens heb voorgesteld om ook zo'n MrCashdoosje aan te schaffen.  

Want voor minder dan 50 euro boort hij niet of verwijdert hij geen tandplak.

@Jans we zijn slim genoeg om te weten voor wie we wel en voor wie we niet moeten stemmen, wees gerust niemand haalt voordeel uit dit soort tragedie. Herinner u hoe Freddy Thielemans, SPA-PS-burgemeester van Brussel, dit soort feiten schouderschuddend 'faits-divers' noemt. In Tubeke moet een juwelier als slachtoffer op aanraden van de burgemeester onderduiken. Heel wat wijken worden letterlijk geterroriseerd door ongedierte allerhande... wat valt er nog politiek te recuperen? Steeds meer mensen worden rechtsreeks slachtoffer van criminaliteit en dit resulteert terecht in levenslange haat tegen de daders en hun entourage, Aan medeleven, hoe goed bedoeld ook, heb je niets als slachtoffer.

@gimycko: als je geen geld hebt wordt je gegijzeld: ga zaterdagochtend naar de bakker en op de terugweg krijg je een mes op de keel voor je bankkaart en pincode (wijk Coloma). Ga naar de kapper en je wordt er gegijzeld (Tervuursestw enkele weken geleden- daders allochtoon en feiten op grondgebied Hofstade: BHV en daders dus in hoge bescherming in Brussel, bye bye justice)...

Ze hebben ons wat gelapt de naieve wereldverbeteraars.

 Deze verhalen vind ik toch redelijk onrustwekkend.

Het grote gevaar dat om de hoek loert is dat, gevolg van het straffeloosheidsgevoel dat leeft bij daders én slachtoffers, mensen een voorbeeld gaan nemen aan de juwelier die onlangs in het nieuws was ( en die trouwens volledig in zijn recht is daar hij handelde uit zelfverdedinging ) en gaan menen dat ze beter het recht in eigen handen nemen bij gebrek aan alternatief.

Wordt de straffeloosheid niet kordaat aangepakt dan glijden we langzaam af naar amerikaanse toestanden. Toch niet zo leuk me dunkt.

Heel wat mensen rijden en lopen nu al rond met een mes, een scherpe schroevendraaier, een busje traangas,... allemaal voor in geval van. Mijn oudste dochter heeft een paar klasgenootjes die met zo'n busje in hun handtas rondhuppelen, gekregen van de papa, ook voor in geval van. Ik vind het erg dat het zover gekomen is.

Keren we terug naar de "grellige Jaren '80" van de vorige eeuw, wanneer ge (zo werd gezegd) na zes uur 's avonds den Bruul beter kon vermijden ?

@ Jans: "Maar ondanks mijn afschuw voor deze misdaad, betreur ik het eveneens dat hier  aan politieke recuperatie wordt gedaan.."

Die mening is je uiteraard gegund, maar het zijn wel de "politiek correcten" die justitie jaren lang hebben laten verrotten en door hun pamperpolitiek de deur wagenwijd hebben geopend voor criminaliteit en een quasi straffeloosheid.  Welk crapuul zou zch nog moeten inhouden??  Straffen van 6 maand worden zelfs niet meer uitgezeten en indien langer, dan is er "geen plaats in de jail" of  zijn de feiten "verjaard".  Of er met tjeef Declerck veel ten goede zal veranderen is eerder twijfelachtig want ik kan mij niet herinneren dat hij bij justitie ooit IETS realiseerde.

Daarom treed ik Eddy Luyten bij dat men zou kiezen voor een partij die die wantoestanden al 2 decennia lang aanklaagt.   'k vraag me af wat het hier zal worden als eerstdaags het dievengild uit Oost-Europa op ons wordt losgelaten...  Gelukkig wordt die nakende invasie momenteel vertraagd door de huidige sneeuwval.  Maar feit is dat de mensensmokkelaars, de vierderangsadvocaten en sommige dokters ( valse ziekteattesten) reeds handenwrijvend op die invasie zit te wachten.

En Jan Modaal, hij zal helaas eens te meer de pineut zijn....

Terug on topic,  mijn ex-klasgenoot Georges Lauwens was iemand die van het leven wist te genieten en die het zeker niet verdiende om op zo'n wijze aan zijn einde te komen.  Mijn oprechte deelneming aan zijn familie.

 

 

Deze nacht was 't weer van dattem.

In den blok van ons moeder, in de Varkensstraat, zijn een stel malloten er met... een aantal brandblusapparaten gaan lopen.

Het nieuws was dat die idioten reeds zijn opgepakt, want met ne brandblusser loopt ge (blijkbaar) niet zo snel.

Blijft de vraag aan wie ze zoiets kunnen verpatsen en voor hoeveel ?

Mijn medeleven aan de familie heb ik reeds eerder uitgesproken, nochtans ga ik het bij deze nog eens herhalen.

Wat ik wel moet vaststellen is dat het huisorkest  van de Mechelsen Titanic rustig blijft verder spelen. Als ik dus hoor dat Bartje zich zorgen maakt over de stijgende brutaliteit in zijn stad, wie ben ik dan om dit tegen te spreken. HIJ draagt sinds het jaar 2000 hiervoor echter wel de volle verantwoordelijkheid. Dit tegen beter weten in en afwisselend met medewerking van het hele politieke spectrum. Dus Tsjeven u nu niet wegsteken a.u.b.

Ge weet ondertussen al wel zeker dat den deze altijd enkele straten verder kijkt zoals bij deze bijvoorbeeld. Zet u eventjes neer.

Volgende Dinsdag op de gemeenteraad wil de heer Rifi ( gemeenteraadslid voor CD&V ) van de stad weten of ze bereid zou zijn de gronden van KV te kopen als het met de koekskesbakker slecht moest aflopen. De stad zou de gronden dan kunnen doorverhuren als het van onze vriend Hammid afhangt. Zou die al vooruit denken aan een Islamitisch kerkhof met moskee?

Wakker blijven, al zullen sommigen weer beweren dat het politiek is. 

De brandblusapparaten in een of andere kebabzaak of stichtelijke v.z.w. bleken misschien vervallen Gimycko? 

Alles wordt gerat: tuinheggen, van tuinbeelden tot brievenbussen over airbags uit de stockvoertuigen tot kerstbomen aan toe. Als het maar opbrengt, als het maar geld uitspaart.

Misschien zie ik dit verkeerd maar het is mijn perceptie dat het in het Mechelse toch al flink gebeterd is?

Ik ben optimisch maar ik zie toch bepaalde maatschappelijke evoluties waarbij euhm ... bepaalde socio-demografische groepen het hier nogal gortig maken. Foei ook aan een bepaalde politieke kaste die dit mogelijk maakt en ondersteunt. Met de meute jakhalzen - pardon Albanezen (het roversvolk bij uitstek) - die binnenkort vrij over de grenzen mogen voyageren zal het er ook niet bepaald op verbeteren. Of wel?

 

 

@ 100° :

Ik herhaal mijn vraag : 

"Keren we terug naar de "grellige Jaren '80" van de vorige eeuw, wanneer ge (zo werd gezegd) na zes uur 's avonds den Bruul beter kon vermijden ?"

Want toen familie gisteren terugkeerde van het concert in de Hanswijkkerk (ter ere van Louis Neefs) bleken er een paar malloten rond te hangen, die het nodig vonden enkele kerstbomen (en de nodige versieringen) even duchtig "onder handen" te nemen in den Bruul.

Misschien niet direct het groot criminele crapuul, maar een stel pipo's die vol glühwein en schnapps zaten en in hun beschonken toestand het nodig vonden om de boel effe te verbouwen om hun vriendinnetjes (en vredelievende voorbijgangers) te imponeren.

Blijkbaar maakt een kerstmarkt bepaalde oerinstincten los.

@Gimycko : wat was er dan mis in de jaren 80, dat je daar zo op hamert ?

Ik denk dat jij een schrikkentistje waart, want ik was ook jong in de jaren 80 en ik liep 's avonds wél door de Bruul.

Nooit lastiggevallen, nooit schrik gehad. Zij die schrik hebben, krijgen ook slagen, niwaar.

Maar soit, het ligt veelal aan de opvoeding. Als jonge gast zou ik er nog zelfs niet aan gedacht hebben om iets te stelen, laat staan iemand te overvallen, omdat ik wist dat ik dan niet alleen door het gerecht gestraft zou worden, maar daarbovenop ook nog eens door mijn vader, die met strenge, doch rechtvaardige hand zorgde voor mijn opvoeding.

Tegenwoordiog gaan pa en ma uit werken en hebben ze geen tijd meer om kinderen op te voeden, of in 't oog te houden. Ze rekenen erop dat hun kinderen in school opgevoed worden, maar de taak van de school is om de kinderen te laten slagen voor een diploma, niet om hen op te voeden. De grote fout van vele ouders is dus dat ze uberhaupt kinderen maken.

Als je een hond in huis haalt, zorg er dan voor, of haal hem niet in huis, is een gouden regel.

Mij lijkt het dat een gevangenisstraf ook weer ervaren moet worden als een gevangenisstraf en niet als een vakantieverblijf met mogelijkheden tot sporten en vertier en peeskamertjes. De hoogst noodzakelijke dingen, zoals water en brood, lijken mij veruit voldoende. Verdriedubbel het aantal gevangenen per cel, zodat van luxe geen sprake meer is. Dàn word een celstraf een verschrikking. Ook minderjarigen zouden moeten berecht worden zoals volwassenen als ze misdrijven plegen als overvallen of moorden. Wie zijn gat verbrand, moet maar op de blaren zitte, en daarmee is de kous af.

Ik vind het zeer erg dat bvb een dokter slachtoffer moet worden van een paar onozelaars die losgeslagen zijn en de man ombrengen voor een paar centen en ik leef dan ook mee met zijn familie. Maar de laatste weken worden ook apothekers en zelfs een dierenarts het slachtoffer van overvallen. Ik kan me voorstellen dat die mensen niet alleen wat centen kwijt zijn, maar ook nog moeten leren leven met de gedachte dat iedereen die door hun deurgat stapt vanaf nu een potentiele overvaller kan zijn.

Als je als slachtoffer van een misdrijf het nummer 101 belt moet je niet denken dat de politie onmiddellijk toesnelt: ook dan moet je wachten. Forensisch onderzoek is een lachertje. Daders weten dat ook allemaal, de pakkans is zeer klein en met onbekende daders wordt een misdaad gewoon geseponeerd: geen dossier geen misdrijf.

Persoonlijk denk ik dat Bart Somers veiligheid wel ter harte neemt maar wat kan hij doen? Elke burgemeester is gebonden aan de federale wetgeving en die is nu éénmaal rot tot op het bot. Politieke partijen zoals PS en SPa zullen nooit dulden dat crimineel gespuis keihard aangepakt wordt: dat is hun kiespubliek.

Diegenen die vinden dat slachtoffers in geen geval het recht hebben om zich te verweren moeten mij eens uitleggen waarom uitsluitend daders rechten zouden hebben? Waarom worden slachtoffers niet integraal vergoed door de overheid aangezien criminaliteit rechtstreeks volgt uit het falen van die overheid?

Deelneming aan de familie...

Ik vind wel dat we hier geen appelen met peren moeten gaan vergelijken. Diefstal van brandblussers en een kerstboom afranselen lijkt me eerder kattekwaad... Hoeveel brandblussers ik en mijn vrienden in den tijd hebben leeggespoten, ik zou ze niet willen tellen...
Een kerstboom aanranden heb ik echter nog niet gedaan, misschien een idee...

Ernstig blijven jongens. Het gaat hier dus wel over een brutale overval met fatale afloop.

En als, ik zeg dus als ze die ettertjes al te pakken zouden krijgen dan zal er wel een legioen dik gesponserde heelmeesters klaar staan om ons uit te leggen hoe erg het voor die jongetjes toch is hier in dat apenland te leven. Zalige pasen ondertussen. 

Vermoedelijk zullen die ettertjes de schuld alweer eens afwimpelen op... de maatschappij.

Het is echter heel spijtig dat dat cliché al eeuwen oud is.

@Eddy Luyten : stel dat men wel voor jullie stemt en dat jullie het net zo goed doen als de NVA. Dan nog zul je met links Wallonië moeten onderhandelen om iets te veranderen. En de huidige situatie zou je moeten leren dat dit een hopeloze zaak is. Tenzij het zo ver komt dat het land gesplist wordt. En dan nog, dan ga je weer moeten onderhandelen, want zo'n splitsing is ofwel een scheiding met onderlinge toestemming ( en dus weer onderhandelen) of een vechtscheiding. En dat laatste is nu ook niet direct een mooi toekomstbeeld.

Ik ben vandaag nog maar eens geschokt door het vonnis van die zwarte die een boel mensen en een pianist heeft omgebracht. Een ongewoon koele kikker, die op zijn twintigste al een palmares heeft waar Freddy Horion jaloers mag op zijn. Die verdiende de doodstraf en liefst effectief. Verwijderen uit de maatschappij. Dat deze mening sommigen koude rillingen bezorgt kan me nu eens niks schelen. Dergelijk tuig moet verwijderd worden uit de maatschappij.

Ik ga me er niet tussen moeien maar het gaat hier dus niet om scheiden en nog minder om NVA maar om die rotten boel op te pakken en eruit te gooien met oren en poten. Diegene die zich geviseerd voelt heeft pech want hij zal goei kaarten moeten hebben. 

G.L. hoeveel verstand heb je van politiek? Als je we die hardere aanpak willen, dan moet dat wettelijk geregeld worden. Ja toch? En wie moet daar mee akkoord gaan? De partijen die de regering vormen en kamer en senaat. Met een streng rechts Vlaanderen en een tolerant links Wallonië is dat geen gesneden koek. Dat bedoelde ik. Duidelijk toch.

Graag wat respect voor een overlijden ? De man is nog maar goed en wel overleden, of men is er hier al aan het trachten om er electoraal voordeel uit te krijgen.

Uit respect voor de nabestaanden wordt de topic hier gesloten.

Gelieve te discussieren over politiek in de politieke topics die je zelf kan opstarten.

Met dank.