Doorwinterde krijger

met categorie:  

Roland

 

Toen hij opkwam verontschuldigde hij zich even voor de vertraging. Naar eigen zeggen zat Roland nog in D’Hanekeef. Wat hier en daar een aantal mensen deed lachen. Het zou zeker niet de laatste keer zijn dat er gelachen werd tijdens het optreden.

Roland, samen met Steven De Bruyn (El Fish, the Rhythm Junks) en Tony Gyselinck (BRT Jazzorkest, Toots Thielemans Kwartet, maar ook Jo Lemaire en Rocco Granata) speelden er afgelopen vrijdag voor een volgelopen aula in het Cultuurcentrum. Ondanks het koude weer waren er toch zo’n 270 mensen komen opdagen.

 

Roland

 

En ze hebben het zich niet beklaagd. De heren brachten blues, jazz, een paar covers maar vooral energieke muziek. In enkele nummers kon je ook plots een ander nummer herkennen. Zo speelden zij een stukje uit “Paint It Black” en in een volgend nummer zat “Breng Die Rozen Naar Sandra”. Ook “Het Loze Vissertje” mocht met dit weer niet ontbreken.

 

Roland

 

Na een set, die eigenlijk nog wat langer had mogen duren, bleef het publiek vragen om bisnummers. De heren namen hun tijd, maar kwamen wel terug. Uit de zaal riep iemand om “Masters Of War”. Maar Roland begon met een ander nummer, maar eindigde dit wel met een kort stukje uit het gevraagde.

 

En toen kon iedereen weer de koude trotseren op weg naar huis.

Roland

Roland

Foto's : (c) www.photos-b-art.com

Dit had ik niet 'geprogrammeerd', en achteraf bekeken toch wel jammer denk ik.. Als ik het verslagje lees en ook wat ik van enkelen al hoorde, moet het dus echt wel heel goed geweest zijn!!

Toffe foto's ook. Wat een  karakterkop heeft die Roland toch he ...

En volgende keer moeten ze hem misschien een café aanraden, dichterbij het cultuurcentrum (voor de Schouwburg is 'de keef' dan weer wél handig)  ;-)

Erg mooie foto's Bart!

Roland is steeds de eenvoud zelf gebleven. Hij heeft met de allergrootsten gewerkt.  De betreurde Rory Gallagher, die begin jaren 70 in Gent woonde en door velen beschouwd wordt als de beste gitarist aller tijden, was misschien de meest bekende. Ook Arno wist Roland te smaken. 

Hier speelt Gallagher "The Cucko", een song die hij samen met Roland maakte en dus ook klinkt als Roland. 

http://www.youtube.com/watch?v=90Ws9u7hmE0

@Markec : "de keef" was een grapje van de man zelf. Ze hadden beslist om een beetje later te starten met het slechte weer. En hij vond het dan wel passen om daar een grapje over te maken.

Knap optreden!  Ik heb vrijdag genoten - én geniet nu na met deze schitterende foto's!

weer wat gemist!