19.12 - 8:15 Sneeuwwit Mechelen ontwaakt

(c) Markec

De zon zien opkomen vanop Sint-Romboutstoren, daar knappe foto's van maken en dus vroeg opstaan. Op een zondagochtend dan nog. “Goed Zot”, hoor ik sommigen al denken. Vier vroege vogels waren zo “zot”, en het waren er wellicht meer geweest mochten de weersomstandigheden op zondag 19 december anders geweest zijn. Maar net die weersomstandigheden; Mechelen zag volledig wit, leverden unieke, bijzondere beelden op...

(c) Zappa

Onder de vier torenbestijgers waren blogger Peter Meuris, vanwie het initiatief kwam van deze 'vroege vogel-fotoshoot' en ondergetekende, beiden ook op flickr.com actief.

(c) Zappa

Om ietsje voor achten verzamelden we aan de voet van Sint-Romboutstoren en tegen kwart na acht stonden we al boven. Gelukkig had Peter voor koffie gezorgd, die smaakte op 97 meter hoogte, een fijne locatie om je koffie te nuttigen, niet?

De zonsopgang fotograferen is niet echt gelukt, door de mist, maar we konden wel genieten van het zicht op een prachtig mooi besneeuwd Mechelen. We zagen langzaamaan de straatverlichting doven, en de dag aanbreken. We waren getuige van het ontwaken van de Dijlestad.

(c) Markec

Nadat we van dit voorrecht genoten en eens opnieuw afgedaald, smaakte het ontbijt ons, dat we dankbaar konden nuttigen bij Peter en Patricia thuis!Wij – de vroege vier - genieten nog na en laten jullie graag meegenieten.

Deze foto's en meer vind je ook  hier.Alle foto's: (c) 'De Vroege Vogels':
1, 2, 6, 8 en 9 (c) Markec - 3, 4 en 10 (c) Zappa - 5 en 7: (c) Peter Meuris

De zotte morgen ;-)

Mooi gedaan.
Jammer dat ik er niet bij was.

Schitterende beelden!  Jammer dat ik er niet bij kon zijn (ik ben dan ook lichtelijk 'torenverslaafd'  ;-)   Maar ik geniet van de plaatjes die jullie schoten. De ingesneeuwde stad fotograferen van daar boven, is een wonderlijke ervaring.  Ik heb dat laatst ook ervaren...

ik ben waarachtig jaloers op de torenbeklimmers omdat ik om gezondheidsredenen de torenbeklimming niet meer aankan.
Een bezoek aan de Skywalk zit er helaas (hopelijk tijdelijk) niet in en ik vermoed dat vele Mechelaars in het zelfde geval zijn.
Je moet al een goeie conditie hebben om die trappen op te geraken en een mens wordt er niet jonger op.
Ik benijd de klimmers dus, die met een pak prachtfoto's terugkwamen.
 
Het Lef van Mechelen indachtig, vraag ik me af welke politieker nu eens écht rekening gaat houden met oudere mensen en Mechelaars die moeilijker te been zijn, of die om andere gezondheidsproblemen de kans ontzegd worden om boven te geraken ?
Een binnen- of buitenlift aan de St.-Romboutstoren zou heel wat mensen blij maken, want foto's kijken of een filmpje zien, is lang niet hetzelfde als daarboven de wind voelen en Mechelen kunnen overschouwen.
 
Wie heeft het LEF VAN MECHELEN om dit erdoor te drukken ??
Een uitdaging !
 
Ondertussen geniet ik van jullie foto's :-)
 

 Als ik de schitterende foto's van de vier dapperen zie, dan wou ik dat ik een vers paar knieën had om ook op de toren te kunnen. Ondertussen geniet ik van het relaas en de mooie foto's. Knap gedaan heren!

 Tip van de dag: sneeuw moet je overbelichten of je krijgt grijze sneeuw. Komt omdat de lichtmeter van een fototoestel mikt naar 18% grijs.

grtn

Mooie sfeerfoto's. 

Ik merk dat jullie op de oude torenomgang geweest zijn.  Is die dan weer toegankelijk of was dat uitzonderlijk?  Ik vond het bij mijn vorige torenbezoek spijtig dat we alleen maar op de skywalk konden en niet meer op de rondgang.  Hoe zit dat nu? 

@Koen. Inderdaad, de omgang is niet toegankelijk voor het grote publiek dat een ticketje koopt en op eigen houtje naar boven klimt. De rondgang kan echter nog wel worden bezocht indien een geleid groepsbezoek wordt geboekt bij de dienst Toerisme, met een stadsgids van de Mechelse Gidsenbond. :-)

Dit laatste kan vooralsnog enkel na de "openingsuren" van de toren.

Mooie foto's!  Wij verhuisden afgelopen weekend naar Mechelen en daarbij was de sneeuw wel ietskes minder (zacht uitgedrukt).  Maar toegegeven: we zakten na het zwoegen zaterdagavond af naar de kerstmarkt en zagen daar ook dat het goed én mooi was.  Onze vermoeidheid smolt er als sneeuw voor de zon (of was het de warmte van de glühwein?) :-)

heeeeeeeeeeeeel mooie foto's  echt oeps zijn mechelse

Prachtige foto's.....

Krijg bij het zien ook weer zin om foto's te gaan maken...

 

grtz

T

Mooi, ik heb spijt dat ik er niet bij kon zijn.

 

@Kevin, welkom in Mechelen.

 Prachtig ! !  Ik kom net van het ziekehuis na een operatie ,en ik krijg al direct zo'n foto op men brood.'Kben jalous .

op foto kan ik van sneeuw genieten!live haat ik hem!

maar een lift naar boven lijkt mij het summum

Knap hoor

@ Jackie : Veel beterschap.

Mooie fotos,echt mooi om mijn geboortestad nog eens in het wit te zien,een paar dagen geleden hadden wij ook een goed pak  van die witte mizerie gekregen,maar vandaag is dat bijna allemaal verdwenen,maar wij verwachten nog meer,Ik hoop dat het weg blijft tot na Nieuwjaarsdag,Ik zal nieuwjaarsdag in Phoenix,Arizona doorbrengen met mijn zoon en zijn famlie,mijn kleindochter gaat op 1 Januari trouwen .Nog vele groetjes,Louis USA

@Louis :   Ja, de sneeuw ligt nog centimeters dik en zoals het er nu naar uitziet zullen we zelfs 'n White Christmas beleven.  Hohoho!

Alvast prettige Kerst- en Nieuwjaarsdagen gewenst voor jezelf en je familie vanwege deze Mechelse blogger, weliswaar nu even vanachter zijn Brusselse pc.  Hier in de hoofdstad ligt het trouwens nét zo wit en bovendien hing hier nog een dichte mist,  een sprookjesachtige sfeer ...

Ja, mensen het was een unieke ervaring en ik ben blij erbij te zijn geweest, zodat ik dit nadien met jullie kon delen !

@WimB - Ja, een "Zotte Morgen" was het ook in die zin, dat we wellicht goe zot waren om ZO vroeg uit de veren te zijn, maar we hadden het er voor over ;-)

@Bart_S en Jans - hopelijk komt er nog een andere kans he... en aangezien opnieuw sneeuw voorspeld wordt... en inderdaad, hopelijk kunnen de beelden jullie al wat compensatie bieden...

@Jan Goovaerts en driewielerke - misschien lezen mensen van het stadsbestuur hier wel mee en aanhoren ze je gebeden... blij dat we je met de beelden toch wat troost kunnen  bieden...

@Gerda Bats - bedankt!

@Jeroen -waarvan akte

@Koen - thanks! en.. het antwoord gaf Peter al ;-)

@Kevin - welkom in ons mooie (nu witte) Mechelen!

@Anoniem - bedankt!

@Tom - gewoon doen, man: check ook de 'Mechelengroep' op Flickr.com....

@Marc VC - ja, dat begrijp ik, jij had er ook je hartje opgehaald!

@Nen Echte Mecheleir 2 - veel beterschap !!! En blij dat we je kunnen plezieren met de foto(s)...

@Stephanus - thanks!

@Louisfromusa - Ja, het is hier de moeite dezer dagen/weken... Mechelen is witter dan wit... fijne Kerst- en Einderjaarsdagen, Louis ! 'k Ben blij dat je via MB en de foto's toch wat kan meesmaken van het nu Witte Mechelen!

 

ontroerend mooi,de grote markt,zelf kan ik de toren niet meet beklimmen(via de trap natuurlijk) een keer in mijn leven toen ik nog zeer jong washeb ik van die "schone uitzichten genoten" joanna

Gelukkig zijn er die foto's he Joanna... Ben blij dat je zo toch een beetje er wel kan bij zijn op die toren ;-)

¨Proficiat - echt - ik bekijk nu pas die post - en ontdekt dat mijn zoon ook reageerde. Wel, wel, Tommeke....

Maar schitterend die foto's vooral die van de besneeuwde kerstmarkt. Prachtig werk jongens.

Dank je Rudi, die van de kerstmarkt is me inderdaad goed gelukt :-)

Bedankt, Rudi, ja het was een avontuur hoor... en wat een ervaring zo hoog boven die besneeuwde stad ... maar goed dat schreef ik al in de post ;-))

En die Kerstmarkt/spiegeltentfoto van Peter is inderdaad erg goed!

Ja, die toren blijft maar scoren!  Ik hoorde het daarstraks nog op de radio..  Een paar weken geleden heb ik met de eerste sneeuw ook de klim (nog maar) eens gewaagd.  Steeds opnieuw een WOW-moment!  ;-)

http://www.mechelenblogt.be/2010/12/witte-wereld

@ Markec en ben je naar boven gefietst?? :-)

Rudi, dat ga ik niét proberen ;-)

Maar om naar de plaats van de afspraak te begeven, maakte  ik een lange aangename winterwandeling (er reden nog geen bussen op dat vroege uur).

Neen, maar we wilden "snel" naar boven om de zonsopgang niet te missen. En Rudi, in één keer naar boven dat valt "vies" tegen. Op een 20-tal minuten stonden we op de skywalk :-)

Het gidsen gebeurde in het naar beneden gaan.

Volgend jaar opnieuw ? Dat kan !

Zondag 18 december 2011 om 8.00 uur, wel eerst inschrijven op deze topic  :-)