Mechelen in de hoofdrol

met categorie:  

                                                        (foto's: VRT)

De laatste jaren komt het al wel eens meer voor dat een stad  expliciet als locatie in de verf wordt gezet in één of andere TV-serie.  En dat legt vaak géén windeieren voor de gekozen stede...  Of we nu door Gent scheuren met de Flikken, of de smaak van jenever keuren in Hasselt, of met Witse door Halle struinen of met Aspe in het Brugse decor rondwandelen:  de stad die in de hoofdrol staat is er verguld mee.  Ze krijgt hierdoor best wat promotie, en een boel TV-kijkers worden geprikkeld om de locatie eens met een bezoek te vereren...

Op een misdaadserie in Mechelen naar de boeken van Deflo is het nog even wachten.  Ook al weten we uit goede bron dat hier achter de coulissen wordt aan gewerkt...  Maar nu kunnen we ons vanaf morgen al verheugen op een dertiendelige reeks die exclusief in Mechelen werd gedraaid.

Da' s géén groot nieuws dat ik nu vertel.  Hoogstwaarschijnlijk heb je de trailer reeds gezien, of heb je er al iets over gelezen.  Misschien ben je de voorbije maanden in onze stad  zelfs gestoten op een trosje acteurs en een opnameploeg.   Zo zag ik een deel van het acterend gezelschap aan het werk op het terras van 'de Keizerin' op de hoek van Bruul en Grote Markt...

 

Nu is de serie ingeblikt, en is het tijd om ze op het kleine scherm te brengen.  Maneblussers kunnen best morgenavond zich al nestelend in de canapé zich vergapen aan 'Dubbelleven'.  Ik ben alvast benieuwd hoe onze Dijlestad het er zal vanaf brengen. 

 

De reeks brengt het verhaal van twee vrouwen die na de dood van hun echtgenoot ontdekken dat deze laatste er een dubbelleven op na hield.  Een verrassing die kan tellen.  De beide vrouwen zijn weduwe van één en dezelfde man!  Da's het uitgangspunt van de geschiedenis.

We ontdekken heel wat bekende namen in de cast.  De hoofdrollen zijn voor de rekening van Lucas Van den Eynde, Barbara Sarafian en Lotte Heijtenis.  Maar in de bijrollen herkennen we ook een vaste, 'oudere' waarde als Chris Lomme...

 

En natuurlijk is daar het immer aanwezige Mechelen! 

 

De reeks is geproduceerd door Eyeworks Films - en dat moet garant staan voor kwaliteit.

Morgen stem ik alvast af op TVéén.  En ik zal beslist niet de enige zijn in Mechelen die dit zal doen.

 

 

Kleine correctie, het is Eyeworks...

Ik ben alvast benieuwd naar het resultaat, de trailer zag er zeker interessant uit...

Op zich is dit natuurlijk niet zo nieuw, Familie is ook héél Mechels en zelfs Muizens getint...

Zaten die studio's waar "Familie" *kuch* ingeblikt wordt niet in Boortmeerbeek?

Ja 100°, "Familie" werd opgenomen in "Studio Amusement", geleid door de Mechelaar Herman Verbaet.  De studio's zijn gelegen vlak naast het restaurant "De Lork" te Boortmeerbeek.  Er was ook bijna het ganse interieur van het "Brouwershuis" op de Steenweg nagebouwd en om het geheel zo geloofwaardig mogelijk te maken stond er achter de ramen een foto van enkele m² groot met zicht op Schoenmarkt.  Er waren ook veel decors voor "Spoed".  Enfin, het bezoek aan die studio's was in elk geval de moete waard. In 2005 werd "Studio Amusement" aan VTM verkocht.

Hier ben ik héél erg benieuwd naar !!!
Jammer dat  ik de eerste aflevering al  moet missen, maar 't wordt opgenomen ;-))

Als ik het niet vergeet, kijk ik. Er werden ook opnames gemaakt aan de school van onze kinderen en ik heb het groepje daarna nog eens gezien aan de O.L.V. o/d Dijle.

Ook in De Garage van het Cultuurcentrum zijn opnames gebeurd. Ik ga zeker kijken, de cast is in ieder geval veelbelovend.

De kop is eraf..;  De eerste aflevering is zojuist vertoond.  Mechelen kwam nog niet zo expliciet in beeld, maar na aflevering twee zou dat méér zijn...

Maar ik herkende al wel de Melaan, de loft van Huygebaert in de Katelijnestraat, stadspanorama vanop flatgebouw Electriciteitstraat (??), ...

Idd Jans, vanop het appartementenblok in de Elektriciteitstraat.   En vanuit de loft van Huygebaert een mooi zicht op het hofke aan de overkant, waar ooit de Melaan en de Heergracht samenkwamen.  De eerste aflevering smaakte in elk geval naar nog.

Ook K3 "woont" in Mechelen. En wel op de Haverwerf! Als je op de Vismarkt staat, kijk je recht op hun appartementje. Of toch niet?

K3 op de Haverwerf?

De beeldbewerkers van Studio 100 hebben hard gewerkt. Maar ik snap écht niet waarom.

Ik had deel 1 opgenomen en gisteren bekeken nen ik vind het in elk geval een sterke start. En nu benieuwd naar het vervolg en naar meer Mechelen in de volgende afleveringen.

Ik heb er ook een goede nasmaak van bewaard en kijk alvast uit naar het vervolg. De opnames van de bouwwerf gebeurden blijkbaar in de Consciencestraat. Vermits er dertien afleveringen zijn loopt deze serie los door de eindejaarsfeesten en kan de horeca er misschien al een graantje ( of meer ) van meepikken. Misschien zit er een toeristische ' dubbelleven ' -wandeling in ( met een houdbaarheidsperiode van één jaar )?

Ben benieuwd, dadeijk de tweede aflevering...

Afleidingsdijle, Stadsheimelijkheid, OLV-over de Dijle kerk, Grote Markt, Hanekeef, ...

,...Katelijnekerk  ook ...

Tiens, de Katelijnekerk heb ik dan blijkbaar gemist (maar ik ben niet zo'n kerkganger  haha)

Was de Katelijnekerk ook te zien Jan ?

Tièns, heb ik dan zooo slecht gezien?  ;-)  Dan begin ik wel te twijfelen nu...

 OLV-kerk?

Er werd duidelijk aan de ingang van de OLV kerk gefilmd. Al de beelden buiten de kerk waren daar opgenomen. Maar de beelden binnen in de kerk waren die ook daar ?

 Binnenopnames waren in de Katelijnekerk dacht ik, buitenopnames OLV kerk.
Kon er eerst ook niet goed aan uit, de OLV kerk is een pak groter van binnen, maar dan viel de frank.

Inderdaad, ik zag opnames, oa vlak voor het Gebroeders Verhaeghenmonument... Maar het interieur?  Ik herkende het niet zo dadelijk.  Ik dacht aan Katelijnekerk - maar ben niet zo zeker meer (en ik kan de opnames ter controle niet meer bekijken...).  Of...misschien zijn de binnenopnames van de kerk niet eens in Mechelen gedraaid?

Bloggers: het interieur was dat van de OLV-Kerk en niet Sint Katelijne! Wie kent nu dat prachtige altaar uit één blok blauwe steen van de OLV-Kerk niet.........

@marc, sommige stadsgidsen blijkbaar! Waarschijnlijk gaan die de OLVkerk alleen binnen om de visvangst te gaan bezien.....:-)

en vandaag zaten we wéér eens in de Hanekeef, maar we aten ook bij Frida & the Henri's (met Barbara Van der Perre van het restaurant die zichzelf speelde...); het Hof van Nassau; de Veemarkt, de Vismarkt...  Maar waar dronk Nina zich lazarus voor haar verjaardag? Die locatie herkende ik niet dadelijk...

@JanS: Ik heb het niet herkend.

@Eddy: Ik sprak hier nooit over de Katelijnekerk :-) Vorige week werden de mensen op een verkeerd been gezet wat betreft de OLV-kerk omdat men langs de zij-ingang binnen ging. Qua stadsgidsen zou u zich wel eens stevig kunnen vergissen, die gaan heus niet alleen naar de Rubens kijken in deze schitterende kerk. Ik gidste dit jaar uitzonderlijk de OLV-over-de-Dijle kerktoren. Ooit al op geweest ? Zeker de moeite !! :-)

Vermits ik al zowat 18 jaar het Mechelse uitgangsleven niet meer onveilig maak is het voor mij een groot raadsel waar Nina haar glaasje champagnge "degusteerde" en waar Frida & the Henri's zich mag bevinden weet ik evenmin.  Wel schitterende opnames in de Hanekeef en ik vermoed dat deze reeks een goede reclame is voor deze kroeg waarvan het interieur (voor zover ik het me nog kan herinneren want het  is meer dan 40 jaar geleden) de tand des tijds heeft doorstaan.

@Roger: Frida & ... is in de buurt van danszaal Scala :-)

Mmm, dat moet dan ergens zijn waar electrozaak Verel ooit was (zowat rechtover de De Deckerstraat) ?

Voor de liefhebbers, Mechelen in de Story :-)

 Inderdaad, Roger, daar is het.

Verel zelf bestaat gelukkig nog, ze zitten nu op Nekkerspoel en het zou kunnen dat de naam veranderd is ( Atys?). Ze hebben nog steeds hetzelfde materiaal.

@ Alex, bedankt voor die info.  Ik wis niet waar ze naar toe waren.  Midden jaren 60 hadden ze hun winkel(tje) op de Hoogstraat (tegen de Brusselpoort).   Gooh, waar is de tijd dat ik daar de onderdelen haalde om in 1966 mijn eerste stereoversterker te bouwen.  Stukken goedkoper dan een kant en klaar exemplaar in de winkel.  Nu is het net het omgekeerde :-)

@ Roger. En den Dirk maakt nog altijd den dienst uit. Met zijn ogen toe graait hij nog steeds in de bakskes om op een twee drie een transistoreke te voorschijn te toveren. En als hij het niet heeft zal hij u eens snel een alternatiefke aanbieden. Een speciaal zaak voor speciaal mannen zoals ?? bijvoorbeeld;

Gisteravond was er de tweede aflevering van 'Basta' (Neveneffecten/Woestijnvis).

Bedrijvenpark Mechelen Noord speelde er helaas een droevige bijrol in, als de locatie waar Endemol de ethisch bedenkelijke belspelletjes opneemt.

En nu stopt de VMMa met het uitzenden ervan.  Slecht nieuws voor de werkgelegenheid?...

@ Florisla: maar goed nieuws voor hen die zich voortaan niet meer door die bende zullen laten bedotten.  Het was duidelijk dat er gemikt werd op de sociaal zwakkere die hoopte om iets te kunnen binnenrijven want iemand met een beetje hersens had wellicht vlug door dat dat spel oplichterij op grote schaal was.