MBLOGT helpt!

met categorie:  

Een tijdje terug kreeg MBLOGT een vraagje van Baron de Meester de Ravestein met een vraagje. Hij had graag in contact willen komen met de Conservator van het Museum Busleyden in verband met een schenking.

En we hebben met plezier deze man in contact gebracht, blijkbaar met succes.

En wat lezen we vandaag in GVA ?

Baron Ghislain de Meester, die in het kasteel van Ramsdonk (Kapelle-op-den-Bos) woont, schenkt twee schilderijen aan de stad Mechelen. Vermoedelijk zijn ze van de hand van Jan Anthony Coxcie.

Leuk toch !

 Fantastisch ! 

Super!

Weet ' iemand ' al welk onderwerp beide schilderijen hebben? Familieportretten of landschappen?

Ja Luc, ik weet dat. De schilderijen stellen het echtpaar Pieter De Meester ( 1626 - 1691 ) en Catherina De Dryver ( 1635 - 1688 ) voor . Zij liggen beiden begraven in de Sint Rombouts kathedraal. Nog iets Luc? 

Nee G.L., bedankt, ze kunnen zo in de reserve van het museum gestoken worden bij al de rest. Ik hoop dat met de ' heraanleg ' van onze Mechelse musea wat meer kunstschatten van zolder kunnen worden gehaald vooraleer de memel alles opeet.

Om ervoor te zorgen dat, zoals Luc zegt, de memel alles opeet zou al dat culturele erfgoed zoveel mogelijk het daglicht moeten zien.  Hopelijk ligt er niet te veel te beschimmelen in de kelders van oa het Hof van Busleyden.

En digitaliseer de hele stock voor de Mechelse Digitale Bibliotheek zodat alle Mechelaars, ook zij die nooit over de museumdrempel geraken, ervan kunnen genieten.

Gelieve geen tweede August Gillé-perikelen, if you please !

Goe gedaan manne !