Een Full House met veel verrassende Schoonheid en Troost

Zaterdag 30 oktober 2010. Voor de derde keer al pakte Cultuurcentrum Mechelen uit met 'Full House', een concept dat twee keer per jaar plaatsvindt, telkens rond een ander thema. Na de 'suspense' en de 'erotiek', was vandaag, in de Mechelse Stadsschouwburg en Sint-Pieter-en-Pauluskerk, 'Schoonheid en Troost' het thema. En ook nu was het een meer dan geslaagde avond, met voor elk wat wils, ook al wist je niet zo precies vooraf wat dat dan wel kon zijn... spannend!...

Bij het binnenkomen van de Stadsschouwburg mocht elke deelnemer een kleur kiezen, de badge die je dan opspelde, in de gekozen kleur: dat zou het programma zijn, wàt dat dan zou zijn, zou blijken. En zo kon elkeen zich laten verrassen. Of je nu een gele, rode, groene, paarse, grijze of groene badge gekozen had, je kreeg een erg gevarieerd programma vol van 'Schoonheid en Troost'.

Of het nu een bluesoptreden was, filmpjes waarin mooie dames figureerden, een live soundscape als soundtrack bij een mooie BBC-documentaire over Antartica, of een jazzy  orientaals folkoptreden met buikdanseres in de Kerk. Of ook dichter Maarten Inghels die voordroeg terwijl het publiek genoot van een glaasje wijn, of... en... of nog... en ook...

Er was zoveel en elk 'kleurtje' kreeg wel wat anders. 

En iedereen kreeg dus een zeer fijne verrassing op zijn of haar bord
. En al die performances waren zo georganiseerd dat publiek en artiest heel erg dicht bij elkaar zaten. Wat een fijn en superintiem, gezellig, knus concept zeg!

En tijdens de pauze kon je van elkaar horen wat je zoal gezien en gehoord had en mekaar lekker jaloers maken met wat jij wél en die ander niet gezien had,...  Of genieten van de DJ's die oude platen van ondermeer Billie Holiday en Ella Fitzgerald draaiden.. . of/ én je begeven naar de Whiskybar waar je kon proeven van een 10 jaar oude, erg geturfde Bowmore Tempest, de Arrau Robert Burns Blend, The Glenn Dronach van 15 jaar of de in Sherryvaten gerijpte Springbank CV...

De vele verrassingen annex ontdekkingen - die je vervolgens met anderen kon delen -  waren top, het vele (gratis) lekkers dat rondgedeeld werd, die heerlijke Schotse whisky's... het gezellige samenzijn, de fijne, toevallige ontmoetingen en weerzien met bekenden, en dito fijne gesprekken: super!

Kortom, een weerom erg geslaagde "FULL HOUSE".  Met veel dank en hulde aan de organisatoren!

Op naar de volgende, het thema is dan 'Zoenen' - jawel, da's rond 'Valentijn' - 12 februari...


Maar ondertussen... aan allen onder jullie die er vanavond ook waren, welke 'kleur' hadden jullie, en welke ontdekkingen deden jullie? (ik had 'rood'). 
Vonden jullie 't ook zo tof? 
 

 

Ik vind dat mijn collega's met bijzondere ingrediënten een schitterende avond hebben in elkaar gestoken.

Dat heb ik dan gemist...  Mijn Mechelse Week zat al behoorlijk vol.  Volgende keer beter dus.  Dit verslag doet me zin krijgen in het volgende thema...