Toren der Winden

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

In Athene staat er zo'n Toren der Winden: een relict uit de Oudheid.  Nou wil ik niet beweren dat Mechelen ook zo'n toren heeft - dat niet, maar toen ik enkele dagen geleden eens nauwkeuriger onze belforttoren - onderdeel van ons stadhuis - bekeek..., dan kwam  'deze naam' spontaan bij me op...

 

Vier windwijzers op het dak van ons belfort...

vier windrichtingen...

Draait men in ons stadhuis met verschillende winden mee?

of...

waait in Mechelen de wind in alle mogelijke richtingen?

Eén ding is zeker: op ons stadhuis wordt de windrichting niet steeds correct aangegeven...

of zie ik het verkeerd?

laat anders maar...

overwaaien...

 

ach jans, het zijn misschien geen wetenschappelijk bedoelde meteorologische instrumenten, maar gewone politieke symbolen ( :-() )

De gemeenteraad wordt gevormd door vier politieke groepen: de lijst burgemeester, SP.A, CDV/NVA en VB. Twee groepen vormen de meerderheid nl. lijst burgemeester en SP.A. Vandaar dat dus twee wijzers dezelfde richting aanduiden....! De twee wijzers op het dak zijn dan die van VB en CDV/NVA die niet dezelfde richting aanduiden, wat een gevolg zou kunnen zijn van het feit dat CDV/NVA de oppositiesolidariteit uitsluitend in haar richting wil zien...:-) Si non e vero......

Die laatste is dat degene die altijd met de wind meedraait.