Mechelen inspireert

met categorie:  

(Foto Sylvie De Weze)

Blijkbaar inspireert het nieuwe logo van Mechelen ook Brussel. Zelfde symbolen, zelfde kleuren. Ik denk dat de stad Brussel nu een advocaat mag verwachten, want het stadslogo is beschermd, zoals Mechelen Blogt zelf aan de telefoon mocht ondervinden.

We hebben namelijk enkele maanden geleden onze satire www.hetlofvanmechelen.be moeten aanpassen. Een dreigende rechtszaak van de Stad Mechelen omwille van het misbruik van het toen gloednieuwe stadslogo.

We hebben uiteraard ingebonden, eerlijk is eerlijk.

Enfin, Mechelen inspireert Brussel, dus.

Of hadden ze gewoon hetzelfde reklamebureau ?

Waarschijnlijk heeft de stad Brussel betere advocaten dan wij :-)))

Of het logo is zo simpel dat de eerste de beste 'graphic designer' met iets te weinig tijd erop uit komt. :-)

Ik had het ook al opgemerkt!   ;-)   En ik was het ook van plan om het morgen hier te posten - zo grappig vond ik het.  Blijkbaar jij ook Peter!  ;-)  Je bent me dus voor.

Toch wel een héél opvallende gelijkenis!

Of het logo inspireert, tot spijt van wie het benijd :-)

Inspireren zou ik dat niet echt noemen, Rudi, je komt dezelfde huisstijl en kleuren blijkbaar tegen bij andere overheidsprojecten, dus het is niet erg origineel ... :-)

laten we die discussie houden voor als we in november één jaar nieuw logo vieren ;-)

Misschien kunnen degenen die meegedaan hebben hebben aan de logowedstrijd van GVA hun ontwerpen nogmaals insturen, maar deze keer naar Brussel! ;-)

zou het niet kunnen dat de "mechelse" ontwerpers het gepikt hebben in Brussel? .-)

Kijk anders hier een keer:

Eerlijk gezegd zou het verboden moeten zijn om zon simpele logos te beschermen, je kan het haast amper een logo noemen...