Maanrock 2010 - de eerste uren...

met categorie:  

    

(foto's: Jan Smets)

De eerste uren van Maanrock, editie 2010, zitten er op...  Terwijl Raymond Van het Groenewoud Mechelen in lichterlaaie zet, maak ik een eerste verslag voor Mechelenblogt.

Want: dit jaar brengt dit Blog wel een extraatje!  De vijftiende editie van dit grootste gratis stadsfestival wordt verslagen door 4 Mechelse bloggers.  Vandaag én morgen.

     

    

Ieder zal dit doen op zijn eigen manier.  Ik laat de verslaggeving over het muzikale gebeuren aan de ervaren reporters ter zake.

In deze topic breng ik eerder Maanrock-in-de-marge...  Beelden van een tof gebeuren...

jong en oud, genietend onder een voor augustus van dit jaar zeldzaam geziene zon.  Het cliché van de ons gunstig gestemde weergoden ga ik niet herhalen - Maar Mechelen is er blij om!

  

  

 

artiesten en vrijwilligers en toeschouwers...

Deze collage brengt een eerste beeld van een feestelijk weekend.

Wie er vandaag niet bij was, kan dit morgen inhalen.

Mechelenblogt is er bij!  Mechelenblogt zal er morgen ook bij zijn!

 

      

   

      

      

   

      

     

    

   

     

     

    

Wat me, buiten een heel bekende blogfotograaf met kniebroek en op zijn sletsen, deze achternoen opviel op de Groete Mèt waren oa de vele bakvissen ("Chickies" in 't schoen Mechels).

Ook een ander (olijk) duo blogfotografen was duidelijk de Markt aan het afstruinen.

En (ik vermoed een nieuwigheid) waren de vele "bloemenslingers", gratis rondgedeeld door een groot Mechels internetbedrijf.  

Leuk, maar vermoedelijk een gruwel voor een supporter van groen-wit, want de papieren bloemen waren geel en rood.

;-)

Ik zag er zelfs ne cowboy rondlopen zonder paard, The lone ranger.

Aha, de Solitary Man - Die heb ik gemist.

;-)

BTW :

Het bos aan eetstandjes was, dit jaar, weer eens flink gegroeid want aanwezig in zo goed als elke zijstraat en op elk nabijgelegen plein.  La Grande Bouffe Malinoise, als het ware, van Luikse wafels tot Vietnamese loempia's met alles daartussen in.

Zeer mooie foto's Jan, geven een goed beeld weer. Ik was gisteren niet van plan om te gaan, maar kon het toch niet laten ;o), al was het van op de achtergrond.

Wel spijtig vind ik dat toch nog 'onze' Margaretha van Oostenrijk  'gewurgd' werd door de kabels, terwijl er zo beloofd werd die kabels er weg te halen.

Ben blij dat mijn krantenwinkel tot in 't laat open was. Rustig krantje opgepikt, en thuis rustig gelezen. Valt goed mee van geluidoverlast.

@ Hanna :

Ze hadden beter die overschot aan nutteloze palen uit het Palenwoud gebruikt om er hun kabels aan vast te maken.

;-)

die krantenwinkel is ook handig voor een verstokte roker zoals ik, slim bekeken van die mensen.

Een leuk foto- en sfeerverslagje, Jan!

En hier en daar wat bekende koppen op de leuke foto's ;-)

inderdaad Markec!

Ik heb genoten van het gebeuren op de podia - maar nog veel meer van het randgebeuren! ;-)  Al moet ik zeggen dat  Jean Bosco Safari me wel wist te boeien.  En verder laat ik de deskundige commentaren over  de muziek aan de meer 'gespecialiseerde pers'!  ;-)

Maar het was een toffe 'samenwerking' met compaan Marc VC.   Zo hebben we ieder op onze 'eigen manier' verslag gebracht van die eerste dag.  Ik ben nu erg benieuwd naar de verslaggeving van jou over deze tweede dag...

En ondertussen staat het verslag op de 'voorpagina' van den blog.

Maanrock is bij Mechelenblogt duidelijk niet ongemerkt voorbijgegaan.  Vier reporters - vier stijlen: de muziek en 'de marge'; foto's en verslaggeving met 'diepgang'...  't was een leuke samenwerking!

mooie sfeer- en fotoverslag!

En morgen vier reporters en vier stijlen over de Mechelse Highlandgames ?

;-)

 

alle gekheid op een stokje: 't was genieten om de sfeer te kunnen vastleggen... 

(foto: Marc VC)

Proficiat aan alle reporters; de verslagen waren uitstekend!