Koninklijke Lucasgilde en Danny Breckpot exposeren

   

(foto's: Jan Smets)

Het nieuwe cultuurseizoen is gestart met een dubbeltentoonstelling om 'U' tegen te zeggen!  Gisterenavond was er de vernissage in het Cultuurcentrum aan de Minderbroedersgang van de jaarlijkse tentoonstelling van de Koninklijke Lucasgilde, én van Danny Breckpot die trouwens ook secretaris is van de gilde, en de drijvende kracht achter deze expo (op de foto rechts, samen met schepen Frank Nobels)

Al wie wat naam en faam heeft in de Mechelse artistieke wereld was aanwezig. En...  Mechelenblogt was er bij!

 

Schepen Nobels opende de boeiende tentoonstelling, onder het goedkeurende oog van Anne Van de Voorde van het cultuurcentrum.

Het werk van Mechelaar Breckpot is te zien in de benedenruimte.  Danny Breckpot probeert in zijn werk fotografie en schilderkunst te verzoenen - En daar lukt hij aardig in.  Zijn zwart-wit-impressies van hedendaagse beelden, zijn het bekijken overwaard.  De reacties waren lovend!

    

(er waren tal van Mechelse kunstenaars aanwezig, die aangesloten zijn bij de gilde:  Misschien herken je hier vlnr: Pol Cockx, Eric Vandamme, en hieronder René Rosseel en Serge Piessens...)

   

    

De Koninklijke Mechelse Lucasgilde bestaat volgend jaar 125 jaar.  Dus: volgend jaar mag men terecht vieren!  De gilde werd opgericht door de illustere Willem Geets.  En da's wel écht een grote naam.  Dit jaar exposeert de gilde voor de 115de keer.  Het kan tellen.

In de bovenruimte van het cultuurcentrum, dat er hagelnieuw uitzag, en waar het nog wat naar de verf rook, werd een bijzonder knappe expo opgezet, met héél gevarieerd werk van beeldhouwers, schilders en fotografen...

Dit alles kan tot en met 12 september bekeken worden.  Mis het niet als je in de buurt bent.  De tentoonstelling is gratis bovendien. Dus: wat zou je tegenhouden om kennis te maken met actueel werk van hedendaagse artiesten?

    

Graag wil ik zonder onderscheid alle exposanten vernoemen.  Gewoon omdat ze het waard zijn om even in het zonnetje te worden gezet:

Daniël Breckpot, Nick Carsauw, Pol Cockx, Eddy Coremans, Stefanie De Winter, Lieselot Doms, Peter Eyskens, Liliane Goossens Robert Jordens, Willy Lavaert, Hedwige Lauwaert, Chris Metdepenningen, Jo Op de Beeck, Daniëlle Raspe, René Rosseel, Renild Schepers, Jef Sterckx, Mieke Tambuyzer, Els Thys, Omer Van Damme, Jan Vandenbussche, Ludo Van den Heuvel, Johan Van der Dood, Luciënne Vanderwaeren, Liliane Van Lierde, Roger Velghe, Mark Verbraeken en Daniël Wenseleir

(voorzitter Omer Vandamme, geflankeerd door links Luciënne Vanderwaeren (li) (ooit nog mijn leerkracht in de voorbereidende afdelingen in de academie, en Mieke Tambuyzer (re)

    

(tussen de vele bekenden ook Jaap Boelens - de man die 'Kunst op het Groot-Begijnhof' elk jaar organiseert, en hier rechts: Marie-Louise Grouwet van de antiek-enkunstgalerij in de Sint-Jansstraat, in gesprek met Eddy Coremans, lid van de gilde, maar ook ondervoorzitter van de Koninklijke Mechelse Fotokring...)

    

(op de foto links staat Danny Breckpot rechts...)

méér info over de Lucasgilde bij secretaris Daniël Breckpot - Lange Schipstraat 91 - 015/29 00 36

Het nieuwe seizoen is met een voltreffer gestart.  En...er staat nog méér bijzonders op stapel.  Maar daarover zal hier later nog worden bericht...

Dus: nu toch maar niet vergeten eens een kijkje te nemen...