Komkommertijd in Mechelen

Hier de reden van de komkommertijd in Mechelen.


't is wel geen sintenetels en ook geen sintjans, nog minder voor een pieckje maar als je 't beter kan of nog een reden voor de mechelse komkommertijd weet moet je maar posten.

Voor een komkommertekening valt dat goed mee Lieven :-)

Kom, kom, Lieven, niet zo bescheiden !

;-)

mijn uitdaging, want dit is het eigenlijk is om wat tekentalent met ideeen te krijgen want het kan echt wel beter, mijn tekening is in 90 seconden getekend en in 45 seconden gescand dus iemand die er echt wat werk van maakt heeft zó een betere komkommer gemaakt.

@ Lieven :

Je zoekt dus Mechels tekentalent om, in deze komkommertijd, hun werken hier te laten exposeren.

Een mooi initiatief.

;-)

BTW : Welk onderwerp moeten de tekeningen hebben ?  

als 't maar over de komkommertijd gaat

Prachtige tekening Lieven.

Waarschijnlijk is het momenteel ook iets rustiger op den blog doordat het risico dat de GvA, HLN of een andere fabeltjeskrant uw artikel wilt overnemen heden ten dage wel zeer, zéér groot is. Ikzelf wacht ook nog tot september om nog eens een mooi onderwerp aan te snijden. Waarschijnlijk een artikel over de zonnewijzer die ooit op de GM heeft gestaan :-)

Aansteller MT

er staat daar trouwens nog altijd een aan de Grote Markt aan het stadhuis

Zonnewijzer stadhuis

 

(jij bedoelt die zonnewijzer rond de vroegere plek van het Margharetastandbeeld gok ik)

Er is al enkele tijd hier over gediscussieerd, de stenen wijzerplaat rond het beeld van MvO was GEEN zonnewijzer.Men illustreerde daarmee gewoonweg de diameter van de wijzerplaten op de toren.  Om de discussie kort te houden( en MarkT rustig) een zonnewijzer heeft maar een halve wijzerplaat ( logisch, hij wordt enkel overdag gebruikt - max 12 uren zonnelicht). De foto van de zonnewijzer op de Lakenhalle bewijst het ! Wel was het zo dat de schaduw van het beeld soms op de juiste tijd op de cijfers scheen, maar dat is dus louter toeval  en vermoedelijk de reden van de verwarringl.

Als je er moest aan twijfelen, vraag maar eens een deskundige uitleg aan Jozef Opdebeeck van het horlogemuseum. Als die het al niet zou weten?

Spijtig dat dergelijke misverstanden een hardnekkig leven schijnen te hebben.Net zoals de fameuze koeienvellen waarop de toren zou staan. Sommige mensen geloven hun eigen fantasie. Niks mis mee,er is erger natuurlijk en is het geen komkommertijd???.

Blijft de vraag of het a) het komkommertijd is of b) de grote Mechelse verhalentrommel leeg is of c) dat iedereen ergens anders zit te facebooken, netloggen en twitteren.

Volgens het Nieuwsblad zou dat laatste wel eens een vorm van waarheid kunnen bevatten want dat laatste schrijven ze in hun 2800-Regio-Rubriek.

't Is blijkbaar overal komkommertijd. Gisteren belde nog de postbode aan, met een aangetekende brief, en ik dacht "oh jee, heb ik een rekening niet betaald en krijg ik nu een aanmaning?". Maar het bleek een brief vh stadsbestuur te zijn over werken in de buurt. Moeten ze daarvoor een aangetekende brief sturen? Ik woon begot maar een paar straten van het stadhuis. De postbode zei dat hij het ook vervelend vond, omdat er nooit iemand thuis was in de omgeving. (Duh, het is vakantie ofwel werkt men terug). Dus daar was het blijkbaar ook komkommertijd en verveelden ze zich en stuurden ze een mannetje naar het postkantoor om wat aangetekende zendingen te laten versturen voor 2 straten verder. Daar gaat blijkbaar onze gemeentebelasting naar toe.

Hanna, bij bepaalde openbare werken is men verplicht de betrokkenen (eigenaars) per aangetekend schrijven te verwittigen. Vandaar waarschijnlijk.

Ah bedankt Peter. Maar het is wel een belasting, voor zowel de postbode, of voor ons, want wij zijn overdag niet thuis, en moeten dan nog eens extra in het weekend naar het postkantoor om die brief op te halen. Maar ik begrijp nu de redenering.

Wat de komkommertijd betreft, leuke tekening Lieven!

 @ Hanna 1,

                       iederen duivel krijgt van rechtswege zijn advocaat bijgesteld. 

@ Lieven,

                   nu begint hij toch gevaarlijk over te hellen.