Foto van de dag

met categorie:  

(Foto Emmapatsie)

Deze foto nomineer ik graag als foto van de dag. Terug te vinden aan het gerestaureerde Laurettenklooster. U ziet de neo-stijl met de neo-hengels die je ook overvloedig terugvindt aan de stadsschouwburg, of het Groot-Seminarie.

Maar welke hedendaagse oplossing draagt uw voorkeur weg ? Rechts ? Of Links ?

De rechtse, zonder twijfel

rechts

Heel zeker de rechtse.

Kleur van de voegen: rechts

De deur: links!

 Over kleuren en smaken ....

Links lijkt het alsof er al eeuwen geen stof afgedaan is. Doe maar rechts

ik keur ook rechts af  ( dat wit trekt op niks)

Waar heb ik die foto nog gezien ? 

Doe voor mij ook maar rechts, maar...dan zonder brievenbus

links is de grondverf zeker?

kleur van de voegen links, deur rechts mits een beetje onderhoud

Zonder twijfel de rechtse, maar inderdaad beter onderhouden.

En morgen bepalen we het geslacht der engelen...

Zonder enige twijfel de rechtse oplossing!

Ik ben eerder voor links, dat verbergt de neo-stijlen een beetje, en maakt het geheel ook wat beter te onderhouden. Je kan er nadien nog makkelijk de verf afhalen, om na 200 jaar nog tot de rechtse oplossing te komen.

 Eveneens meer voor links, de kans zit erin dat het destijds ook geschilderd was.

Och veel ouder dan 100 jaar zal die deur niet zijn denk ik.

Het huidige klooster werd begin 20e eeuw opgetrokken in neo-gotische stijl. Daar waar andere architecten al volop met Art-Nouveau aan het experimenteren waren deden de stoere schoolgebouwen nog steeds denken aan het Gotische verleden. Deze deur met de stoere (veel te grote ?) neogotische hengsels past dan ook helemaal in die optiek.

Het Lorettekkooster is eigenlijk nooit een school geweest. In het deel gebouwen langs de Drabstraat werd wel een kleuterschool ingericht. De inkompoorten zullen vermoedelijk de kleur krijgen van de nieuwe vensterramen, nl. donkerblauw. Het wit op de ene poort is duidelijk een grondverf. Misschien kunnen de bouwheren één poort in de oorspronkelijke toestand brengen en de tweede blauwgekleurd. En daarna natuurlijk mits een blogenquête de Mechelse Bloggers laten beslissen:-))

een gele en een rooie poort of een wiite en een groen, kwestie van kleur te bekennen

twie zwêtte. 

Absoluut de rechtste.

De linkse is alsof deze nog in ee moderne tussenfase is. (de primer is al gezet maar de echte kleur/verf moet nog komen.

I vote for the right one :-)

Het is geen beschermd monument dus je kan die poort schilderen / behandelen zoals je wilt. De eigenaar doet blijkbaar zoveel mogelijk moeite om de voorgevel in zijn oorspronkelijke staat te behouden dus vermoed ik dat hij hetzelfde doet met de toegangsdeur. Mocht hij nieuw vensters gestoken hebben dan zou ik een andere kleur van voordeur best kunnen pruimen. Indien hij echter de situatie van 1922 ( zonder garage weliswaar ) wil heroproepen dan moet ook de voordeur in de originele uitvoering terugkomen. Vermits deze projectontwikkelaar de enige was die de twee 16e eeuwse huisjes in het binnengebied wou herwaarderen en niet afbreken zoals de vorige ontwikkelaars vermoed ik dat een witte voordeur niet op zijn lijstje staat.