Fest de Sjarabang

met categorie:  

    

Maanrock is weer opgedoekt... Maar dit weekend gaat er in onze bruisende stad nog een klein (hoewel...) eigen-zinnig festivalletje door op de Kerkhoflei: Fest de Sjarabang!  De naam klink alvast leuk, niet?  En het festival is dat ook.  Het een een kleurrijk en gezellig zomerfeest dat je niet mag missen.  En weet je: als de regen spelbreker is, dan gaat alles netjes onder dak door.  Dus...

Ik maak er héél graag reclame voor.  Want de drijvende kracht achter dit gebeuren is mijn oud-Borgerstein-collega Marleen D'Joos: een méér dan enthousiaste 'madam'.  Laatst kwam ik haar tegen op de Grote Markt waar ze met een vriendin aan het flyeren was voor het Fest de Sjarabang.

Maar laat ik Marleen best zélf aan het woord misschien?

 (Marleen D'Joos)

'Het laatste weekend van augustus hoop ik jullie te ontmoeten op één van de festivaldagen van Sjarabang vzw.  Ik ben er zeker van dat in het aanbod een aantal items zitten die jullie de moeite zullen vinden.

Het theateraanbod is er ééntje om 'U' egen te zeggen: Charles Cornette, Ivo Vereecken of Bob de Moor aan het werk: dat staat garant voor kwaliteit!

Daarnaast hebben we drie avonden van totaal uiteenlopende genres van muziek.  Vrijdag is er een stevige coverband.  Zaterdag: een avondje tango-en jazzmuziek (met Tuur Florizoone en Mechelaar Chris Joris!); en zondag is er een charmante afsluiter van ons festival met 'Zoet Gevoiced': een acapellakoor, Luc Vanlaere op Keltische harp en chansons gebracht door Sjarel Vandenberg en Marina Stockx.

Slecht weer?  Geen probleem: we beschikken over een heuse zaal om het festival te verpoten indien nodig.  Er zijn drankjes en hapjes aan democratische prijzen.

Dit festival is er om centjes in te zamelen zodat we vanaf oktober dit jaar ons vast atelier kunnen opstarten voor mensen met beperkingen.

Indien jullie zelf niet kunnen komen - geen zin hebt, of op vakantie bent: dan zou je mij toch een groot plezier doen door reclame te maken bij jullie kennissenkring.  Dat kan: - mondeling door dit verder te vertellen of via de electronische kanalen.

website:   www.sjarabangvzw.be

Alvast bedankt, en ik hoop tot dan!'

Marleen

 

Fijn Marleen!  Dat klinkt allemaal héél goed.  Ik plaats jouw warme oproep dan ook graag op Mechelenblogt, en hoop dat ik dit in voor mij toch drukke weekend toch nog een gaatje kan vinden om af te zakken naar de Kerkhoflei.  Dit is een mooi initiatief met een nog mooier doel!

 

Kerkhoflei - steegje tussen nummers 39 en 41.

Ik ga proberen langs te komen, Dario Fo zegt me wel iets !

Ik mocht nog samenwerken met den Ugo en op de planken staan met Marleen  ... Succes er mee !

Dan ken je zéker het enthousiasme van Marleen.  Ja, samen met haar reeds enkele jaren geleden overleden echtgenoot - de Mechelse acteur Ugo Prinsen (Vanderveken), werkte ze vaak mee aan toneelstukken met mensen met een mentale handicap.  Ik heb goeie herinneringen aan die tijd...

Ik poog zondagavond zeker nog langs te gaan wanneer Vrijdag optreedt (met Sjarel Vanden Bergh)...

Lovenswaardig initiatief en een interessant programma... het wordt voor velen wel weer een kwestie van kiezen, vermits er bijvoorbeeld ook de Oogstfeesten/ Highlandgames zijn dat weekend....

Dat klinkt interessant, mooi initiatief!

Ik vind het wel straf, die locatie is in mijn buurt maar ik heb daar helemaal geen informatie over ontvangen. Misschien ga ik wel eens kijken.

Garda, je krijgt er nu toch informatie over ? En net op tijd.

Dario Fo. Dat wil ik wel zien.

Naar aanleiding van de persconferentie maandag ll. door Marleen, Chris en Bodo werd er in verschillende kranten reclame gemaakt voor dit lovenswaardig initiatief. Hopelijk met de nodige respons, want de eurokes zijn broodnodig om de sjarabangboot te laten verder varen. Succes gewenst!

Deze avond ga ik er naar toe.  Charles Cornette gaat er drie monologen van Dario Fo brengen.  Ik ben benieuwd... - Ook naar wie ik er nog zal aantreffen.

Ik ga vanavond kwissen bij Café Tilt, dus zal er niet bij kunnen zijn, maar ik poog er zeker zondagavond te zijn wanneer Vrijdag optreedt.

Wel ik ga voor Marina Stockx en Jo Braet met hun Piafrepertoire! Kan niet anders wegens andere verbintenissen. Maar het zal dus een mooi afsluitertje zijn voor een druk weekend! Hopelijk is het weer goedgezind en .........blijft het droog.

@Eddy - eens dààr blijf ik, na Vrijdag, wellicht plakken en pik dus ook andere zaken nog mee he ;-)

Charles Cornette was geweldig, met zijn Dario Fo. Kan iemand die man een podium geven in de stad? Bedankt voor de organisatie !

(Bron http://www.huubcolla.be/images/verhalen_zonder_woorden.jpg)

Net terug van een méér dan geslaagde afsluitende avond van Fest de Sjarabang...
De Sjarel, Hans en Frans (Vrijdag) waren super, met een liedjes van Sjarels Bizjoe, James Taylor, The Beatles, Hans (Habils), Randy Newman,  ...   Hans' 'Blues in Brussel' was weer top en Sjarels 'Rijden' subliem...
Bob De Moor zette een overtuigende Cornelius Bracke neer - goed gelachen...
En Marina Stockx zette overtuigend Edith Piaff in de bloemen !!
Volgend jaar zijn we opnieuw van de partij ;-)