Boekenmarkt in de Heffense Kaashoek

met categorie:  

(foto: Jan Smets)

Heffen is een bruisend dorp.  Dat is al langer geweten.  Deze mooie Mechelse uithoek aan de Zenne straalt gezelligheid uit, en op regelmatige tijdstippen wordt er wel wat leuks op stapel gezet...

Op 14 augustus wordt er in de Heffense Kaashoek een heuse boekenmarkt georganiseerd.  Nu ben ik er zéker van dat een heleboel Mechelaars niet weten waar deze in hemelsnaam gelegen is...

Ja?

Daarom is het misschien wel eens de moeite om de schijnwerpers te zetten op dit stukje landelijk Mechelen. 

De Kaashoek is een wijk die bestaat uit de Nuffelstraat, een deel van de steenweg op Heindonk, de Keramiekstraat, Ten Doorn, Schotelveldstraat, Beukenhofstraat, Heffen veldweg en het deel van de steenweg op Blaasveld dat aan deze zone grenst.

In de buurt zou ooit een herberg gestaan hebben met die naam.  De boeren uit de omtrek brachten hier hun melkoverschotten naar toe.  En daar werd dan kaas van gemaakt.

Een vriend van mij, Stef van Malderen - die woont Ten Doorn, en actief is in het buurtcomité weet het me met veel enthousiasme te vertellen.

'Midden in de Kaashoek staat ook een historische kapel uit de zeventiende eeuw, die gewijd is aan OLV-Ten Doorn.  In de meimaand is er nu nog steeds elke maandagavond een druk bijgewoonde misviering, net als op de ochtend van Pinkstermaandag.  Ja, voor de inwoners van Heffen is het een vaste afspraakplek.  In september verhuist het Mariabeeldje naar de Sint-Amanduskerk, en op de laatste zondag van die maand, verhuist het weer naar de kapel.  Deze kapel is nu prachtig gerestaureerd, en binnenkort wordt ook de binnenkant aangepakt, dankzij de medewerking van de stad Mechelen en  de dorpsraad.  Het is een prachtige plek om te vertoeven, voor wandelaars, fietsers en buurtbewoners...'

 

  

(foto: Jive 1  -  foto: Jan Smets: Stef van Malderen)

De Kaashoek is niet altijd even actief geweest. Nee, dat niet.  Maar echt stilgevallen is het leven er nooit.  Er verschijnt zelfs een échte Kaashoekkrant, en Stef zorgde ook al voor een digitale versie!   www.bloggen.be/kaashoekrant

En binnenkort wordt dan een gloednieuwe activiteit gepland.  En ik ben er zéker van dat het ook heel wat andere Mechelaars zal weten te boeien. 

Op het mooie en gezellige binnenpleintje van de Doorlaerhoeve (waarvan al sprake was in de 18de eeuw!) zal dit marktje plaatsvinden.   Voor alle mensen die hun vakantieliteratuur hebben uitgelezen, of op zoek zijn naar een leuk boek: één adres!  Het wordt dus hoog tijd om de boekenkast op te ruimen...én: wéér aan te vullen.

De tweedehandsboekenmarkt gat door tussen 10 uur en 16 uur op 14 auustus.  Alle soorten van boeken hoopt men te kunnen aanbieden: van kinderboeken, reisboeken tot romans...

Praktisch:

boeken verkopen?  startgeld 2 euro  + huur van je plaatsje (1 euro voor 1 meter, 2 euro voor 2 meter, enz...).  Let wel: enkel voor particulieren - niet voor handelaars.  Twee drankjes zijn inbegrepen.

Reserveren kan voor 13 augustus via kaashoekkrant@telenet.be  of 0473/94 21 23

Op de dag zelf kan opgesteld worden vanaf 9.30 uur. (geef door of je een tafel wenst en/of stoelen).    Je kan je boeken ook eventueel door de mensen van de organisatie laten verkopen.  (méér inlichtingen hierover kan je verkrijgen op bovenstaand telefoonnummer).  50 % van de verkoop is voor de verkoper, de andere 50 % gaat naar de Kaashoekanimatie.

Nét terug van mijn vakantie in Griekenland, loop ik die zaterdag graag langs in de Doorlaerhoeve.  Ik zal mijn vakantielectuur meebrengen...   ;-)  

Zeg nu nog dat het stil is in de Mechelse rand!  vergeet het maar! Mechelen lééft in het centrum en in zijn gezellige dorpen.  Véél succes Heffen!

Beste, Ik heb interesse om deel te nemen als standhouder aan de boekenbeurs. Ik had gedacht aan vier meter. Moet er voor het gebruiken van tafels ook betaald worden? Kunt u mij deze info bezorgen aub? mvg kathy

Hierboven staan de gegevens Kathy (telefoon en mailadres...)

Mooi initiatief Stef. Doe zo voort kaashoek.

 

Hallo Stef en vrienden,

Ik heb nog een paar boeken die ik graag door jullie BC wil laten verkopen.Neem nog

contact op met bovenstaand tel.nr.

Ik wens jullie die dag prachtig weer en een goede verkoop.

Vriendelijke groetjes.

Wilfried