Anna Torfs wordt vandaag 105, de buren versieren de gevel


"105 jaar geleden begint voor Anna 't leven", dat is de leuze die de vriendelijke buren voor Anna Torfs uit de Liersesteenweg bedacht hebben want inderdaad vandaag telt de kranige dame 105 lentes en ze is nog flink bij de pinken.


Toen ik vanochtend tijdens mijn zoektocht naar een bakker de Liersesteenweg passeerde zag ik de woning van Anna Torfs, de buren waren volop bezig met het aanbrengen van versieringen en ze weet nog helemaal van niks. "Ze zijn dit jaar vergeten de gevel te versieren" zou ze gezegd hebben. Dat wordt dus een hele verassing als ze straks buitenkomt.

Met balonnnen, een T-shirt en een banner kan niemand uit de buurt het vergeten, Anna wordt 105, een heel leven ik zou er alvast voor tekenen. Aan tien kinderen schonk deze dame het leven de jongste, Herman is nu 77 jaar en zorgt nog elke dag liefdevol voor haar, de andere kinderen komen regelmatig op visite.

Vorig jaar was het feest een beetje te druk geweest daarom besliste de familie om de festiviteiten over twee dagen te spreiden.

Vandaag komen de burgemeester en de pers en morgen gaan ze met zijn zestigen naar het hotelletje van een van haar kinderen in de ardennen.

  

Met zo'n entourage van liefdevolle buren en liefhebbende kinderen kan ze zich in ieder geval gelukkig prijzen..

Een dikke proficiat van Mechelen Blogt en wat mij betreft nog eens 105 erbij.

 

Dat is wel heel oud hé. Toch een dikke proficiat. 

Proficiat Anna...

Je bent  een levend stuk Mechelse geschiedenis...   1905...,  een eeuwigheid geleden.   Ik wens je een fijne verjaardag temidden van de mensen die je lief hebt.

Proficiat,Anna,ik wens u veel geluk en goede gezondheid in je oude jaartjes,mijn welgemeende groetjes uit Amerika.

Mijn felicitaties aan de kranige mevrouw.
btw, ze is niet "wel heel oud", ze is al heel lang jong. ;-)

Het stond gisteren ook ergens in een gazettekke. Wel erg laat als als u het mij vraagt, Anna is er bijna 106,maar ja het is komkommer tijd voor de schrijverkes hé.

ja inderdaad, de komkommertijd laat zich precies ook voelen op Mblogt

Zijn, na 5 jaar Blog, al de grote Mechelse verhalen verteld ?

Is de verhalentrommel leeg ?  

En is er geen reden meer om te klagen-zonder-zagen ?

;-)

Misschien heeft gewoon iedereen recht op vakantie ?

voila peter, verhalen zijn er genoeg en er komen er steeds bij maar als half mechelen het gewicht van de aardkloot in de andere richting doet hellen, dan wordt er gewoon minder geschreven en minder geantwoord.

Lieven, en in welke richting zou die kloot volgens u dan wel hellen want als we dat weten kunnen we er ook iets aan doen. 

Sorry maar nu zie ik dat we op de verkeerden tram zitten. 

tram zeven al zeker GL? trouwens naar links of naar rechts, 't hangt ervan af aan welke kant je staat, vanvoor of vanachter. nu nog uitvogelen wat vooraan en achteraan zijn he. ;-)

Ik ben weer gecensureerd.

Vaarwel Mechelen Blogt, allez, niet eigenlijk.

Ofwel is er iets mis met mijn computer.

 

 @ filip2

               u niet laten gaan jongen. Na regen komt altijd zonneschijn zij mijn grootvader altijd. En die kon het weten. En als ge al eens eruit gesmeten wordt is dit het bewijs dat ge midden in de roos hebt gemikt.