We stegen met een zucht, naar boven in de lucht...

met categorie:  

(foto: Manu Aerts)

Je ziet de laatste dagen in Mechelen allerlei vreemdsoortige vervoertuigen opduiken.  En nee: ik zie ze écht niet vliegen...

Rondom de Colomakerk circelde een paar dagen geleden een luchtballon (of heb ik het dan toch verkeerd voor Christophe?); je zag een auto drijven op de Dijle, en stoomtreinen puffend over de sporen denderen...

En nu...

een Zeppelin dus die het Mechels luchtruim bezocht...

 

We stegen met een zucht,

naar boven in de lucht...

we zaten zo gezellig in ons huisje...

we hadden pret voor tien,

we konden alles zien!

Leve de Zeppelin!!

 

Inderdaad: een make-a--wish-Zeppelin vloog over onze stad, en toen hij rakelings langs Sint-Romboutstoren scheerde, drukte Manu Aerts - een buurman van mij - af met zijn camera.  En dat leverde een aardig plaatje op.

Manu stuurde me de foto door.  Daar kon ik best iets mee aanvangen op Mechelenblogt!  Méér nog!  Voor mij is het 'de foto van de dag'!

(en om de hemelse plaatjes te vervolledigen zet Malines Graphique de foto van Christophe ('De Maf), genomen vanuit 'de luchtballon' die circelde rond de Colomakerk, in de kijker!)

Toen ik gisteren op de stoomtrein stond te wachten vloog de vliegende sigaar ook over Mechelen.

In afwachting van de trein, kon ik ook enkele kiekjes nemen.

 

Foto's : (c) Jan Goovaerts

... en waar parkeert ge zoiets?

 Ik zag hem van op de Veemarkt ook vliegen aan St.-Rombouts maar voor ik mijn fototoestel bij de hand had, was hij verdwenen. Blij dat ik hier een foto zie....begon al te denken dat ik ze zag vliegen.

Luc, vroeger kwam hij jaarlijks op Deurne, nu misschien op Grimbergen of Zaventem. er vliegt er zo nog een van Fuji ook of moet ik zeggen "vaart"?

Knappe foto van Manu. Dit fleurt de hemel op ...

:-)

Leuke foto's, bedankt om ze te delen.

staat die ook ergens op Flickr, want die zou zeer goed passen in de Sint-Rombouts pool

Bedankt voor de reacties op de foto

Ik heb hem net toegevoegd aan mijn flickr account:

http://www.flickr.com/photos/manueva/4739430385/in/set-72157624370948736/

 

ziet ge die nooit in Mechelen?

ik heb toch nog nooit ene zien vliegen boven Mechelen Louis,

en ik loop hier al 32 jaar rond.

eerst dacht ik aan en ufo  dat ik zag vliegen richting vrijbroekspark   in de verte maar ik dacht even goed na bij mezelf dat is ne zeppeling  mooie foto's

@anoniem: dat was gene zeppeling maar een Blimp

http://nl.wikipedia.org/wiki/Blimp

@Jokke: en ik die dacht dat het over ne zeppeling ging!;-)

En het was ook nog voor een goed doel: er zaten een 12-tal kinderen in die via de Make a Wish Foundation de wens hadden geuit met een zeppelin te mogen vliegen. En op deze manier kwam de wens in vervulling! Mooi toch?

Mark.het is een blimp,hier zien wij die dikwijls,die vliegen hier atijd over iets speciaal.gelijk een golf tournament,de Kentucky Derby hier in Louisville.de roosparade in California.Sedert ge hem daar zelden zien,genier er van,ik vind ze interesant,Groetjes.Louis

Ik vind dat ook een interesting foto.De Goodyearblimp boven onze toren,

Ferdinand Adolf Heinrich August Graf von Zeppelin     Konstanz 8.7.1838 - Berlin 8.3.1917 

Foto posten op : http://www.goodyearzeppelin.com/ , je kan een vlucht winnen...

Anoniem,waarom dacht ge aan een UFO,hoe zien die uit?Ik heb er nog nooit een gezien,LOL.

Louis, gij doet er mij opkomen. 'n UFO was dat da ding dat ze van de week aan 't zoeken waren in Sint Roeme ? Hebben ze dat nu al gevonden want met al die overuren van de pollis en het gerecht gaat dat grappeke ons een beetje kosten. Wie gaat da betalen ? 

 Louis: De blimps die je in de USA ziet zijn toch van een totaal ander type dan deze. Weliswaar staat hier ook Goodyear op geschilderd, maar deze is toch een stuk moderner. Het is een zg. Zeppelin NT. Die NT staat voor New Technology. Daar vliegen er maar enkele van rond in de wereld.

JC,ik weet dat niet,ik heb hem hier nog niet op de grond gezien (wel in California,en dan ook van een afstand)maar ik denk toch ze ze hezelfde lawijd maken als ze vliegen,en ze gelijke toch op elkaar.

We zaten zo gezellig in ons "schuitje" is de correcte tekst van het liedje 

Maar ja, toen ik overlaatst aan 't eten was op 't werk zag ik deze ook passeren aan het raam.

 Grappig zicht hé

 

Mijn dochter Pascale en mijn schoonzoon Luc hebben een vlucht met die fameuze Good Year zeppelin gewonnen.  Ze zei dat het een zeer leuke ervaring was.Ze had geïnformeerd naar het bedrag dat een betaldende sterveling voor zo'n vlucht moet ophoesten en het bleek dat de eerste zitjes werden verkocht tussen de 500 en 600 euro PER PERSOON !  Een redelijk prijzig uitsatple als men het mij vraagt.(voor dat bedrag zit men in het voorseizoen 2 weken met een all-in in een 4 sterren hotel in Djerba, vliegtuigreis inbegrepen)Ze zijn opgestegen op het vliegplein van Grimbergen en vlogen (of is het voeren?) over de Willebroekse vaart richting Willebroek en Breendonk en zo tot Temse. Normaliter zouden ze in Rotterdam opgestegen zijn om de start van de ronde van Frankrijk te volgen, maar boven Rotterdam gold er die dag voor de zeppelin een vliegverbod omdat de inrichters van de Tour niet wilden dat hun Tour "gevolgd" werd.  Er werd wellicht niet voldaan aan de "kassa kassa"... Men moest de Tour zo maar eens ongevraagd vanuit de lucht filmen....

De zeppelin zou dan opstijgen van aan de Belgische grens maar dat mocht slechts gebeuren 1 uur na de passage van de Tour.  Dit werd dan ook maar afgeblazen en de winnaars kregen een bericht dat er twee dagen later vanuit Grimbergen zou worden opgestegen.  Wellicht de macht van het kapitaal en de daaraan gepaarde  slaafse onderdanigheid van sommige besturen.....??
  
 
dochter Pascale   schoonzoon Luc    

En nog een weetje: met de brandstof die een Jumbo 747 gebruikt om van het tarmac naar de startbaan te taxiën, kan die zeppelin 1 week lang vliegen.