Roze Sjampanje

met categorie:  

Zaterdagavond was een hoogdag voor de HLWM van Mechelen. De Homo en Lesbienne Werking van Mechelen vierden namelijk hun 25 jarig bestaan. Een ruime delegatie van de vereniging werd daartoe op het stadhuis ontvangen om 16:00. Mechelen Blogt was er ook.
 

Na een kleine inleiding door schepen Karel Geys nam voorzitter Luc Mampaey het woord. Met zijn 25 jaar is HLWM een van de oudste holebi verenigingen van België.

Sinds zijn ontstaan heeft de HLWM reeds een lange weg afgelegd. Bij zijn ontstaan was men als holebi zeker niet overal aanvaard, daar is nu verandering ontstaan.

De vereniging heeft intussen tal van satellieten waaronder de Pink Devils die ook dit jaar, in september hun 10-jarig bestaan vieren. Bovendien is er nog de volleybalvereniging, de mountainbikersclub en zelfs een beleggersclub. Elke vrijdagavond wordtt er bovendien nog een babbelcafe georganiseerd in de Hanswijkstraat 74.

De vereniging doet het zeker niet slecht zegt voorzitter Mampaey. Waar het Mechels verenigingsleven naar verluidt nieuw zuurstof nodig heeft, begint het HLWM eerder ietwat uit de voegen te barsten.

 

In zijn speech maakt Karel Geys gewag van een locatie voor verenigingen die binnenkort zal klaarstaan met ruimte zat als basis voor verenigingen.

 


 

De plechtigheid werd afgesloten met een glaasje om vervolgens het feestje met een boottochtje met buffet verder te kunnen zetten.
Zo zie je maar, als je de nood voelt om uit de kast te komen zijn er mogelijkheden zat in Mechelen. lees meer op www.hlwm.be

't Zal wel veel inzet en moeite gekost hebben om dit 25 jaar lang (met vrijwilligers) vol te houden.......Proficiat!

Inderdaad ... op 25 jaar is er veel veranderd. Proficiat mensen.

 Bravo voor de volgehouden inzet !

Dat is toch niet meer serieus! Mechelen blogt bestaat vijf jaarkes en krijgt 40 reacties, maar een club die haar zilveren jubilé viert krijgt slechts drie felicitaties!!! Begrijpe wie kan. Is onze blog een beetje homofoob, of is er drempelvrees. Alleszins proficiat aan de volhouders, want 25 jaar standhouden is niet niks. Ik weet waarover ik spreek (25 jaar bestuurslid voetbalclub). Allez bloggers , "kom uit de kast" zou ik zeggen (grapjeuuuuuuuuuuu!).