Een hart voor Mechelen !

Vandaag bij Van Tilt gezien: een Mechelse kunstenares die Mechelen en de ganse wereld vol hangt met hartjes. Wat mij betreft een schitterend idee.

Enkele voorbeelden:

(foto Marc VC)

(Foto Bim Bom)

(Foto Bim Bom)

Ik lees in het artikel:

Momenteel is de kunstenares bezig met het opstarten van een eigen vzw die ze Girl in Space noemt. ‘De laatste jaren werk ik hier en daar om mijn stickers te financieren. Maar binnenkort wil ik een webshop openen voor jonge ontwerpers, waar ik ook mijn eigen stickers zal verkopen.' Al haar hartjes heeft ze zelf geknipt uit dikke rollen stickerpapier. ‘Ik denk er niet aan om bij een groothandel een zak stickerhartjes te bestellen. Elk hartje is met liefde gemaakt.'

En dat klopt, elk hartje is met de hand gesneden, en dat zie je !

Mag ik iedereen uitnodigen om de hartjes te fotograferen en te melden waar de foto is genomen ? Op die manier kunnen we foto's op de kaart zetten en kijken waar de hartjes opduiken :-)

;-D 

sympathiek idee

maar dit is en blijft vandalisme

het ziet er wel beter uit dan tags maar ik zie het liever niet, als dit getolereerd wordt dan is het einde zoek.

...een tikkeltje kierewiet 'kunstprojectje' van het zachtaardige soort.  Gelukkig is het idee erachter 'vriendelijk' en goedbedoeld.  Maar ik hou mijn hart vast als één of andere bevlogen artiest uit zwart kleefplastiek minder sympathieke symbooltjes zou beginnen knippen, en kleven op verkeerslichten, vuilnisbakken en andere regenpijpen...

Maar los van deze bedenking: ik heb de hartjes nog niet opgemerkt - maar ik zal eens extra opletten de volgende dagen...

Ge moet het toegeven : zulke personen kleuren nu eenmaal de Stad !

Ik zie ze al zeker 2 jaar hangen in mijn buurt en Mechelen centrum

Deze foto's dateren van de Mechelen Meetup 2008

 

 

Vandalisme van de zacht soort, maar ik heb er wel sympathie voor. Ik kwam trouwens vanmorgen 5 hartjes tegen tussen Grote Markt en Nekkerspoel-station.

Naast het Dijlepad zijn er van die kleine "uitstalraampjes" achter glas. Achter die uitstalraampjes zie je oude vergeelde marketing blaadjes met "Stadsvisioenen" erop. Dit geheel is opgevrolijkt met een opgekleefd hartje. (kijk maar op de derde foto van deze post)

Ik vraag jullie: Wat vervuilt de stad nu het meest ? De "vergeten" reklamefolder of het hartje ?

@Jans: Het blijft vreemd dat je 10,000 foto's hebt van de stad, en nog steeds geen enkele van een hartje, ze zijn werkelijk overal. Stof voor de volgende 10,000 ?:-)

(Foto Hilde Heyvaert)

Eigenlijk vreemd datdit niet gebruikt is voor de Stadsvisioenen. Veel mensen hadden ideeen waar dit perfect had ingepast. :-)

(Foto Bim Bom)

 fijn om te weten dat er nog harten plakkers zijn!

die van mij zijn te herkennen aan de zilveren rand ;)

Ze heeft al vast het hart op de goede plaats. Ondertussen weet ik er in de binnenstad alvast een twintigtal hangen .... laat maar komen die foto's !