Rommelmarkt 23 mei 2010

met categorie:  

Op 23 mei 2010 is het dan zover... de eerste rommelmarkt in de straten van het Esdoornplein en de Eenheidsstraat. Om 10 uur gaat het van start en omstreeks 18 uur 'stopt' het.

Er zullen kinderanimatie, springkasteel, volksspelen, eet- en drankstandjes,... aanwezig zijn.

Inschrijven kan nog steeds op rommelmarkt.2010@hotmail.com of op 0484/162471.

Hoe is het allemaal begonnen?

Ruim een jaar geleden kwam ik hier wonen. Het laatste huis dat grenst aan het plein. Voor mijn twee kinderen natuurlijk een super ligging, want er komen elke dag wel kinderen spelen op het plein en ze vervelen hun dus zelden. Maar de mensen zelf van de buurt, zagen we nooit.

Toen er dan ook nog problemen waren in verband met jongeren die de rust verstoren 's avonds, afval dat ze achterlaten, terwijl er een vuilnisbak aanwezig is, mensen die elkaar komen aftroggelen overdag en 's nachts, banden platsteken van de auto, ... Soit, om een lang verhaal kort te maken, voelde ik aan dat ondanks de buurt fantastisch is, dat er toch nog heel wat werk voor de boeg stond. Zo wou ik dat de buren hier wat meer elkaar leerden kennen. Zo wonen er heel wat mensen die hier al 20, soms meerdere jaren wonen. En zij komen amper buiten, met alle respect. Er zijn nu wel een aantal jonge gezinnen komen wonen, waarvan de kinderen natuurlijk overdag te zien zijn.

Dus dacht ik, hoe krijg ik die kloof van generaties toe en leren we onze buren kennen?

Toen stelde iemand mij voor om naar het wijkhuis te stappen en info te vragen over het organiseren van een buurtevenement. Het idee speelde meteen van een rommelmarkt te doen, zo kan iedereen meedoen, ofwel door zelf een standje te hebben, ofwel om de deur uit te komen, en te komen zien.

Mede dankzij de wijkmanager, staan we nu voor ons 'grote' evenement.

De eerste reacties vallen mee, ze vinden het een schitterend idee, ze komen zeker buiten,...

Nu nog hopen dat het weer meevalt en het wordt een dag om nooit te vergeten.

Uiteraard is iedereen welkom!

Mooi initiatief Elsken!  Al wat mensen dichter bij mekaar kan brengen, is de moeite waard.  Ik wens je veel succes - enne...als 'Hanswijkenhoeker' probeer ik zeker eens langs te komen!

Elsken, Er is een agenda hier op de blog waar je zulke zaken kan zetten.

Als iedereen die een activiteit gaat organiseren dat hier op de blog zet, gaan we hier alleen nog maar zulke aankondigingen zien en dat zou spijtig zijn.

Voor de rest hoop ik dat het goed weer zal zijn die dag.

Beste Jean, ik begrijp je gedeeltelijk - maar ik wil wel pleiten voor deze topic, omdat hij 'breder gekaderd' is.  Elsken vertelt waarom ze deze activiteit op poten heeft gezet; welke (maatschappelijke) bedoeling ze hiermee heeft...  Voor mij is dit gegeven dus OK om hier te plaatsen.  Dit overstijgt een 'gewone' aankondiging volgens mij...

Welkom als nieuwe blogger Elsken.  Ik hoop dat je in de toekomst nog wel wat wil schrijven over waarmee je (Mechels) bezig bent!   ;-)

Inderdaad J(e)an, dat was de overweging die de redactie maakte om dit item toe te staan. Ik zag ook liever eerst het verhaal en dat de aankondiging op het eind.

Ik ben ook benieuwd naar de verder lotgevallen van Elsken, misschien een (foto)reportage over de rommelmarkt zelf binnenkort ?