'Vulkanische' zonsondergang...

met categorie:  

(foto: Eddy Coremans)

Zijn onze zonsopgangen-en ondergangen nu écht spectaculairder deze dagen?  Heeft de IJslandse vulkaan met de onuitspreekbare naam, die letterlijk en figuurlijk zoveel roet in het eten, of  luchtruim tenminste, strooide, nu écht voor zoveel méér schoonheid van 't dagelijkse 'ondergaan' gezorgd?

Eddy Coremans van de Koninklijke Mechelse Fotoclub, die sowieso al een spectaculair uitzicht heeft op de skyline van onze stad, vanuit zijn appartement in de Bleekstraat, legde dit plaatje gisteren vast.  En het moet gezegd: het oogt feeëriek.  Dat wel.

Ik wou jullie deze foto niet onthouden...

of...hoe ellende ook een fraaie keerzijde kan hebben.

 

PS: bekijk ook maar eens de foto van vandaag (18 april) op Malines Graphique: 'Iceland-red' van Filip 3...  Ook de moeite!

 Mja.. eerlijk gezegd zie ik er niet meer in dan een verdienstelijke poging tot zonsondergangsfotografie, het ijslandspectaculaire aspect vind ik niet onmiddellijk terug.

dat vind ik ook niet terug. En bovendien had ik van iemand van de KMF wel iets meer verwacht dan dit snapshot.

in ieder geval een mooi kiekje en een beetje geshopt

 Misschien een goede gelegenheid om iedereen een goede hint te geven:

Posteer u op een avond met uw fototoestel en een goed statief aan bv. het Zennegat, richt naar de zonsondergang, stel uw asa in op 100 ( of 80 ), draai het diafragma helemaal dicht, onderbelicht tussen de 1 en de 2 stops, maak gebruik van de zelfontspanner en hopsakkedee! Een mooie avondlucht zal uw deel zijn, de reflectie in het water krijg je er verniet bij. Meer is er eigenlijk niet aan hier en hier vindt u mijn eigen verdienstelijke pogingen tot.

Achteraf thuis kun je met Photoshop nog aan de kleuren wringen zoveel je wil, meestal is dit zelfs niet nodig.

Experimenteren kost niks, have fotofun!

Zoals Tommy al aanhaalde ( en ik geef hem daarin groot gelijk ), van een KMF'er verwacht ik eigenlijk ook iets meer panache en verrassing dan een doordeweeks kiekje.

Jullie zijn streng hoor!   ;-)        smaak is smaak natuurlijk - en élke beoordeling heeft haar recht, maar  ik kan deze foto best smaken, met dit mooie stadssilhouet...  Gewoon mooi in zijn eenvoudige registratie. 

Ik ben benieuwd of er hier en daar nog andere 'flickerende bloggers' wat zonsondergangen en/of opgangen hebben gekiekt, deze dagen...