Fleurig Hombeek

met categorie:  

  

(foto's: Jan Smets)

Na Leest met z'n tradionele 'Posse', was het de beurt aan dat andere Mechelse Zennedorp om haar massa-evenement te organiseren...  En Hombeek deed dit wéér puik.  Ze organiseerde  weerom de grootste plantjesbeurs van het land! 

Een zonovergoten dorp, uitbundige kleuren, en een streepje muziek:

het was gezellig in Hombeek.  Je kon er op de koppen lopen.

 

 

 

Ondertussen was het ook in het centrum van Mechelen een drukte van belang, met Erfgoeddag, Open-Sleuvendag, Open-Brouwerijdag, verkoop bij de zusters van Overijse-Mechelen... , en.. dan vergeet ik nog héél wat.

Mechelen saai en doods?

vergeet het maar!

 

 

Ik heb me dus moeten opdelen vandaag.  Met het Sinte-Mettegenootschap heb ik een aantal uurtjes in Lamot gezeten, om de Mechelse kinderen onze 'Mechelse Sint' te leren kennen, en tussendoor ging ik nog eens een kijkje nemen op de site Sint-Jan...boeiend...

 

Maar toch zet ik nu graag de schijnwerpers op Hombeek.  Omdat dit gezellige dorp dat verdient!

 

 

...een fotoreportage van een fleurige dag...  Wat ooit klein begon is een massaspektakel geworden, waar naartoe gekomen wordt van heinde en ver...

 

 

 

 

 

 

Hombeek kan tevreden terugkijken op een geslaagde editie!  Volgend jaar komen we terug.  Héél zeker!

 

t Ging er weer warm aan toe in Hombeek, dit weekend ! Geweldig, ook de stad was eer vol leven....

Geen blogger gezien op de Kano-marathon op de Leuvense Vaart, maar wel...

Jans, op zijn fietsje, die door de binnenstad aan 't racen was - Peter, die onder (groene) stroom stond, oep de Groete Mèt en Nelly Ardouillie die, na mij, aankwam in Huis Cadix in de Koeistraat !

Da's dan heel spijtig, maar ik was niet in huis Cadix vandaag!

Hombeek bruist blijkbaar, vorige week opening van het nieuwe wandelpad in de paardemelkerij, nu bloemetjesmarkt, wat volgende week?

Lieven, Hombeek is geen bedevaartsoord zeune. Maar toch was het fijn weer heel Vlaanderen en een stuk van Nederland over de vloer te krijgen. Heel weinig verkeerszondaars, geen braspartijen of krawallen en op het einde bijna " alles opgeruimd staat netjes " zoals we dat van Hombeek gewoon zijn.

Tot volgend jaar. 

En waarmee we zoals de plaatselijke pers ooit in een grijs verleden  schreef over Battel, nu kunnen herhalen voor Hombeek:

 

'...hier wonen de plezante mannen, die in braafheid en deftigheid, zich goed kunnen vermaken...'

 

;-)

Ik was er ook, maar beetje teleurgesteld dat het vooral bloemen waren...

Zelf was ik op zoek naar speciale chilipepers, waar ik 3 jaar geleden nog met een grote buit terugkwam had ik dit jaar maar drie plantjes bij, en dan nog allemaal van dezelfde soort...

 Tommy: al eens naar de plantenbeurs van Meise geweest, daar stonden vorig jaar wel wat pepers. ( ben ook fan van het genre )

Thanx voor de tip Christophe! Ik ga dat zeker eens proberen...

Moest je, als chilifan, nog andere interessante dingen tegenkomen in winkels, beurzen, markten etc... mag je me altijd iets laten weten...

 Dat zal ik zeker doen.
Als volgend jaar mijn terras er staat ben ik zinnens er zelf wat te gaan telen, momenteel trek ik mijn foor met die van de bio planet, tja, het blijft voorlopig behelpen.