oproep

i.o.

Geachte inwoners van Mechelen,


Mijn grootouders hadden in de jaren 30 en tijdens en na de oorlog een patisserie in de Befferstraat 28. Jaren geleden ben ik op het stadsarchief geweest om hier een foto van te kunnen vinden. Helaas konden ze me niet helpen en in onze familie blijkt er ook geen foto te zijn. Ik kan het bijna niet geloven dat hier geen foto's zouden van bestaan, omdat volgens mijn vader, patisserie De Cat, heel bekend was in Mechelen. Is er iemand onder jullie, die me kan helpen? Ondertussen ben ik zelf ook bakker geworden, de derde generatie dus sinds 1992. Hartelijk dank.

Ik denk dat ik deze oproep ooit eerder op het blog heb gelezen en toen ben ik de beeldbank beginnen afschuimen en heb er de boeken van Vermoortel en Kocken bijgesleurd.  Echter niets gevonden van een patisserie De Cat. 

Wellicht is de nummering van de huizen ondertussen gewijzigd, want het enige dat ik voor het huisnummer 28 gevonden heb is het huis 'Drie Koningen', later 'Drie Moren' en waar in 1968 (en nu nog vermoed ik) café Alliance gevestigd was.

 @ Jan Somers en Jos Nys

Help die warme bakker van patisserie De Cat even uit de nood. Als Roger en/of jullie twee het niet vinden dan denk ik dat er nood zal zijn aan een deus ex machina die zijn licht zal moeten laten schijnen op deze ra-ra-ra in de omgekeerde richting. Het huisnummer is er al. Nu nog een lichtdrukmaal uit die periode en het is voor de bakker! Jan, zeker jij moet toch minstens één beeld uit je zó ontiegelijk rijke collectie kunnen opdiepen om die brave borst uit de nood te helpen. Hij stopt je minstens een "zèkske meuzzelingen" in de hand.

Geachte,

Toch nog even een beetje meer info over mijn oproep. Begin jaren '30 zouden mijn grootouders het pand (Befferstraat 28) aangekocht hebben. Mijn vader weet het niet meer precies wanneer ze toegegaan zijn, ergens in de jaren '50... Wij zijn momenteel bezig met een nieuwe zaak op te starten en zouden de foto's willen gebruiken in onze nieuwe winkel, vandaar mijn oproep. Buiten een schriftje met rekeningen van toen hebben we niets in ons bezit. Het zou ons daarom enorm plezier doen moesten er foto's opduiken... Hartelijk dank op voorhand. Vriendelijke groeten.

Johan De Cat.

Na wat speurwerk ben ik tot dezelfde bevinding gekomen als Roger.

Nergens een spoor van bakkerij De Cat.

Nr 28 was tot voor kort Café "Alliance" > nu Café "De Plezante".

Ben wel in het bezit van een foto met een algemeen zicht op de Befferstraat (incluis pand nr 28).

In het boek "Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen - Stad Mechelen - boekdeel 9n, staat er een foto van het bewuste huis (toen Café Alliance).

We zoeken verder.

Geachte,

Is op die foto, algemeen zicht Befferstraat waarover u spreekt, de bakkerij te zien ? Of is deze foto van een latere periode ? Anders zouden we wel digitaal kunnen inzoomen misschien... Het huis is wel degelijk eigendom geweest van mijn grootouders. Daarna is het pand omgevormd tot café.

Vriendelijke groeten.

 

Geachte,

Mijn grootouders hebben in 1953 of 1954 de patisserie van de brouwerij Chevalier-Marin gehuurd . Het gebouw was ondertussen veranderd in cafe en nog steeds eigendom van de fam.De Cat.

 

Mijn vader Jules Van hoof speelde in zijn jonge jaren vaak op straat met de jongste zoon .

Mijn vader is vorig jaar overleden en dit weet ik van mijn moeder die nog in leven is , zij hebben het cafe opengehouden tot in 1970 .

Ik zelf ben daar geboren in 1958 , spijtig genoeg kan ik u ook niet helpen aan foto's van toen .

Mijn moeder weet nog wel hoe de patisserie eruit zag , maar ja ... herinneringen kun je niet afdrukken ...