Mechelse TuesdayAfteR8 brengt debuutsingle uit!

    

Een groepje vrienden uit Mechelen, waarvan ik er enkelen persoonlijk ken omdat ze afkomstig zijn uit 'mijn' wijk Coloma, wacht in spanning en 'blije verwachting' op de lancering van hun debuutsingel 'Ancient Lullaby'...   De sympathieke band TuesdayAfter8 is al een hele poos bezig in het genre 'powerpop', en bracht al op verschillende optredens met veel succes covers - maar nu is de tijd rijp voor deze muzikale Maneblussers om grenzen te verleggen...

De band bestaat uit de groepsleden: Carl van den Broeck (vocasl), David Pithie (gitaar, backingvocals), Guido Scheers (gitaar),  Wim Scheers (bass, backingvocals) en Tom Bogaerts (drums)...

De persmap van het gezelschap oogt beslist fraai!  Dit moet alvast gezegd.  En de bijhorende foto's, héél onlangs geschoten in een besneeuwd Hofstade, zijn knap en professioneel.  Ze werden gemaakt door Ann Cassimon.

De vijf muzikanten willen er 'wat' van maken!  Dat zie je, dat voel je, en...dat, dat zal je horen!

Het gezelschap heeft als uitvalsbasis een plaatsje in een loods aan de rand van onze stad.  Sinds 2007 staan ze terug op de podia na een stop van... jawel, 11 jaar.  Het jeugdig enthousiasme van toen heeft bij deze nét iets ouderen (hm...) nieuwe vorm gekregen.

Oorspronkelijk speelde de band strakke poprockcovers en richtte het zich vooral op de laatste nummers uit de 'afrekening' van Studio Brussel.  Maar...daar is nu verandering in gekomen, want sinds kort bestaat hun repertoire uit eigen nummers.

Het is absoluut geen ingewikkelde muziek, maar zeer toegankelijke poprock met een catchy melodie - muziek die lekker in het gehoor ligt en waarmee de band een breed publiek het naar de zin wil maken.

Naast de elektische optredens is TuesayAfter8 ook te boeken in een intieme akoestische setting. Deze 'unplugged' set gaat volledig naar de basics van de songs - net ietsje puurder en gevoeliger dan de stomende elektrische sets.  Elk nummer op zich komt in deze set extra goed tot zijn recht. 

Tijdens de voorbije actie 'MusicForLife 2008 en 2009' heeft de band deze setting extra in de verf gezet op verschillende locaties in Vlaanderen (waaronder op een tof tuinconcert bij de Mechelse dokter Jan De Clercq uit Muizen...).  Ook voor het goede doel wil de band zich dus met alle plezier inzetten.  En dat - dat vinden we tof!!

  

Geregeld wordt er ook gewerkt met gastoptredens tijdens de live-optredens zoals met percussionist Rifi Kythouka en celliste Roos Vos van Agents in Panama.

In het verleden speelde de Mechelaars reeds op verscheidene podia naast artiesten zoals Woodface, Diablo Boulevard, Horses en Fire en Lenny en de Wespen.

Net als alle andere nummers van TuesdyAfteR8, vertelt ook Ancient Lullaby uit de belevenissen en de gedachtenwereld van de bandleden.  De teksten staan open voor interpretatie.

Tijdens één van de voorbije optredens werd de groep aangesproken door iemand uit het publiek die freelancer is bij VTM.  Hij zag in het nummer Ancient Lullaby beslist wat voor één van zijn projecten.  Deze song zou zeer goed samengaan met een aantal beelden die hij moest monteren voor het programma 'Hello Goodbye'.

Dit was een doorslaggevend argument om dit nummer in eigen beheer zo snel mogelijk op te nemen in 'n studio en uit te brengen.  Bewust werd er gekozen voor Hype Studio in de Veldenstraat, omdat een opname in deze studio de ecologische voetafdruk verlaagt (met de 42 zonnepanelen op het dak voorziet men hier zelf in de stroom die nodig is om de studio te laten draaien...) . 

Als kers op de taart kregen ze als engineer voor deze opname niemand minder dan Gaëtan Vandewoude van het inmiddels zeer populaire 'Isbells' die zich volledig mee kon inleven in dit toch wel mooie nummer...

Inmiddels kreeg TuesayAfteR8 het mooie nieuws te horen dat de eindredactie van VTM voor 'Hello Goodbye' de goedkeuring gaf voor het gebruik van 'Ancient Lullaby' in aflevering 7 van het seizoen 2010.

Op Myspace is de single al te beluisteren!

TuesdayAfteR8

+32498/60.60.52

info@tuesdayafter8.be

www.myspace.com/tuesdayafter8

www.vi.be/tuesdayafter8

Bea De Clercq - Public Relations      +32478/36.31.56   pubrel@tuesdayafter8.be

 

Succes mannen!

(op dinsdag 2 maart wordt de single in een besloten live-voorstelling gelanceerd in de Hype Studio in de Veldenstraat...)

Super Jan ! Dankjewel ! Bea

Hm... Power Pop: klinkt interessant, mogelijk wel 'spek voor m'n bek'.... de single "Ancient Lullaby" die op de MySpace staat is de "naked version" en dus acoustisch...
Dus om iets van de power pop te horen is het wellicht nog even wachten...
Dat Gaëtan 'Isbells' Vandewoude de productie voor zijn rekening neemt, kan wel tellen als referentie...

Maar de de 'naked' version van "Ancient Lullaby" klinkt zeker niet slecht !
'k ben eens  benieuwd naar de rest....

Leuk!! Er zitten school- en leeftijdsgenoten tussen, ik wist helemaal niet dat die met muziek bezig waren. Tof om te horen en succes, hè mannen!

Prachtige muziek en prachtige foto's! Go TA8

TuesayAfter8 veel succes gewenst.we zijn fier op jullie(ma,rik)Laat jullie gaan jongens.!!!!!!!!

ff op hun MySpace nummerke beluisterd ... vergeet die powerpop ... de naked version is gewoon af !!!

Al hoor je hier Isbells wel erg hard doorkllinken. Maar so what ...

Schoon artikel, Jan. En zeker eens gaan kijken Markec. Die gasten zijn echt wreed goed. Vooral dan de bassist. Hopla, nu trakteert die mij zeker weer een pint in den Boesj tijdens de volgende Happy Hoer :-)

Ben al meteen weg van de song Doe zo verder Geweldig artikel Tot dinsdag

Mooi heren, succes ermee dinsdag en vooral veel amuzeren!

Tres belle

Ben gisteren gaan kijken naar die mannen en het viel echt geweldig mee. Heb wel gans de nacht wakker gelegen van die superlekkere celliste die de groep kwam versterken. Kan die spelen zeg. Jeetje. en dan de kleur van die nagellak. Formidabel, echt af !!

Een fan.