Kruis...

                                                  

                                                 (foto: Manu Aerts)

Ondanks het feit dat 'MalinesGraphique' dagelijks een nieuwe foto van Mechelen in het voetlicht plaatst (en waar ik erg graag naar refereer - klik het logootje in de rechterkolom maar regelmatig aan...), brengt Mechelenblogt ook nog af en toe een 'foto-van-de-dag'.

De bovenstaande foto is van de hand van Manu Aerts, een man die in mijn buurt woont, en die ik tot voor kort niet kende.  Maar onlangs heb ik Manu toevallig ontmoet, en hij toonde me deze foto die hij schoot van de Colomakerk, die  stevig in de actualiteit staat met de pas begonnen restauratiewerken...

Manu is dit jaar begonnen aan de richting fotografie in het Insttituut voor Kunstambachten (IKA) in Mechelen.

Steeds is hij op zoek naar originele onderwerpen.  En...dit 'onderwerp'  lag deze keer vlak voor zijn voeten, nabij zijn woning in de Stenenmolenstraat.

Een knappe toevalstreffer, nietwaar?

De zwart-witte foto is een bewerking van de hieronder staande acht opnames die hij maakte op 22 april 2009.

Manu merkte in de wolkenloze hemel een kruis van vliegtuigsporen op.  Snel greep hij naar zijn camera en probeerde hij een foto te maken waarbij de kruising van de vliegtuigsporen samenvalt met de punt van de kerktoren.

Erg geslaagde opname Manu!

Ik zet hem dan ook graag in de kijker op Mechelenblogt!

dus toch geen mirakelfoto

Laat ons er een stadsfestival rond bouwen. Iets met licht ... tegen de blauwe hemel of zoiets. Hmmm. Even denken. Wat zou je zeggen van : ' De Hemel in Tegenlicht ? '

jawadde dadde ! de eerste stunt van de nieuwe aartsbisschop Leonard boven Mechelen! Een goed ouderwets mirakel om de goddelozen te bekeren - goed gekeken naar de geschiedenis van de vroege middeleeuwen, waar de pioniers-heiligen mirakels bij de vleet uit hun lange mouwen schudden !

;-))

wat een visioen :)

@ e3000 : Morgen gaan ze hem nog heilig verklaren...

:-D

Prachtig!