Foto van de dag

met categorie:  

Breek dit niet af - Traphall COMET - Foto Van De Dag

(Foto Me.Ex.Mu)

Een architectonisch pareltje uit de fifties!  ...dit schitterende voorbeeld van Expo-architectuur zou inderdaad niet mogen verdwijnen...

Het expo meubilair schijnt al pootjes gekregen te hebben maar ik heb ergens gelezen dat men toch bepaalde stijlkenmerken wil behouden: de notoire traphal in de vorm van een gasfles, de keramieken langsheen de trappen, de glazen voorgevel en andere dingen die me niet voor de geest schieten.

Vermits vóór de Comet hier een meubelfabriek gevestigd was vond ik het geinig om hier eens de oude voorgevel te tonen ( geef toe, die heeft toch wat minder presence )

Vraag me niet van waar ik de foto heb, ik weet het niet.

Allereerst bedankt voor het plaatsen van deze foto. Het is verre van een originele foto en als je op Flickr wat verder zoekt zal je heel wat interpretaties van dezelfde traphal vinden van andere fotografen. Dat toont aan dat dit dan ook inderdaad het pronkstuk van de Comet-gebouwen is. Dus hulde aan de architect (wie hij ook moge zijn)!

Het is alleen jammer te zien op Flickr dat hoe later een foto is genomen, hoe meer schade en graffiti er te vinden zijn. Ik vraag me zelfs af of het geen bewuste zet is van de huidige eigenaars om de toegang tot de gebouwen wel heel erg eenvoudig te maken zodat de verloedering een handje wordt geholpen door allerhande bezoekers met minder goede bedoelingen. Op die manier blijft er steeds minder over dat te redden valt en valt er enkel maar meer te slopen...

Knappe foto!

@Peter:  "Vraag me niet van waar ik de foto heb, ik weet het niet."

Ik denk dat IK het weet :-) 

De foto  toont het altaar en het volk aan de gevel van de "Voskes" (het latere Comet) tijdens het Katholiek Congres in 1930

 @ Roger Kokken

Die gingen daar met hun Katholiek Congres zo'n beetje in de weg staan en zitten van het razend drukke verkeer dat van Antwerpen naar Brussel en Leuven moest en omgekeerd? Dat tribuneke stond daar toch ook niet op één dag. Dus die hielpen met hun congres het verkeer een halve week in de knoei. En dat in volle de crisisperiode van die jaren. Niet erg christelijk! Toch?  

:-)

@ Jef Van Ransbeeck:  nu, het was lang voor mijn tijd en ik heb er dus niet al te veel hinder van ondervonden :-)
Misschien niet zo erg duidelijk te zien op de foto, maar ik vermoed dat die tribune op het grasperk stond en niet op de dubbele macadambaan van toen.  En tenslotte, voor die ene auto die er toen elk uur eens passeerde was er nog steeds het extra-murios kasseiwegje...

Onderstaande foto (verz. Jan Somers) toont de Astridlaan (toen nog Wilsonlaan) omstreeks 1930.  Extra-muros stond er slechts één auto, die van mijn grootvader. 

@Jef, in die tijd was de middenstrook van de (toen nog) Wilsonlaan voorzien van vier rijen bomen en een wandelpad. De auto's reden toen op de zijbanen langs de huizen. Het middenvak met de betonrijbaan dateert van later; er werden daarvoor trouwens rijen bomen opgeofferd. Dus erg in de weg stonden ze niet hoor:-)

(Ik weet het ook maar van horen zeggen van mijn grootouders die toen al aan die laan woonden!)

 Bedankt voor de foto !!!  Het is mijn Bedgroot vader.