Moet er nog kant zijn ?

met categorie:  

(Foto van de dag:  lerak sremos)

 Inderdaad...

Foto Gimycko

Laken en kant in Malines, Belgium...

Uit de oude doos...

Verleden week kon ik nog een interessant ( voor de liefhebbers natuurlijk ) werk aankopen. Niet direct over Mechelen-stad maar toch duidend voor de streek.

Bedankt Jans voor de tip naar 2006. Zo zie je maar dat vaste thema 's om de zoveel jaren ( verdiend ) terugkeren.

@Florisla: bedankt voor de link ( was mij onbekend ).

Over de foto van de toren in kant wil ik even wat uitleg geven. Het is een ontwerp van Jacqueline Van Craenenbroeck uit Muizen. Zij heeft 5 tekeningen gemaakt van Mechelse stadsgezichten. 4 ervan heeft ze uitgewerkt in kloskant, het andere in naaldkant. Er zijn ook postkaarten van gemaakt. Jacqueline heeft veel ontwerpen gemaakt en ook prijzen behaald! Ere wie ere toekomt....................

Ik was heel verheugd en ontroerd toen ik mijn kantwerk zag op Mechelen Blogt.

Bedankt daarvoor José Tonnoeyr.

 

 

Jacqueline Van Craenenbroeck

Mechelen in kant.

De kaarten door Jacqueline van Craenenbroeck ontworpen, zijn nu terug te verkrijgen bij de toeristische dienst in de Hallestraat, Mechelen. De afbeeldingen zijn te zien op de blog van de Mechelse kantclub "Etterjefke". blog.seniorennet.be/mechelsekantenkantinmechelen

Ode aan de Mechelse kantklossters...Click photo to enlarge

Ik heb ooit Jacqueline leren kennen (ziekenhuis) en heb persoonlijk van haar de verschillende kaarten van haar "kant-kunstwerkjes gekregen.

Ik koester de kaarten en ben nog steeds blij deze ooit van haar gekregen te hebben.

 

Ode aan de Mechelse kantklossters...Click photo to enlarge

Gim, ik ben echt verast over welk arsenaal aan documentatie dat gij beschikt. Ge zoudt er mee op de foor kunnen gaan staan. Hebt ge soms ook recente beelden van de put in Hombeek want volgens den burgemeester stinkt het daar een beetje.  

Wel, mijn beste G.L.,

Door de jaren heen heb ik al een heel pak beelden bijeen verzameld over vanalles en nog wat over Mechelen.

Blijft de vraag waar ik dit alles veilig zou kunnen stockeren voor de eeuwigheid, ingeval van een crash van mijne Mac (onwaarschijnlijk, maar het kan) of als ik morgen het tijdelijke voor het eeuwige verruil.

Op dit moment is dit niet mogelijk op deze blog (retenue, weet je wel), maar misschien heeft 't Stad nog wel enkele terrabytes vrij op hun publieke servers.

Het is nu eenmaal Mechels cultureel erfgoed en ik kan moeilijk dit alles gaan neerpleuren op MechelenMapt van ons aller Henning, nietwaar ?

@Gim: Een digitaal archief bijhouden en een backup plaatsen ergens op de cloud. Amazon S3 bvb.of Dropbox.

 @ Peter :

Geen slecht idee, dat Cloud computing.

Enne, misschien moet ik mijn Hometown-website over Mechelen op Wikia ook eens terug gaan activeren.