Wit Mechelen

met categorie:  

    

(foto's : Jan Smets)

Het is van mensenheugenis geleden dat Mechelen er nog zo wit bijlag in de Kerstperiode.   Tenminste...Ik kan het me niet meer herinneren.  En in andere topics werd er al lustig doorgeboomd over verkeersellende, gladde stenen, en al dan niet actieve strooidiensten...  Het mag allemaal waar zijn - En ik durf het niet in twijfel trekken.  Straks mag ik immers ook de gladde baan op naar mijn werk...

Maar: niemand kan ontkennen dat het witte tapijtje dat onze stad toedekt, Mechelen toch wel een romantisch tintje geeft...

Niet?

Zaterdag kon ik het niet laten.   En - Ik was niet alleen - Peter was me in de ochtend reeds voorgegaan: ik moest en zou Sint-Rombouts op, om de witte wereld van boven te bekijken.

Ik stond verbaasd dat mijn conditie nu toch niet zo slecht is ;-)  Want in een kwartiertje stond ik op het 'dak van Mechelen' - kraan-smidse-en klokkenkamers halsstarrig negerend deze keer...  Immers: ik had nog een afspraak met m'n vrouw om de Kerstmarkt met een bezoek te vereren.   Dus: op een holletje naar de Mechelse Hemel!

En nu ben ik al op alle mogelijke en onmogelijke momenten op Sint-Rombouts geweest: bij ochtendgloren en zonsondergang - bij dag en bij nacht...

Maar dit sloeg toch wel alles!  Wat lag ons Mechelen er prachtig en vredig bij - witgevlekt en blinkend als een ouwe Kerstkaart...

  

Op het einde van het jaar, en met het nieuwe jaar in het verschiet, ligt Mechelen er bij als een onbeschreven blad.  Verwachtingsvol.

Ik kan niet laten om je er mee van te laten genieten.  Misschien moet je toch ook maar eens de toren op.   Frank Deboosere gokt op een 'Wiite Kerst'.  Dus: het kan nog wel!

Wat ik vroeger reeds stelde: de onsluiting van Sint-Romboutstoren en de skywalk, zijn een schot in de roos. 

En blij als een klein kind met een voortijdig Kerstcadeautje, stond ik even later op de begane grond.

  

Zeg Jan, zou je geen abonnement nemen op de Toren ? Dat zou beterkoop zijn ...

inderdaad sneeuw heeft nog steeds zijn charmes, men moet er gewoon eens bij stilstaan, de tijd nemen om ervan te genieten.

Mooie kerstkaarfotos Jans

Een of andere snodaard (:-) had zijn naam achtergelaten.

(Foto Peter Meuris)

(Foto Peter Meuris)

(Foto Peter Meuris)

Meer fotokes hier

Géén slecht idee Peter!   ;-)

een toren-abonnement?  Zouden we daar eens niet moeten voor aankloppen bij 'de stad'?   Zit wat in...   (ik zou het er al behoorlijk 'uithalen' - want ik ging al wel - euh - een 'paar' keer de toren op...)  De uitzichten zijn telkens anders.

Prachtige foto-aanvullingen Peter!

En inderdaad: torenwachter Nick was de allereerste geloof ik.  Zijn 'handtekening' in de sneeuw heb ik ook opgemerkt.

Sssjt Jan, voor ge het weet voert de stad die plannen uit en moet ge op het stadhuis uw prijs van verdienstelijke Mechelaar in ontvangst gaan nemen ....

En Margriet stond erbij als met een mantel met hermelijnen kraag, mooie outfit, alleen het belachelijke kleine russisch hoedje paste niet in het plaatje :-)

 Je ziet meteen waar er extra moet geisoleerd worden!! :-)

Moet er nog sneeuw zijn ?

Om 6h40 vertrokken naar Mortsel en 3 uur later, met veel moeite de afrit van Kontich kunnen nemen om dan, via den Antwerpse Steenweg, om 11h30 terug in Mechelen te zijn !

Moet er nog sneeuw zijn ?

Gim, zou het iets kunnen te maken hebben met de smog actie van de laatste dagen, of met de opwarming van de aarde misschien ? De  " wraak van de weergoden " mooie titel voor een feuilleton of een film.