Sneeuw

He Guys.Ik heb gisteren op VTM gezien hoeveel sneeuw er gevallen is in Mechelen,de Grote Mart zag er echt schoon uit.Ik heb ook gezien hoeveel last dat heeft meegebracht aan den traffic,en dat is niet erg plezierig,wij verwachten een beetje aan Zaterdag,,In elk geval het ziet er naar uit dat ge toch een Wiitte Kerstmis zult hebben,Nogmaalls Mijn beste wensen aan al  de Bloggers.Louis USA  (voor den oogenblik is het hier 27 Graden Farenheit)

Ja, Mechelen is sinds gisteren romantisch-winters mooi...

Bekijk maar eens de knappe foto van Christophe Netels:

Ja, 't was geweldig : Een trip van 20 minuten tot een half uur werd anderhalf uur, gisterenachternoen !

Allez, 't was schoen, maor alleen maar goed voor ene dag, zeunne.

Want als het straks zo een bruine smurrie wordt, dan is de lol er direct af.

Het is inderdaad de moeite hier met de sneeuw, Louis !!

Dit zie ik vanuit mijn raam....

Tervuursesteenweg, 18 december 2009 - foto (c) Markec

En dit zie ik vanuit mijn tuin:  de Colomakerk in een winters kleedje...

Waauw, Jan !!!

Heel mooie Fotos,Ik hoop  dat ik het hier niet zal zien.alhoewel de wegen hier breder zijn dan in Mechelen,het kan hier ook veel last meebrengen.

Enne, zijn er nog andere bloggers die foto's hebben genomen van achter hun vensterraam of in hun tuin?  Op welk winters stukje Mechelen kijken jullie?

Ik ben benieuwd!

Sneeuw op het Jef Denynplein

(Foto Patricia Gobien - met gsm- )

ook een mooie, de "koude" straal er af... (nu ja "straalt")

Het levert mooie beelden op in de voormalige Baron Michel Kazerne

Telenet in the snow

fietsers hebben nog steeds groen licht om te rijden ;-)

Ideal cyclingweather

Ja, het is allemaal mooi die sneeuw. Maar toen ik deze nacht terug kwam van't feestje van't werk dacht ik toch even... uitgetest en toch niet veilig...
Iedereen weet dat ze volop aan't werken zijn aan het station van Nekkerspoel. Vooral de mooie donkere blinkende steentjes die ze gelegd hebben zullen de meeste wel zijn opgevallen.
Ik kan bij deze zeggen ZE SCHUIVEN ;-) Het is echt een gevaar om daar te wandelen met dit weer. Zelfs al je stilstaat te wachten tot een auto stopt om je te laten oversteken, voel je gewoon dat je aan het schuiven bent.
't is misschien wel mooi, maar zeker niet veilig daar aan Nekkerspoel station.

Mechelen, altijd een beetje avontuur...

:-D

Inderdaad, ik kan het bevestigen.  Bijzonder gladde bedoening daar aan Nekkerspoel station, deze nacht en ook daarnet nog.  Ik vreesde er al voor toen ik die glimmende steentjes voor het eerst zag liggen.  Ik hoop dat er nog een oplossing voor bestaat.

Ik lees in de GVA dat de stad grote middelen inzet om de wegen ijsvrij te maken en dat men ook veel aandacht zal besteden aan de fietspaden.  Ik ben jammer genoeg op mijn tocht geen enkel gestrooid fietspad tegen gekomen en heb dan maar een heel eind gewandeld omdat het te gevaarlijk was om te fietsen.

De winkelstraten zijn netjes gestrooid maar eens buiten deze straten glibber je maar wat in het rond hoor.  De N15 werd afgesloten omdat die spekglad was.  Nochtans een weg waar heel wat verkeer over moet.

Maar het is wel zo dat het een mooie sfer creëert.  Een kerstmarkt in de sneeuw, een winterbarbecue in de sneeuw, we maken het niet al te vaak mee.  De stevige sneeuwwandeling deze nacht heeft me deugd gedaan.  Alle dagen moet dit niet voor mij, maar voor één keertje kan ik daar best me lachen.

Hier een idee om zich door Mechelen te wagen, deze dagen. Alhoewel dat oa de Fonteinbrug, bij een goei regenbui, op zijn eigen al serieus glibberig is, net zoals in de Merodestraat, voor het Seminarie.

Venijnige rotstenen...

:-)

@ Inge,

               de oplossing zal zijn de steentjes uitbreken . Ze maken alle dagen ander. Fietspaden gestrooid ?? Alle gekheid op een stokje maar in de fusiegemeenten zijn vele rijbanen nog niet bestrooid. Maar we blijven toch in de geest van de kerst. Vrede op aarde.

Ik sluit me bij Inge aan. Ik ben deze ochtend en vanavond zeer rustig van en naar het werk gefietst. Een tochtje van ongeveer 6 km waar ik normaalgezien 20min overdoe.

Vandaag was dat 45min. Sneeuwvrije of ijzelvrije fietspaden ben ik niet tegengekomen. Vooral langs de vaart waar heel veel mensen fietsen om naar school/station of het werk te gaan, lag er nog een dik pak sneeuw dat op een aantal plaatsen al goed aangevroren was.

Men wacht blijkbaar op het stadhuis op de eerste fietser die de vaart inschuift om daar ook te strooien. Wel uitpakken met nieuwe machines die ze alle seizoenen kunnen gebruiken maar ze toch maar op stal laten staan als ze hard nodig zijn is mijn inziens belachelijk.

Onderweg op de gewone wegen waar het als fietser normaal gezien oppassen is voor gehaaste chauffeurs was het nu dubbel oppassen want de brij was aangekoekt op de fietssuggestiestroken en een aantal chauffeurs had blijkbaar niet veel geduld en wilden me zo snel mogelijk voorbijrijden.

Waar is de politie om op zulke zaken toezicht te houden en de chauffeurs die onaangepast rijden met dit weer te beboeten?

Fietsers dienen in Mechelen blijkbaar alleen maar als kanonnenvlees voor de automobilist.

Ik was gisteren op de baan en ik ben op verschillende plaatsen tractorrekes tegengekomen die de fietspaden aan het vrijmaken waren.
Dat was ondermeer het geval op de Brusselsesteenweg en op de Jubellaan en mogelijk ook nog op andere plaatsen.
Wat mij opvalt op zo'n momenten is, dat wij te verwend zijn en waarschijnlijk graag commentaar leveren op de overheid.
Ze kunnen moeilijk 50 tractors kopen voor die twee dagen per jaar dat het sneeuwt, want dan zouden we zeggen dat ze zotte kosten doen :-)
Het is dus roeien met de riemen die je hebt en zo hoort het ook.
Dat men eerst de stad en pas daarna de deelgemeentes aanpakt, GL, is heel normaal.
Eerst de drukke plaatsen, daarna de minder drukke.
Eerst oomeke en dan oomekes kinderen, zei mijn vader altijd en gelijk had hij.
 
De gigantische files die er waren zijn ontstaan op enkele kruispunten in de stad en ontstonden door het domme gedrag van de chauffeurs.
Een basisregel is dat je een kruispunt pas oprijdt als je zeker bent dat je het ook kan verlaten voor het licht op rood springt.
In zo'n file zie je dan het verkeer stapvoets rijden en toch zijn er mensen die dan nog gezellig stapvoets door het oranje licht rijden, zodat ze het kruispunt voor de dwarsbaan nog een tijdje bezet houden als die groen hebben.
Aan de dwarskant gebeurd hetzelfde, met als gevolg dat het spel stilstaat.
Met zo'n weer ligt een blikschade-ongevalletje in een klein hoekje en dan heb je daar ook nog eens een pak chauffeurs tussenrijden die nog nooit van voorrangsregels gehoord hebben en als er dan gebotst word, staat het verkeer ook daar een tijdje stil.
 
Problemen door sneeuwval zijn perfect te voorspellen, maar onmogelijk op te lossen.
Het zout werkt maar zo lang als het werkt en eens uitgewerkt is 't gedaan met werken :-)
 
Voor mijn part moeten ze zelfs niet eens strooien.
Als iedereen zijn snelheid en rijstijl aanpast en de verkeersregels in acht neemt, zouden er zelfs dan veel minder problemen zijn.
 
En Filip, heel veel van de fietsers gooien zichzelf ten prooi als kanonnenvlees.
De zogenaamde zwakke weggebruiker voelt zich ongenaakbaar en rijdt met drie of vier andere zwakke vriendjes naast elkaar en hindert het autoverkeer.
Drukt de bestuurder op de toeter, dan krijgt hij de klassieke middenvinger en als het donker word, is er precies maar de helft van de fietsers voorzien van verlichting.
Als ge het niet gelooft zullen we ze samen eens op een avondje gaan tellen.
Niet alle fietsers zijn zo, maar de fout zomaar bij de automobilist leggen, is al te makkelijk.
 
 
 
 
 

 

Tsja, verwarmde wegen zal nog niet voor morgen zijn, zekers (Of heeft iemand misschien een ID hoe dit zou kunnen verwezenlijkt worden) ?

Hopelijk hebben mogelijke daklozen in Mechelen een veilige plek gevonden voor deze en volgende nachten...

@Jan G: Ik sprak dan ook over een aantal chauffeurs en niet over alle chauffeurs. Wat de fietsende mens betreft, beschikken ze allemaal over fietsverlichting. Feit is dat voor een aantal onder hen het een hele opgave is om ook die fietsverlichting aan te zetten omdat ze waarschijnlijk nog moeten trappen om licht te hebben ofwel omdat ze lui zijn om op het knopke te drukken om het licht aan te zetten.

Ik ga akkoord dat ze niet alle fietspaden kunnen ijzelvrij maken op 1 dag maar ze kunnen toch wel de fietspaden ijzelvrij maken die door veel mensen gebruikt worden. Je gaat me niet vertellen dat ze dat bij de stadsdiensten niet weten.

Ze slagen er wel in om bij het begin van elk nieuw schooljaar er een paar agenten te zetten om het zaakje in het oog te houden.

Misschien geraken die stadsdiensten er zelf niet omwille van... teveel sneeuw, ijzel en gladheid !

;-)

Net thuis van Tienen. Overal vlot kunnen rijden tot .... Mechelen. Onvoorstelbaar.

Het begon al vanochtend. Schuiven tot op Nekkerspoel. Zelfs de schoolomgevingen spiegelglad. Aan Nekkerspoel, terijl ik stond aan te schuiven 2 dames tegen de vlakte zien gaan bij het uitkomen van het station. Voetgangers moesten zich voortbewegen als ganzen??

Dan naar de Motstraat, een kmo zone waar honderden mensen werken en vrachtverkeer door moet. Auto's, voetgangers alles schoof dat het een lieve lust was. Nergens gestrooid, niets sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Van aan het station tot de Motstraat één glijbaan ondanks het pr-bericht in GVA.

De avondspits kompleet in het honderd door het afsluiten van de N15. Eén uur over een afstand van 3 km, geweldig toch!. En voor de zoveelste keer was het duidelijk dat het idee om de vesten terug te brengen tot 2 keer 1 rijstrook knettergek is. Het minste dat er ergens iets gebeurt loopt alles nu al vast.

Vanavond ging het dan naar Leuven en nog verder tot Tienen. Eens buiten Mechelen nergens nog een noemenswaardig probleem gehad. Sorry maar dit is niet normaal. Vorig jaar hebben we dezelfde miserie gekend en heeft het dagen geduurd eer zelfs de belangrijkste fietspaden bereidbaar waren.

 

 

Mechelen : een soort slip slidin’ away, dus ?

:-D

Volgens ik kan zien is het in Mechelen een beetje gevaarlijk om buiten te komen.Ik weet wel wat sneeuw kan meebrengen.Als wij een goed pak sneeuw krijgen,duurt het niet lang voor de wegen op te kuisen,zoo, met den auto is het niet zoo slecht,zoolang dat ge op de grote straten blijft,want  de buurtstraten vergeten zij hier ook wel.van  tijd komt er een van die tractors door de straat en schuift de sneeuw opzij (natuurlijk,na dat ik den ingang van mijn driveway heb open gemaakt,zoodat ik opnieuw kan beginnen) zooals ge kunt zien,als ge wakker word en naar buiten ziet,het is echt mooi,maar dat duurt niet lang  alvorens het in vuiligheid veranderd,Groetjes.PS wij verwachten sneeuw voor Zaterdag en Zondag,Hoeveel ???????

Ik was tijdens de sneeuwval van de 17de erg vroeg vertrokken op het werk, kwestie van de problemen voor te zijn. Ik heb er meer dan 4u over gedaan om van Brussel tot in Mechelen te geraken.

De kwaliteit van de Belgische chauffeurs is duidelijk ondermaats. Op gladde wegen zie je de angst in hun ogen, terecht, want de basisvaardigheden om in dergelijk weer te rijden hebben ze duidelijk niet.

Toen ik 's avonds per fiets van de stationsstraat richting Coloma reed stond er een complete idioot aan de brug aan Coloma. Op de zeer flauwe helling richting brug had hij zich hopeloos vastgereden met zijn truck. Hij vond er niet beter op dan gewoon constant vol gas te geven, iets wat ik die dag wel meer heb gezien.

De fonteinbrug was deze avond trouwens nog zeer glad, echt veel inspanningen heeft de stad blijkbaar toch niet geleverd om het verkeer wat veiliger te maken, zowel voor voetganger als automobilist.

Voor de automobilisten: STEEK WINTERBANDEN !

En iedereen maar dromen van a White Christmas.  Awel, nu hebt ge ne witte Kerst !

Wees content !

:-D

Vanochtend met de fiets met kind van 4 jaar getracht om Tervuursesteenweg af te fietsen: dit is pure zelfmoord. Ben van ellende te voet moeten gaan, fietspad is hier niet bereidbaar en levensgevaarlijk.

We zijn nu toch al twee dagen verder.....

Uit HLN van vrijdag 18.12.2009. " Stad klaar voor ijswinter " . Toegegeven, de opwarming van de aarde zal nog niet voor morgen zijn. Maar vertel dan toch zo gene flauwe kul.

Het grappige van heel deze zaak is dat de burger verplicht is om het trottoir, voor zijn woning, sneeuw-en ijsvrij te houden.  

Dat wordt natuurlijk moeilijk in al de winkelwandelstraten en al die loze straatjes, in de binnenstad, waar alles is gelijkgemaakt en er geen onderscheid meer is tussen voetpad en rijweg.

:-D

Wij hebben ook geen trottoir voor het huis, maar we hebben gewoon een boord vrij gemaakt en gestrooid zodat de mensen toch ergens kunnen lopen.

Ik versta dat de stad niet overal tegelijk kan zijn, maar ik stel me toch vragen bij het 'actieplan'.  Men is duidelijk enkele zeer belangrijke invalswegen en uitrijwegen vergeten.  Gisteren was men op de Ijzerenleen met een machine met borstels en een strooibak nog druk in de weer terwijl op de straat gewoon plassen water stonden en er nog amper een plekje sneeuw te vinden was.  Als je dan ziet dat men wel de N15 moet afsluiten en dat er nog massa's fietspaden gewoon onbereidbaar bij liggen dat schort er iets aan het actieplan.

In de Nekkerspoelstraat heeft men inderdaad donderdagnacht de fietspaden sneeuwvrij gemaakt.  Ik zeg wel, sneeuwvrij.  Men heeft de sneeuw eraf geschraapt, maar niet gestrooid waardoor de fietspaden een grote gladden spiegel waren.

Wij hebben de stadsdiensten gebeld met de vraag om de Plattebeekstraat te strooien, de inrit naar een school waar 11 schoolbussen moeten binnen rijden.  Dat kon niet, hoewel er vorig jaar serieuze problemen zijn geweest.  Het resultaat daarvan is dat er dit jaar alweer brandweer is moeten komen om een slippende vastgereden bus weg te slepen.

Ik vind het jammer, want men had deze sneeuwbui al enkele dagen aangekondigd en toch blijkt men niet echt goed voorbereid.

@ Jan Goovaerts:  "Het is dus roeien met de riemen die je hebt en zo hoort het ook."

Maar sommige stadsbesturen roeien misschien met teelepeltjes  :-)

Nu de fotovoltaïsche cellen (zonnecellen, in 't goe Vloms) amper nog iets kosten, zouden ze die dingen kunnen inbouwen in voetpadtegels.

Ipv gladde steentjes krijgen we dan (om de zoveel centimeter) warme steentjes en is tenminste den trottoir al ijsvrij.

Allez, just an ID, zeunne...

:-)

 Dagelijks door Mechelen fietsend, toestand der fietspaden: SCHANDALIG!!!!

Maar morgen hebben we wel een hagelnieuw fietspad (of is de term : fiets-o-strade ?) van Mechelen naar Antwerpen en terug.

vanmorgen was het weer van dattem

 

 

Sunday winter wonderland

En wat zijn de weerverwachtingen voor de volgende dagen ?

Laat me raden : Sneeuw...

;-)