Kerstmarkt in sprookjesachtige sfeer

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Lag het aan het witte sneeuwtapijt dat Mechelen er deed uitzien als een Kerstkaart uit vervlogen dagen?

Waren het de Charles Dickens-achtige figuren die zingend en vertellend de markt rondliepen, die de sfeer maakten?

Waren het de jenever en de Glühwein die zorgden voor de nodige 'warme' atmosfeer?

Feit was dat de Grote Markt er bij de start van de jaarlijkse Kerstmarkt er véél gemoedelijker bijlag dan bij vorige edities...

Het was bijtend koud - maar het was er hartverwarmend.

Deze foto's getuigen er van...

 

De eindejaarsfeesten zijn in onze stad alvast mooi gestart!  De sneeuw (hoe we hem ook reeds vervloekten op de weg van en naar huis...) was voor deze gelegenheid een toffe gelukstreffer. 

  

Christmas Carols - verhalen als deze van Scrooge - Kersstprullaria en andere hebbedingetjes... - een natje en een droogje - een standje van Welzijnszorg...: 't was er allemaal!

En ik trof er zoals elk jaar ook het stalletje aan van de Mechelse vrijwilligers die al twintig jaar solidair zijn met het Roemeense Timisoara, en hiervoor daar geproduceerd glaswerk verkopen. (een welgemeende pluim voor deze jarenlange inzet Mady en collega's!)  Deze twee karaffen versierd met 'Mechelse tafereeltjes' heb ik dan ook met plezier aangeschaft!

 

En morgen en overmorgen gaat de Kerstmarkt verder...  Vergeet dan ook niet de alternatieve Kerstmarkt in de Lindepoort te bezoeken (zaterdag vanaf 14 uur...).  De rest zal je zélf wel ontdekken!  Blogger Markec berichtte reeds over al wat er op stapel staat in het stadscentrum.

 

De start werd alvast niet gemist.

Dit fotoverslag wil hiervan getuigen...

Ik ben er nog  niet geraakt, maar nu ik deze prachtige foto's gezien heb..... 'k moet zeker heel dra een kijkje gaan nemen  ;-))

Heel mooi verslag en ook heel mooie foto's.

Morgen schuiven we tot daar. :-)

Een tekening van Anton Pieck vervalt in het niets tegenover de sfeerfoto's van hierboven...

;-)

Anton Pieck

het zou voor mij iets minder alcohol en meer authenticiteit mogen zijn

Dat wordt al jaren gezegd...  (en vaak terecht).  Gelukkig was ik vroeger terug naar huis, zodat de alcohol nog maar  weinig invloed had op potentële Kerst-zuiplappen.

In de vooravond was alles gemoedelijk.

Hoe later op den avond, hoe "plezanter", of zoiets ?

:-)

Als de drank is in de man, de wijsheid in de kan

Ik was er rond 19 uur, in de hoop enkele plaatjes te kunnen schieten van de Sprookjesachtige figuren in de Guldenstraat en de Coca Cola truck, maar heb geen van beiden gezien.

Er was ook maar weinig volk, maar dat had waarschijnlijk te maken met het vroege uur.

Stonden er vroeger ook geen huisjes op de IJzerenleen ?

Waar en wanneer is de cola-kerstman daar ?

Allez, Mechelen is klaar voor muzak en jingle bells :

"Rudolph, the red nosed reindeer..."

:-D

Hik

sfeer was er anders wel toen ik passeerde

 

 

Dancing in the Streets

Ik was er wat later op de avond (de boel was bijna aan het sluiten) en vroeg me af waarom een bepaald soort 'lol' blijkbaar gepaard moet gaan met quasi randdebiel gedrag.

Enfin. Politie en veiligheidsdiensten hadden hun werk met enkele 'leukerds' en het waren er geen met een iets donkerder kleurtje.

klopt Wout

ik heb onderweg naar huis ook iets gezien, door een groepje vlaamse jongeren dat ver de grens van het toelaatbare normaal gedrag overschreed

@ Marc VC :

Hadden ze een stuk in hun voeten en zaten ze met hun blote kont in de sneeuw, of zoiets ?

:-D

@ Gim:

voorbijgangers bekogelen met alles wat ze in hun handen kregen, Sneeuw en stenen naar groepjes marktgangers smijten, uitschelden, verbale en fysieke agressie naar wie nog maar in hun buurt kwam, ...

Een stuk in hun voeten zeker. Maar ludiek was er zeker niets aan.

Allez, ze waren dan precies in een "soort van kerstsfeer", na de zoveelste neuten glühwein.  

Een echte "Peace-on-Earth", als het ware.

Mooie  fotos, Kerstmarkt? dat is iets dat ik in mijn tijd nooit gezien heb.Echt mooi,spijtig dat er nu zooveel moeilijkheden zijn met zooveel sneeuw.Tot hiertoe hebben wij nog geen sneeuw gezien,Juist een klein beetje een paar weken geleden.langs de kanten van New York is het zoo erg dan in Belgie,Ik volg al de ellende in Belgie op VTM,ik ben echt blij dat ik daar kan op aanklikken.Beste groeten,Louis

@ Louis USA : Om er meer over te weten te komen, klik hier...

nl.wikipedia.org/wiki/Kerstmarkt

Meer uitleg in de engelstalige versie.  Enjoy.

:-)

Ik had de indruk dat er wat minder kraampjes waren op de kerstmarkt dit jaar. Maar met de sneeuw was het allemaal wel gezellig.

Een boeksering op een stuk brood, wat kaisershmarren, een gluhwein, een jevenertje en een warme chocomelk voor mijn dochter, veel meer moet dat niet zijn.

Ik zag wel een mondige dame die een idioot erop aansprak dat hij zijn leeg pak fritten beter in de overvloedig aanwezige vuilbakken kon werpen dan op de straat. Met het nodige gemor gooide de idioot zijn leeg pak fritten dan toch maar in de vuilnisbak. Niet iedereen durft dit nog.

chapeau voor die madam

Gim, ter uwer informatie . Het Europese weihnachtsland bij uitstek is natuurlijk het Erzgebirge met als absolute topper het stadje Seifen. Het ligt in de vroegere DDR op de grens met Tschechie. www.seifen.de of www.erzgebirge.de 

Guy,bedankt voor de INFO,Louis

 Graag gedaan, Louis

:-)

Voor de echte sneeuwliefhebbers, men kan blijkbaar sinds kort ook in Mechelen per ski de berg op, te boeken in dit charmant hotel:

realtravel.com/h-421925-mechelen_hotel-montana