Zondagavond: Kottijd

met categorie:  

Zondag: Chaosdag. De oma's een bezoekje brengen die al uitkijken naar wat je weer te vertellen hebt over het kotleven. Gezellig met de hele familie het aroma van koffie en de hemelse geur van zoete lekkernijen opsnuiven. Bijzonder fijn allemaal, tot ik besef dat ik nog moet inpakken om terug naar kot te sporen die avond. Thuis aangekomen, ren ik van her naar der. Snel nog strijken en alles bijeenzoeken wat ik nodig heb de komende week. Een mopperende mama: "Vergeet je eten, gsm, sleutel en geld niet. Je gaat de trein missen!" Steeds hetzelfde liedje, maar stiekem moet ik toegeven dat ze wel gelijk heeft, want ik zou mijn hoofd nog eens verliezen door al die gekte.

Eens in de auto ben ik blij dat ik zo'n goede papa heb die me die avond steevast naar het station brengt, zodat ik toch niet de bus op moet met die loodzware valies. Met een vluchtige kus op mijn voorhoofd zegt hij me vaarwel voor een week, niet nadat ik beloofd heb hem later op de avond te smsen dat ik veilig op kot ben beland.

Op de trein is het een drukte van jewelste, want iedereen heeft een aardig mondje te vertellen over het voorbije weekend. Na de treinrit van een klein halfuurtje kom ik aan in Mechelen. Twintig stappen later sta ik aan de voordeur en draai ik met plezier de sleutel in het slot, maar dan begint het pas: De vermoeiende tocht naar het derde verdiep. Mijn tas lijkt steeds zwaarder door te wegen bij elke trede die ik neem, dus gun ik mezelf af en toe een rustpauze. 

Rood aangelopen en met een versnelde ademhaling, verwelkom ik mijn kotgenoot. Gevolg: Hij kan zijn lach niet onderdrukken bij het aanschouwen van dit tafereel. Hoe zou je zelf zijn? Ach, ik vergeef het hem al snel en weet dat ik weer een heerlijke kotweek tegemoet ga.  

 

Mechelen 'adopteert 'je graag tijdens jouw studentenleven!  Ik hoop dat je deze grandioze stad (jaja, ik ben een fiere, lichtelijk chauvinistische Mechelaar!) best leuk weet te vinden...

Enne: vooral welkom als nieuwe blogger!  Ik ben er zéker van dat je door jouw 'status van student' weer een andere blik op de Maneblusserstad kunt werpen!  Ik kijk dan alvast ook uit naar je volgende bijdragen!

welkom nogmaals! en...fijne kotweek!   ;-)


Dankjewel!

Ik ben enorm graag in Mechelen, dus wees gerust, je zal hier geen negatieve kritiek lezen:)

Leuk schrijfsel, Aur... Welkom op de Bog!!!
Blijf vooral schrijven!

... en hou het ook gerust kritisch hoor, niets op tegen. Enneh succes met de studies.

welkom Aur ;-)


Dankjewel allemaal:)!

 @ Aur

Ligt jouw kot op de derde verdieping van de hoogst gelegen straat van Mechelen, nl. de Guldenmouwstraat? Of is dit een tikje te persoonlijk. Ook van mij welkom trouwens.

Met een goed artikel binnengekomen en met grote trom verwelkomd !

Dat vraagt duidelijk naar meer artikels, mijn beste Aur !

Misschien, indien mogelijk en als het kan, er volgende keer ook nog een fotootje bijvoegen.

:-)


Nee hoor, mijn kot bevindt zich in de Leopoldstraat, ideaal gelegen dus:)


Dankjewel, gimycko! Altijd fijn te horen als mijn artikel in de smaak valt.

Ik zal volgende keer rekening houden met het posten van een foto, geen probleem.

 

 @ Aur

Welkom in de wijk dan.

Gegroet Aur,

                       neem me niet kwalijk dat u mij al eens zult lezen over Hombeek maar het is zo dat Mechelen buiten de city ook nog kan prat gaan op een aantal leuke fusiegemeenten. Daar natuurlijk eveneens welkom. 

Nu we binnenkort de avonturen van het kotleven van Aur in Mechelen uitgebreid kunnen lezen en volgen, zouden we enkel nog graag willen te weten komen vanwaar ze is...

:-)

Ik ben afkomstig van Hamme, een klein dorp in Oost-Vlaanderen.

Dat googlen we effe op...

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hamme_(Oost-Vlaanderen)

Ziet er leuk uit !  Maar geen (historische) link gevonden tussen Mechelen en Hamme...

:-)

Vermoedelijk zit ze op het KHM en volgt ze studies voor lerares...

Foto Gimycko

@Aur: ik zou maar stoppen met al die indiscrete vragen van Gimycko te beantwoorden! Voor je het goed en wel beseft staan hier uw banknummer, -kaart en pincode op de blog, naast een aantal andere intieme gegevens te blinken!

 

@ Jokke : Hahahahahahaha !...

:-D

@Gimycko: besef je nog niet dat Aur een schuilnaam is van die beroemde Hamse schrijver: H.B.?

 

@ Jokke : Ga eens kijken naar haar profile.  Daar staat een fotootje bij...

:-)


@ Jokke: Wees gerust, mijn intieme gegevens zullen hier niet op verschijnen!

@ Gimycko: Fout gegokt, ik studeer niet voor leerkracht:)

Dat wordt hier dan ne soort van nieuwe rarara.  Binnen enkele dagen laat Aur weten wat ze in Mechelen studeert en nu mogen we nog effe ernaar raden...

Mogen we nen eerste hint ?

:-D

BTW : De Verpleegstersschool is al een hele tijd verhuist naar Duffel, I presume !


Ik geef geen hints. Je zal het wel lezen in één van mijn volgende blogs:)

Aha, een soort van "Wordt vervolgd-verhaal"

En morgen te verkrijgen in de betere boekhandel, in de Bouquet-reeks ?

:-D

Gim: een beetje dimmen aub!  Jij kan iemand nogal overrompelen...  ik krijg acuut last van plaatsvervangende schaamte!

Ja, Jans...

:-D


Ik sta er versteld van hoe snel de reacties hier elkaar opvolgen.

@ Aur :

Het ging nog een pak sneller toen, hier in Mechelen, dat nieuw logo werd voorgesteld !

:-D

BTW : Het is ne zondagavond en er is toch niks op TV

Aur is Aur, meer hoeft daar niet over gezegd te worden, hé Aur.


Zo is dat, Tim:)!

Ik vind het in ieder geval tof dat ook de jonge garde zijn weg vindt naar Mechelen Blogt.

Welkom, Aur.


@ Jan: Ik doe dat met veel plezier!

Ja, de Blog wordt blijkbaar opnieuw hip, nu Facebook en Twitter oldschool zijn geworden voor de Jeugd van Tegenwoordig.

:-)


Niets tegen Facebook hé, dat blijft gewoon hip:)!

leuke  tekst aur ;)

Welkom Aur!

Amai Aur, dat herinnert me aan die vergeten tijd die nochtans geweweldig was en tegelijkertijd vermoeiend :-D.
Welkom aan de mensen van Hamme, zelf van Sombeke zijde waren we niet zo'n verre buren.

 

Tot lees nog..


Het is idd een zeer leuke tijd en ook wel wat vermoeiend, maar dat neem ik er graag bij:)

Dankjewel!