Nigel Williams & de versupermarktisering van 'het Geloof'

Met "Geloof In Mij" speelde Nigel Williams twee avonden na mekaar (woensdag 11 en donderdag 12 november) voor een uitverkochte stadsschouwburg. Grote geloofsvragen. Religie, Spiritualiteit, creationisme, intelligent design, new age, wicca, het paranormale, sekten, … Het kwam allemaal aan bod in deze nieuwe show van Williams, die in Mechelen in try-out ging, nog voor de première, zaterdag 14 november, in de Arenbergschouwburg. 

Mechelen kreeg maakte dus als eerste kennis met de gloednieuwe show van Williams, schoonheidsfoutjes en slordigheidjes incluis ...

Met zijn nieuwe show wilt Nigel Williams de draak steken met niet zozeer 'het Geloof' of God X of Y, maar veeleer met 'versupermarktisering' ervan. Of hij daar in geslaagd is?

Als je het mij vraagt: niet helemaal. Natuurlijk werd er véél en smakelijk gelachen. Ja, het was vermakelijk en Williams stelde enkele terechte vragen. Hier en daar 'stoute grapjes', maar - en dat had ik niet verwacht - af en toe ook wat gratuite, flauwe humor. Je had soms de indruk dat het hem moeite kosten om 'het verhaal' twee uur lang vol te houden... Waarbij ook opviel dat het tweede deel, na de pauze dus, heel wat sterker was dan deel 1. Alsof dat eerste deel nog niet volledig af was...

Williams waarschuwde aan het begin van de avond de zaal. Vooral de 'gelovige mensen met lange tenen' dan. Je verwacht je dan toch aan behoorlijk snedige, erg stoute humor maar dat viel al bij al dus nogal mee... Of zijn wij Mechelaars misschien allen tegen héél wat bestand. Dat kan ook.

Maar slecht was het zeker niet. En er werd meermaals smakelijk gelachen, zoveel is zeker. Wellicht wordt een en ander nog bijgestuurd. Tenslotte was dit een try-out en moest de première nog volgen...  

Een fijne avond dus, maar ikzelf, en sommigen die ik sprak nadien, deelden die mening, had toch nog wat meer panache verwacht...

Knap, goed geschreven en kritsch verslag.  Zoals je weet zijn stand-up-comedians zelden 'mijn ding' - Maar goed, da's persoonlijk.  Ieder zijn publiek.

Dit geeft toch een goed beeld op dit optreden.

mooi verslag over een man die ik wel kan smaken

 

mmm... ik heb hem nog nooit live gezien (geen enkele stand-up comedian trouwens) maar wat ik van hem totnogtoe op tv zag, vond ik maar mager... te goedkoop, te gezocht, te plat... er bestaat volgens mij veel beter in stand-up comedian land .... 

daar ben ik het ook mee eens jansenius

maar ook minder goede he

Ik hou wel van StandUp Comedy, en ik zag onlangs opTV Wouter Deprez. Vond ik echt wel goed. NIgel Williams vind ik persoonlijk minder (subtiel).

Een jaar of twee geleden heb ik een try-out van Deprez in Mechelen bijgewoond... Buiten die paar keertjes dat hij nog op z'n blad moest spieken, was dat echt áf.  Het voorprogramma was Bart Cannaerts uit Katelijne, die wat later Humo's Comedy Cup zou winnen.