Afscheid van een Muizense "landmark"

met categorie:  

Muizen, 21 november 2009

Na een harde werkdag en een paar aansluitende Duvelkes keerde ik met bus 3 terug naar mijn vertrouwde habitat. Toen we Muizen naderden begonnen die Duvelkes hun tol te eisen, mijn blaas was toe aan een grondige lediging. Geen probleem, dacht ik zo, in waarschijnlijk één van de oudste en meest typische straatjes van Muizen staat immers nog een echt ouderwets pissein, zo ouderwets dat ik al zelfs niet meer zou weten hoe ik dat woord begot zou moeten schrijven. Zo ouderwets dat ik dat pissein mijn hele leven gekend heb, en ook een heel groot deel van mijn leven effectief gebruikt. Ik ben er mee groot geworden, quoi.
(Foto Tommy Gevaert)

Dus ik stap van de bus en spoed me naar het drogebroodstraatje, de blaas stond ondertussen op springen, die Duvels moesten eruit. De fluit bijna in de aanslag, maar wat zie ik daar of beter wat zie ik daar niet? Het afgieten van de patatten zou nog even moeten wachten want groot was mijn verbazing dat het pissein ,of als ik even bekakt mag zijn, het urinoir, gewoon verdwenen was. Het moet daar zeker wel 50 jaar geweest zijn, aan de zijkant van den Appolon, en nu was het weg, toevallig toen de nood het hoogst was.

Vanochtend kwam ik de eigenaar toevallig tegen. De brave man was zelfs niet op de hoogte dat ze zijn pissein, op zijn eigendom, kwamen afbreken. Een beslissing van de gemeenteraad na één klacht van een meneertje dat daar één keer per week passeert om naar de kerk te gaan. Het zou daar vuil zijn en het zou daar stinken.
Ok, het was daar vuil, en soms kon het wel eens stinken, maar ik zal het missen. Waar haalt de stad eigenlijk het LEF vandaan? 

Het wordt stillekensaan tijd dat Muizen ook voorzien wordt van ne PlasSjop...

:-)

http://www.mechelenblogt.be/2007/09/plassjop

Dit klein erfgoed verdwijnt zienderogen uit het straatbeeld. Remember de Keizerstraat ...

Vreemd dat onze moderne tijd nog geen echt mooi gedesignde oplossing gevonden heeft voor urinioirs/wcs in het straatbeeld ... De behoefte blijft.

Hans Verbist nam hier een foto van:

(Foto Hans Verbist)

Als de nood het hoogst is,...is de redding niet meer nabij...

Mag dat eigenlijk zomaar? Iemand zijn eigendom afbreken zonder de eigenaar te verwittigen op basis van één enkele klacht?

denk ik toch niet Tommy, volgens mij is dit pissijn zo ingeburgerd dat iedereen, zelf 't stad dacht dat het publiek eigendom was. Ze zullen het mss weer moeten opbouwen :-) als de eigenaar stappen onderneemt

@ Gim

Laat Muizen landelijk aub en plaats die "plasjop" maar in Mechelenstad.

Ik hoop dat alles gedaan zal worden door de stad Mechelen om het pissijn terug op zijn plek te zetten in zijn oorspronkelijke toestand. 

@ Iedereen die interesse heeft

Ik ben deze morgend door het straatje gegaan en warempel...... werklieden zijn begonnen een nieuw pissijn te construeren .

Hoed af voor zij die hun fout hebben in gezien en op deze wijze dit rechtzetten.