Wat te doen met een pompoen?

met categorie:  

     

(foto's: Jan Smets)

Wat te doen met een pompoen?  Heffen wéét het!  Méér zelfs: het sympathieke Mechelse Zennedorp krijgt er zélfs 'visioenen' van.  Vandaag ging de tiende editie door van de 'pompoendag' - en alles zat mee...

Een mooie herfstzonnetje - veel warme kleuren; pompoenen in alle maten - vele lachende gezichten - jong en oud.  Een natje en een droogje - een huifkartochtje; een ambachtsmarkt, volksspelen... Té veel om op te noemen...

Volzinnen zijn niet nodig om het toffe gebeuren in Heffen te beschrijven.  Laat de beelden spreken...

   

Heffen is een mooi dorp.  En vandaag was het nog mooier...

Een 'Heffenement' zoals dit, valt of staat met vele vrijwilligers.  Maar een levendig dorp kan dit aan!  Deze lief glimlachende jongedames waren enkele van de velen die een handje hielpen om het een geslaagde editie te laten worden.  Ze poseerden graag voor deze lens - Ik beloofde hen dat ze nog vanavond op deze blog zouden staan...  ;-)

    

Sjoelbakken..., en de vriendelijke 'arm der wet'...

'Gewichtige modellen' klaar voor de Weight-Watchers...

     

     

     

    

Deze vrolijke 'jenevermadammen' poseren ook graag voor Mechelenblogt...

     

     

   

    

    

   

    

De volgend jaar 60 jaar bestaande Chiro van Heffen, werd uitgebeeld in prachtige pompoencreaties..

    

Proficiat Heffen!  't was een heerlijke dag!

Mooie reportage, Jan.

Ik heb, na de brandweer, moeten passen.

Er was ook weer zovéél te doen in ons Mechelen!  Van de brandweer fietste ik naar Heffen, en daarna naar de open-moskeedag in de Generaal De Ceuninckstraat...  En dat zijn maar enkele van de vele activiteiten van dit weekend...

@Jans: dat allemaal per fiets??? Eerder zo als Assepoester u laten rondvoeren in een pompoen; zekerst!! ;-)

;-)

Alle gekheid op een stokje:  ik stond werkelijk versteld van de creativiteit van de Heffenaars!  Het was een héél gezellig, gemoedelijk en sympathiek gebeuren!  Heffen: doe zo voort!  Jullie zijn een dorp met pit!

Dag Jans,

Schitterende foto's, maar ik had niet anders verwacht van jou;-)

Of het effectief de laatste keer was dat ons dorpje tot hoofdstad-der-Pompoenen werd getoverd, laten we nog maar even in het midden...

 

 

 

@ Elle: stoppen in schoonheid is mooi..., maar als er inderdaad nog géén sleet op de formule zit, is het misschien toch maar best om er volgend jaar terug met volle moed tegenaan te gaan!   Ik doe mijn hoed af voor het enthousiasme van Heffen!

De lief glimlachende dames bedanken je voor het plaatsen van de foto!  :-)

Heel mooi gedaan. 

Groetjes, (van links naar rechts)

Evi, Lucy, Stéphanie en Véronique

graag gedaan dames!   ;-)