Poetsen doe je niet alleen OP de straat

met categorie:  

Ik wandel er dagelijks voorbij, en met het voorbijglijden van de seizoenen zie ik dit bordje steeds maar smeriger (sorry geen enkel ander woord is toepasselijk) worden.

De stad heeft de mond vol over het opkuisen van zwerfvuil, maar straatbordjes als deze kunnen toch echt niet door de beugel. Als ik me niet vergis zijn zij toch de visitekaartjes van onze stad.

Voor het stadsbestuur, dit bordje vind je op de hoek van de Frans Halsvest met de Liersesteenweg, stuur eens iemand.

Het zou handig zijn als onze stadssite ergens een duidelijke link zou zetten waar men zoiets kan melden.

 

Da's zo een beetje gelijk het bos in wording bovenop de Predikherenkerk.  Binnenkort hangen er vruchten aan die bomen :-)

Tiens dit bordje van de foto draagt nog het 'oude' logo.

zoals elk bordje in deze buurt

Ik stel me al voor dat er in de volgende ' Onder den toren ' volgende vraag van stadswege komt: Peters en meters gezocht om zich over een bepaald straatnaambord te ontfermen.

In navolging van de opgeroepen vrijwiligers voor de Dodoens-kruidentuin en de standbeelden in de stad, is dit niet ondenkbaar.:-)

De schooljeugd doet alvast zijn duit in het zakje: alle leerlingen van de BSGO De Spreeuwen, ondermeer mijn dochter, hebben gisteren een grote opkuisactie gehouden om zwerfvuil en ander straatafval te verzamelen.  Dat gebeurde in de wijde omgeving van de school aan de Battelsesteenweg, van de Dijleboorden aan de Winketkaai tot aan de vaartkant.  De hoeveelheid zwerfvuil loog er niet om. Al na enkele tientallen meters waren de eerste vuilzakken gevuld.  Mijn dochter vroeg zich af wie dat allemaal op de grond gooit.  Ja, de Mechelaars zelf, hé.

Misschien kunnen ze volgende keer een straatnaambord-kuisactie houden.

Roger, ik denk eerder aan een of andere soort noten. 

G.L.: Arachis hypogaea?

Toevallig vandaag gepost op onze wijkblog:

"Binnen het Stadbestuur van Mechelen bestaat er een specifieke dienst voor het ontvangen en behandelen van meldingen en klachten rond het openbaar domein. Dit kan gaan over bijvoorbeeld groenonderhoud, straatinrichting, of situaties die storen of verberterd kunnen worden zoals sluikstorten of losliggende stoeptegels. Zo was laatst een houten paaltje tegenover Den Deigem omver gereden. Dit werd gemeld en binnen de vijf dagen hersteld.

Je kan de dienst wijkonderhoud bereiken op het gratis nummer 0800-2800 of via email op wijkonderhoud@mechelen.be. Ook blijft het mogelijk je melding door te geven via het online formulier."

En dat werkt ...

Bedankt

dat ga ik meteen doen

 @zeker weten Peter.En ik spreek uit ondervinding.

Yep.

Het werkt.

ik ben in blijde verwachting

Proficiat Marc VC !! Voor wanneer is't ??  :-)

@Roger dat hangt vant stad af, ik heb mijn bijdrage gemaakt ;-)

Dit is het korte antwoord van een medewerkster van de stad

Beste,

 

Alle straatnaamborden worden vervangen met het nieuwe logo van Mechelen op.

Nu ben ik benieuwd wanneer....

@Marc VC: eerst moet nog dat nieuw logo gekozen worden hé!

Nu ben ik benieuwd wanneer....

en daarmee is voorlopig de plaat gepoetst...

Het lijkt een beetje op volgend gesprekje:

- ' Moeder mijn onderbroek is vuil, mag ik een proper? '

- ' Zwijg, tegen de feestdagen krijgt ge een nieuw ' ;-)

 @ medewerkster van de stad

Tracht je baas of indien je dat zelf bent, ervan te overtuigen dat de meeste Mechelaars liever het oude stadswapen onder ogen krijgen dan die belachelijk gele maanpersiflage die al de dienstvoertuigen van de stad zo zwaar ontsiert en de meeste inwoners de opmerking ontlokt: "dee van Schockaert zen da".

Minder is niet altijd beter. Wat is er mis met een krachtige adelaar in een geel en rode achtergrond? Zelf had ik die wapenbalken liever groen en wit gezien maar alla...

ondertussen blijft het natuurlijk wel vuil

 De nieuwe naamplaten met het nieuwe logo zijn al gedrukt ( eigenlijk chemisch geëtst om correct te zijn ).
Ze moeten ze dus nog enkel ophangen.
Kostprijs van 1 plaat: 50€ excl. BTW