Terug van weggeweest : Rarara.

Het wordt tijd dat we weer eens een beetje leven in de brouwerij brengen, dus plaatsen we weer eens een rarara-foto.

(Foto's : J.Goovaerts)

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit mooie staaltje graffity heel toevallig vond, toen ik op zoek was naar een parkeerplaats toen ik afgelopen donderdag een glas (Zero-Cola) ging drinken met enkele vrienden.

Een tip, het is op een plaats waar je met de wagen eigenlijk raar of zelden voorbij komt.

Het was dus eerder toevallig dan bewust dat ik dit kunstwerkje vond.

Laat de antwoorden maar komen :-)

jan.goovaerts@telenet.be

@Jan G. wat men al niet tegenkomt bij het zoeken naar een parkeerplaats waar niet moet betaald worden na 19.00 uur :-)))

frustrerend!    ;-)

ik weet het niet!  

@Jans, allez jongen, ken uw stad!!  Een kleine tip: de regengoot ligt in het midden van de vernieuwde straat en de bestrating bestaat uit betonkeien. Zo talrijk veel straten zijn er niet met dergelijk patroon. Neemt uw fietske maar :-))))

Als je nu eens wist waar we afgelopen donderdag iets gaan drinken zijn, wist je meteen ook in welke buurt je moest zoeken he Jan :-)

 

 Dat is in de Voochtstraat (denk ik toch), achter het gerechtsgebouw, de achterzijde van fietsen Robot.

Inderdaad, deze foto werd genomen in de Voochtstraat en omdat het een plaats is waar je niet zo vaak passeert, waren er heel wat Mechelaars die dit niet konden lokaliseren.

 

En ik die dacht dat het op de Geerdegemvaart aan Coloma was...

@Jans en Roger, het niet kunnen situeren betekent wel dat ge beiden brave burgers zijt (al dan niet geworden!) want in de Voochtstraat waar die grafiti werd aangebracht,  is tevens het gerechtshof gevestigd:-))))

En tot onlangs het bloed geven voor het Rode Kruis.

 @ Roger Kokken

Ik kan er in komen Roger dat je dacht dat dit kunstwerk zich op de Geerdegemvaart bevindt.

Ik meen zelfs aan de stijl te zien dat het van dezelfde grafittikunstenaar is. Op de Geerdegemvaart heeft een zwakzinnige would-be grafittispuiter gedacht dat hij iets moest toevoegen aan het prachtwerk dat er reeds een paar jaren te bewonderen is. Die kloothummel heeft zijn hanenpoten op dit stemmig werk achter gelaten tot ontzetting van gans de buurt en de bewonderaars van het werk. Eppenap schpeisig!!!

Om het dan toch maar een erfgoed-draai te geven: rond 1958 woonde er een familie Croons die leefde van het statiegeld van het ophalen van lege flessen en voordien woonde er een oude vrouw die in de winter rondliep met opneemvodden rond haar voeten, kwestie van niet uit te schuiven in de sneeuw. Toen zij uiteindelijk dan toch opgenomen werd in het gasthuis ' wegens dwingende hygiënische redenen' , waarna zij prompt overleed, vond men een massa geld in haar ... jawel, matras! De bijnaam van de dame ontsnapt me maar daar komen anderen wel op.