Kroniek van een Nakend Overlijden

Dat het Leven hard kan zijn, dat weten we allemaal.  En soms is die hardheid enkele meters van je terras zichtbaar.

Sta ik, daarnet, even op mijn terras om een sigaretje te roken.  Merk ik in de tuin nen hoop pluimmekes.  Niet direct iets om aandacht aan te schenken, tot één van mijn buren, met een klein bekertje water, eraan komt en begint te druppelen.  Een klein fijn bekje verschijnt.  Wanneer de buurman mij opmerkt, vertelt hij dat het een vogeltje is, dat vermoedelijk uit een nest gevallen is.

En er blijkt nog een tweede te liggen.  Dat tweede heeft, volgens mijn buurman, misschien wat meer overlevingskansen omdat het a) wat groter is dan het eerste en b) tot nu toe in de schaduw ligt.

Na een winkelbezoek aan de Match, check ik nog eens de beide diertjes.  Datgene, dat in de schaduw ligt, ligt te rillen en datgene in het midden van de tuin beweegt nog weinig.  Doch de zon draait onverbiddelijk verder de tuin in en zijn, volgens mij, de beide diertjes binnen het uur overleden van de stress, honger, dorst, luizen, vlooien of door een verhitte huis-of straatkat

Heeft het beetje water, van mijn buurman, de doodstrijd verlengd en wat doe je best in zo een geval ?  Alhoewel Moeder Natuur tijd en geld steekt om zo een wezentje geboren te laten worden, neemt ze deze, als het haar uitkomt, onverbiddelijk weer terug.

In het programma Dieren in Nesten van Chris Dusauchoit werden er geregeld gnoes en kangoeroes opgehaald door Sil en Bart van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek, maar tegen de tijd dat ik, of mijn buurman, dat natuurhulpcentrum of een dierenarts er heb bijgeroepen, is de doodstrijd van deze Mechelse vogeltjes al lang voorbij.

Wat kan, mag of moet je in Mechelen doen om deze diertjes een kans op overleven te geven of wat moet je best doen met de kadavertjes om geen enge ziektes of beestjes op te lopen ?
 

Voor zij, die het lot van beide diertjes aantrekken : ze leven nog.  Vader Merel heeft ze een uurtje geleden gevonden en gevoederd, maar hij zal ze nooit meer terug in hun nest krijgen.  Als ze deze nacht sowieso al een mogelijke koelte of kattenrazzia overleven.  En misschien verliest Vader Merel, binnen enkele uren, ook nog eens zijn interesse.

En wat te doen als morgen jouw Minneke Poes of jouw Pekkie de Hond met een halfdood vogeltje aankomt ?  Uit hun bek halen met dikke handschoenen en de Diftar-bak in ?  Want ik denk niet dat de PMD-zakken of die witte huisvuilzakken nu echt geschikt zijn, bij dit warme weer, op een appartement.  En wat als dat halfdood beestje, in zijn laatste zucht, nog eens uithaalt met dat vlijmscherpe bekje ?  ASAP een Tetanus-spuit gaan halen bij nen doktoor ?

Kunnen jullie ze niet terug in het nestje leggen?

Je laat ze daar liggen, het ene heeft het koud, het andere ligt te bakken!

Als je zo'n piepklein vogeltje vastpakt hoef je heus geen tetanusspuit te krijgen!

En dat bekje ocharme zelfs als het pikt dan voel je daar niets van.

De natuur is selectief en de zwakkeren gaan dood, dat is nu eenmaal zo.

Als je het echt niet kunt aanzien, neem dan een emmer water en houd er de vogeltjes enkele seconden in onder, dan zijn ze dood en voelen ze niets meer, dan kun je ze in een platiek luchtdicht verpakken en in de vuilbak steken, of als je milieubewust bent dan graaf je een putje, je legt ze er in en de natuur doet haar werk. Ze met aarde bedekken Gimycko!

Je denkt toch niet dat een dierenarts ze mond op mondademhaling geeft? Die weet dat ze onherroepelijk sterven!

Update :

Het grotere is compleet verdwenen.  En omdat beide babyvogeltjes zeker nog niet konden vliegen, is het vermoedelijk weggeritst door één of andere kat.  Het kleinere zit nu stilletjes te rillen in de schaduw en Papa Merel is nog altijd in de buurt, alhoewel hij niet veel meer kan doen dan af en toe nog eens dat bekje voederen.

 Schitterend Gim. Eerst had ik hem nog niet maar nu is hij helemaal door.Proficiat.

@ GL : ??

BTW :

Een half uur geleden maakte het kleintje nog steeds geluid...

Je laat het toch niet buiten liggen? Het zal straks zeker dood zijn!

 

 Gim, dat zijn de eksters die dat flikken en daartegen is maar een remedie : ne kalaschnikov.

Blijkbaar houden niet alle Mechelse katten van Lasagna uit de Hemel.   Buiten een één-enkel pluimpje is er niks meer te ontdekken van dat laatste kleintje.

RIP, kleine Mechelaar

I do hate it when the title is right !

Voor zover Gimycko’s zomerverslaggeving...

 Eigenlijk, wat ik mij al de hele tijd afvraag bij het lezen van dit 'verslag' waar de zinloosheid vanaf druipt...

Zijn er ook momenten geweest waarbij je hebt zitten masturberen terwijl je vanachter de gordijnen naar creperende beesten zat te loeren of is het zover nog niet gekomen?

 Mechelen BLOGT ?????

 @louis:

link

 Christoffe, was dat ook te zien op de stadsvisioenen ? Ik heb toevallig zoiets opgevangen.Die tentoonstelling zal wel een succes geweest zijn ,denk ik zo.

 Nu weet ik waarover de burgemeester het had wanneer hij over kunst sprak.

Tja, er wordt eigenlijk toch serieus was afgeluld en rondgetwitterd op MB.  Dus misschien best dit alles niet te serieus nemen, want voor je het weet is er weeral ne mosquito gesignaleerd in Mechelen.

:-D

 In de gebure van de kloane Malinois emmek gôôrt

Zeg gasten, zien jullie zelf niet in dat jullie totaal verkeerd bezig zijn ?
Ik lees met plezier de veelal interessante bijdragen op Mechelen blogt, maar er zijn mensen die posten om te posten en dat is verkeerd.
Gimycko, zoek jezelf een paar vrienden en ga met hen op café, waar je kan zeveren tegen elkaar over dode en halfdode vogels, maar haal het algemene niveau van de blog niet naar beneden met zulke onderwerpen, die in wezen niets met Mechelen te maken hebben.
Liever "slechts" één schrijfsel per week mét inhoud, dan 10 schrijfsels om toch maar je eigen naam te kunnen lezen.
 
Tweede geval is GL uit Hombeek.
Moet alles bij jou dan politiek getint zijn, of kan je het ook over leuke dingen hebben ?
Deze Blog, waar veel mensen op een totaal vrijwillige basis, hun werk van maken, heeft als doel mensen dichter bij elkaar te brengen en niet om ze tegen elkaar op te zetten.
Wat zij opbouwen, breek jij maar al te graag af, valt me op.
Ook jij zou beter op café gaan en na een paar pinten je beklag maken over de politieke gang van zaken in de grote stad wat verderop.
Elk café heeft wel zo'n vaste stamgast die den ambetanterik uithangt, maar laat het duidelijk zijn : Mechelen Blogt is geen café.

 En wie ben jij dan Anoniem ?

Het nieuws van de week kan ik met smaak lezen wanneer het maar waarheidsgetrouw geschreven is.Ik heb een hekel aan nieuwsmisvorming.

@ Anneke Oniem :

Dus... de bottom line is jou dus ook ontgaan ?

BTW : Wanneer publiceer jij je eerste artikel ?

De bottom line is te vinden in de laatste regel van dit artikel...

Overdrijf je niet Christophe?

Warom moet alles altijd zinvol zijn? Trouwens je reactie lijkt me even zinloos.

Wel dankzij deze post weten we nu wat masturbatie betekent , want Christophe die daar uiteraard van op de hoogte is postte een link.

Btw, het ging wel over Mechelen want het vogeltje had papieren waaruit bleek dat het een echte Mechelaar was.

 Goed en wel maar de kat heeft de papieren opgegeten.

Wie helpt die arme pieren in mijn tuin die bovenkomen als het regent want van zodra ze bovenkomen worden ze opgepikt door de merels die op vinkeslag zitten en koekeloeren tot ze hun slag kunnen slaan. Vreselijk gewoon...
Als ge alle sukkeltjes van beestjes moet redden dan ben je tegennatuurlijk bezig, survival of de fittest, zeg maar.

Zeg help dat beestje dan liever zelf uit zijn lijden als ge 't niet kunt aanzien. Voor eutanasie op dieren hebt ge nog steeds geen doktersbriefke nodig en 't is niet strafbaar.
 

Wat is sadistischer?
Wachten tot je het beestje zit opgepeuzelt worden nadat het lang heeft afgezien van de zon en van ontbering of het beestje de kop aftrekken?
Misschien een tip voor je volgende artikel. Maak er een meerkeuzevraagje van

Voor zij, die nu eenmaal houden van roadkill tussen hun boterhammen : 1 adres, dat haramwinkeltje op het einde van de Katelijnestraat (liep er zonet voorbij).

Bij dit weer lagen er, achter een bloedhete vitrine in een niet gekoelde toog, iets wat op kip leek.  Niet verpakt en op een hoopje gesmeten.

Bottom Line : Roadkill en wat ermee te doen in Mechelen ?

 Lage die in heulen blôôte

Bedankt Anoniem voor je zienswijze. We overwegen het.

Dat vind ik een goeie, 'zonder papieren' hebben 1001 smoesjes maar dat de kat ze opgegeten heeft staat er (nog) niet bij! :-)

normaal wordt op "anonieme" dingen niet ingegaan.......

Als het vogeltje een echte Mechelaar is dan moet het zeker gered worden. Als ik mijn kippen eten ga geven merk ik dikwijls dat buitenlandse vogels met de buit gaan lopen. Hoeveel Mechelse vogels zijn er al gestorven doordat uitheemse, mogelijk zelfs Waalse profiteurs met hun eten gaan vliegen!

Hoe kan het vogeltje gered worden? Ik ken een Mexicaanse mevrouw die in de Stassartstraat woont en zij kent veel van vogelen. Ze kan de vogel wel niet tussen haar borsten warm houden, want ze heeft slechts een A-cup. En wat dat masturberen betreft: beter 1 vogel in de hand!

ps: Anoniem: groot gelijk! Maar als het hier geen café is, mag ik hier dan roken?

:-) leuke reactie Pluto.

 Ik vind niet dat dit artikel zinloos was. Ik heb met dat de voorbije weken namelijk ook afgevraagd, wat je in zo'n geval kan doen. Een dierenarts? Een opvangcentrum? Dus opende ik meteen de commentaren om te zien of er goede tips binnengelopen waren. En wat bleek... het zijn de commentaren op deze post die grotendeels zinloos zijn, niet het artikel zelf...