Gezelschapsspel Mechelen

met categorie:  

Gisteren (zondag) was ik op de markt in Heist op den Berg toen plots mijn oog viel op de naam ' Mechelen'... Ik dacht: 'hee, kijk eens aan'... 

Blijkbaar was het een gezelschapsspel over Mechelen met een bord dat heel Mechelen bestrijkt én de randwijken.  Dus Hanswijkhoek, Caputsteenstraat, een stukje Heffen enz, staat er allemaal op.   Een stukje terug in de tijd, want er staan bedrijven op die al lang niet meer bestaan.

Weet er iemand iets meer over deze 'nieuwe schat'?  Ik ben er ondertussen uit dat het is gemaakt in 1987....

Een fotootje heb ik al wel gevonden...

Welkom Bjorn Gouden Elf. Interessante post, maar heb je geen groter fotoke ?

Dank je wel Peter...

Ik zal eens kijken naar een grotere foto...

Welkom als nieuwe blogger Björn!  Wéér 'ene van den Hanswijkenhoek'...  ;-))

Maar het antwoord op jouw vraag moet ik schuldig blijven.  Maar, het wordt wel gevonden...Daar ben ik van overtuigd, na de 'ontdekking' in vorige topic...

Omdat de link te lang is, klik hier

een ietsje groter...

En nu, met zijn allen, op zoek naar een Puzzel van 1.000 of 1.500 stukjes met een foto van Mechelen...

:-)

Dat is inderdaad de doos die ik gekocht heb... Geen idee of het leuk om te spelen is eigenlijk...

ik heb twee weken geleden een gezelschapsspel over mechelen naar de kringloop gedaan :) denk wel dat het een recentere versie was dan '87. Ik kreeg dat als kind, maar heb het toen toch maar één keer open gehad. Zo interessant bleek ik het destijds dus niet te vinden. Weet ook al helemaal niet meer wat het spel juist was.

Nog een ietsje groter :-)

Ik heb die doos ook. 

Mijn dochter bracht ze voor mij eens mee van een rommelmarkt en ze meet 45 x 23,5 cm.  Ze dateert waarschijnlijk uit 1987. Het spel werd gerealiseerd door Future Toys - Studio 2MP  P. Michiels Grafiek - Schermersstraat 1 te 2000 Antwerpen, in samenwerking met het Mechels Speelgoedmuseum en een ganse rist firma's hebben waarschijnlijk gesponsord.  Om er enkelen te vernoemen: Pizzeria Mario (inmiddels al verschilende jaren in Schiplaken), Radio Reflex, Marc Patrick , Het Gulden Anker, Keizershof en nog 20 anderen.

De uitleg over het spel is in Nederlans, Frans, Duits en Engels.

Op de achterkant van de doos:

Het spel speelt zich af op de plattegrond van de stad.  Ondernemers proberen er hun bedrijven te vestigen. De concurrentie kent geen genade!  Iedereen probeert  zijn imperium zoveel mogelijk in het centrum te concentreren.  De plaats is beperkt , de strijd om de beste locatie is hard.  Wie doet de minste concessies en wordt de beste ondernemer van de stad?

Compleet met prachtig speelbord, 80 kaartjes, 8 pionnen, 3 dobbelstenen, spelregels en informatie over de bedrijven.

Neem de uitdaging aan en test je ondernemingsgeest.  SUCCES!

Het speelbord

Ik heb het speelreglement eens doorgenomen en het eens geprobeerd, Maar ik vind het een tamelijk ingewikkelde bedoening zodat ik het gelaten heb voor wat het was.  M.a.w. ik heb het nog niet ècht gespeeld. 

En of het plezant is??? Vermits het spel op rommelmarkten blijkt te belanden, vermoed ik het tegendeel.

Hallo,

 

ik kocht net voor in mijn klas hetzelfde spel maar dan over Antwerpen in de kringloopwinkel.

helaas zonder spelregels.Kan iemand mij de spelregels bezorgen?

dank

Anita