Geocaching in Mechelen

met categorie:  

Een ietwat zichzelf respecterende gsm heeft tegenwoordig heel wat (overbodige) snufjes aan boord. En een GPS module is hierbij geen uitzondering. Een dergelijke module geeft uw plaats weer aan de hand van een verbinding met satellieten.

Wat kan je daar tegenwoordig allemaal mee uitvreten in Mechelen ?

Een van de leuke dingen om de techniek te combineren met stadsverkenning is geocaching. Wat stelt het voor ?

Wel het principe is simpel.

Het is een spel waarbij gebruik wordt gemaakt van een GPS-ontvanger om ergens ter wereld een zogenaamde cache (schat) te vinden. Een cache is in het algemeen een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de "schat" (ook wel "goodies", ruilspulletjes).

(Foto http://worldcaching.com/)

Na het verstoppen van de schat maakt de plaatser de locatie bekend aan andere geocachers, meestal via internet. Anderen kunnen bij het vinden van de schat vaak items ruilen en/of toevoegen. In de schat is altijd een logboek aanwezig, waarin de vinder zijn naam achter kan laten. Het is ook de bedoeling dat de vinder op de website van de betreffende schat een bericht achter laat, ook als het niet is gelukt de schat te vinden.

Vandaag wat vrienden op bezoek gehad, en in het Mechelse wat 'schatten' gezocht. Het is een erg ontspannen manier om door de stad te lopen, de GPS ontvanger geeft een richting aan en een afstand. Met wat kennis van het stratenplan kom je al snel tot bij een van de schatten.

Tientallen punten zijn op die manier getagd in onze stad. En we hebben er vandaag in het centrum drie gevonden.

De bedoeling is wel dat je de schat discreet zoekt en discreet terugzet. Want anders krijg je de volgende taferelen.

(Foto http://geocats.blogspot.com/)

Geocaching groeit over de hele wereld razendsnel, overal op de wereld, en ook in België. Onze Mechelse schatten worden momenteel enkele keren per maand gevonden.

Mechelen heeft zijn geheimen, nooit geweten dat dit bestond in onze eigenste stad.

Leuke tip om tijdens de zomervakantie met de kinderen te doen. Bedankt Peter

Ondertussen, drie jaar later worden onze talrijke Mechelse schatten bijna dagelijks gevonden, soms zelfs meerdere keren per dag...
Het is dan ook niet zo uitzonderlijk dat je andere cachers tegenkomt op je zoektocht...

Vorige week deed ik mijn eerste cache in Hasselt, en sindsdien gebeten door het virus heb ik er al 8 in Mechelen gedaan vorig weekend... Er ligt zelfs een cache op 50m van mijn huis in Muizen...