NIEUWS van de week

met categorie:  

Een korte bloemlezing uit het nieuws van de week.

Is het compleet ? Zeker niet, maar daarvoor zijn er kranten, waar we graag naar verwijzen als bron.

KORT NIEUWS week 22/2009

(Bron GVA)

Stadsvisioenen schrapt personeel

Van zes onthaalmedewerkers van Stadsvisioenen is het contract niet verlengd. Dat heeft cultuurschepen Frank Nobels (CDO) geantwoord op een vraag van gemeenteraadslid Hamid Riffi (CD&V/N-VA).

Mechelen legt klokken 's nachts stil

Het mechelse schepencollege heeft vrijdag beslist om het torenuurwerk van Sint-Rombouts 's nachts stil te leggen. Dat zal gebeuren van 9 uur 's avonds tot 9 uur 's morgens. "De klokken zullen wel nog het uur aanslaan, zoals dat overal het geval is", zegt schepen van cultuur Frank Nobels (CDO). Nochtans was uit onderzoek gebleken dat het geluid niet boven de toelaatbare norm is.

Plankendael geeft goed voorbeeld met milieu-acties

Voka-Kamers van Koophandel Mechelen en Kempen heeft aan twintig bedrijven het milieuchartercertificaat uitgereikt. Dat gebeurde bij trouwe deelnemer Planckendael.

(bron Nieuwsblad)

Vrouw vindt slang in slaapkamer

Ellen Cogghe uit het Lekkernijstraatje in Mechelen is dinsdagavond flink geschrokken. Toen ze een sigaretje was gaan roken, merkte ze plots een slang op in haar slaapkamer. Die werd even later door de brandweer gevangen.

Cello-concert

Harpen Viegas uit de Wittebroodstraat organiseert op zondag 31 mei een cello-concert. De bedoeling is om kinderen uit de buurt de kans te geven om kennis te maken met de cello. Muziekliefhebbers zijn van harte welkom op zondag 31 mei om 12.30 uur bij Harpen Viegas, Jan Bolstraat 23.

Mechelen wil afvalberg verkleinen

Elke week halen de wijkonderhoudsteams in Mechelen zes containers met veegvuil op. Gemiddeld wordt in de stad veertig ton zwerfvuil per jaar opgeruimd. Om die hoeveelheid drastisch terug te schroeven, lanceert de stad voor de tweede keer 'Mechelen, stad om te zoenen. Hou ze proper.'


(Bron Radio Reflex)

Meer terrassen op Mechelse Vismarkt

De Vismarkt is één van de gezelligste pleintjes in onze stad. (...) Door het parkeervrij maken van de Vismarkt ontstaat er nieuwe open ruimte op het plein. Deze ruimte kan worden gebruikt worden voor een uitbreiding van de terraszone. De aankomst van de voetgangersbrug blijft een open ruimte om de voetgangers voldoende bewegingsruimte te laten en de binnenkort aan te leggen nieuwe brug volledig tot haar recht te laten komen. De terraszone aan de Dijlekant wordt uitgebreid. Deze nieuwe zone wordt verdeeld over de verschillende horecazaken. Zo krijgen de Bar Popular en ’t Ankertje een uitbreiding van hun huidige terraszone. De Fanterlok, Ronda en de Cirque krijgen een extra terras langs de Dijle en voor de Vishandel Emiel kan een terras komen voor de eigen gevel. Ook in de Nauwstraat is er nu ruimte voor terrassen tijdens de uren dat de Vismarkt verkeersvrij is. Zo kunnen De Mille, de Stille Genieter, De Gouden Vis, Atlas en ’t Archief een terras van een meter breedte buitenzetten over de hele gevellengte. Breder is niet mogelijk omdat het een smal straatje is. Den Akker tenslotte behoudt het huidige grote terras.

Ik kom raar of zelden op de Vismarkt, en wie weet is het al het geval, maar zoniet kan Vishandel Emiel werk maken van een stalletje met garnalen voor de terrasjesbezoekers.
Een spouse gernot met een goei pint of een Rodenbach is een must op een plein dat "De Vismèt" noemt.
Een gebakken boekserink met brood is ook altijd lekker.

De café's blij met grotere terrassen en de viswinkel blij met de extra verkoop van garnalen en boekserink.

Als de cafébazen dan nog toelaten dat de mensen hun portie vis opeten op hun terras, als ze bij hen de pintjes kopen, is iedereen gelukkig.

De dichtsbijzijnde plaats waar je, bij mijn weten, momenteel bakharing kan gaan eten is aan het St Annastrand en voor garnalen met een pintje moet ik nu naar de zee rijden.

Dus.........

@JanG: ik heb net dezelfde gedachtengang als wat jij neerpende.

Ben erg blij met "meer terrassen op de Vismarkt" !
En Jan Goovaerts' voorstel vind ik helemaal niet gek ... Doén zou ik zeggen!

Blijkbaar zou op de gemeenteraad van vorige week deheer Salmi weeral gaan lopen zijn. Dit maal omdat de islamitische begraafplaatsen op de agenda stond en hij niet dierf stemmen. Weet iemand daar iets meer over

 Ja ik weet het en de pers weet het ook !!!!

Toch iets dat niet onbelangrijk is voor iemand met de slogan"geen woorden maar daden"!

Wat is er juist gebeurd?