NIEUWS van de week

met categorie:  

Een korte bloemlezing uit het nieuws van de week.

Is het compleet ? Zeker niet, maar daarvoor zijn er kranten, waar we graag naar verwijzen als bron.

KORT NIEUWS week 20/2009

(Bron GVA)

Personeel DuPont dreigt met staking

Als er geen akkoord uit de bus komt, staken 300 arbeiders van DuPont de Nemours vanaf maandag 25 mei.In de verf- en plasticafdeling van de Amerikaanse multinational heerst er al een tijdje sociale onrust. De arbeiders eisen volgend jaar compensaties voor het loonverlies dat ze nu lijden door economische werkloosheid. Maar de directie van de Mechelse vestiging wil niet ingaan op de vraag van het personeel.(...)

Stadswachten strijden mee tegen toenemende misdaad

Mechelen gaat dubbel zo veel stadswachten inzetten in de strijd tegen gauwdiefstallen. Op risicoplaatsen helpt de politie een handje. De toenemende misdaad zet de dienst preventie en veiligheid van de stad aan tot enkele nieuwe acties. Vier fenomenen krijgen prioriteit: autodiefstal en diefstallen uit auto’s, inbraak in woningen, gauwdiefstallen en steaming. (...)

Mechelaar besmet twee vrienden met Mexicaanse griep

Vrijdag werden twee nieuwe gevallen van Mexicaanse griep in België bevestigd. De twee Mechelse twintigers zijn bevriend met de Mechelaar die gisteren positief testte op het Mexicaanse griepvirus.

(bron Nieuwsblad)

Drie, mogelijk vier besmettingen met Mexicaanse griep

Nadat donderdag een eerste Mechelaar ziek werd door de Mexicaanse griep, zijn nu ook twee van zijn vrienden besmet met het griepvirus. Sommige bronnen vermelden nog een vierde besmetting, maar die is nog niet bevestigd. (...)
    
Ondernemerschapcentrum komt op voormalige Ovam-site

Het geplande ondernemerschapcentrum komt normaal in de Kannunick De Deckerstraat. Het schepencollege neemt vandaag een definitieve beslissing.
Het ondernemerschapcentrum is een deel van het Efro-project, een samenwerking tussen de stad en de Katholieke Hogeschool Mechelen (KHM). Het centrum heeft nu eindelijk een locatie gekregen.

Tot nu toe werd alleen over een pand in de Borzestraat gesproken, maar dat bleek een heel duur pand te zijn met heel wat geborgen gebreken. Op de jaarlijkse prijsuitreiking voor Mechelse miniondernemingen vertelde schepen van Ondernemen Caroline Gennez (SP.A) dat de kogel door de kerk is. Nu wordt gekozen voor een combinatie van ondernemerschapcentrum en de intercommunales Igemo/Ivarem.(...)

E19 Brussel-Antwerpen twee dagen dicht

De autoweg E19 Brussel-Antwerpen wordt vanaf zaterdagavond 20 uur tot maandagochtend volledig afgesloten voor het verkeer vanaf Zemst richting Antwerpen. Er wordt een nieuw spoorwegviaduct gebouwd.(...)

(Bron Radio Reflex)

KV Mechelen sluit competitie af in schoonheid

KV Mechelen en SC Lokeren OV mochten de laatste speeldag van het seizoen 2008-2009 aftrappen. Voor KV Mechelen was het de laatste officiële algemene repetitie voor de bekerfinale. Een driepunter zou alvast een opsteker zijn en vertrouwen scheppen.

De eerste helft had omzeggens weinig om het lijf. Beide ploegen zochten tevergeefs naar een opening in de verdediging. Verder dan een paar kansjes kwamen ze echter niet. De wedstrijd moest duidelijk nog openbreken. De ruststand was dan ook terecht een scoreloos gelijkspel.

Na de koffie leek vooral KV Mechelen erg gretig uit de kleedkamer gekomen. Dat resulteerde al na een kwartier in 5 dolle minuten van de thuisploeg met drie doelpunten van respectievelijk Rossini, Vrancken en Persoons. Malinwa bleef de wedstrijd verder controleren, maar doelpunten kwamen er niet meer. KV Mechelen sluit de competitie af in schoonheid met 3 punten en evenveel doelpunten.

KV Mechelen - SC Lokeren O  3-0


Mooi overzicht!  Deze 'nieuwsjes van de week' gebundeld, zijn een meerwaarde voor deze blog!

 " Stadswachten strijden mee tegen toenemende misdaad "

Dat is toch wel straffen toebak . Twee maand geleden beweerde de coalitie met cijfers in de hand en de korpsoverste aan haar zijde tijdens de openbare vergadering van de gemeenteraad dat de misdaadcijfers van het voorbije jaar zo schitterend waren.

Men zou er meewarig mee lachen als het niet zo ernstig was.Ongeloofwaardig !!!

De verwachtingen of commentaren die elke 'gewone' burger eventueel zou koesteren of uiten in verband met de bevoegdheden van stadswachten zijn niet ter zake; stadswachten hebben geen enkele bevoegdheid; er wordt wel heel veel van die mensen geëist, maar da's dan ook alles ...

Volgens wat ik lees, gaan de stadswachten preventief mee ingezet worden.
 
Dat wil volgens mijn interpretatie zeggen, dat zij bvb folders met tips om geen wandelende winkel te zijn voor gauwdieven zullen uitdelen of tussen ruitewissers van wagens steken, met als doel dat de burger ook veel oplettender te werk kan gaan.
Zij kunnen bvb ook wagens controleren op het slotvast zijn of kijken dat er geen dure spullen zichtbaar in rondslingeren.
 
 
Ik denk niet dat ze zelf de bevoegdheid zullen of kunnen krijgen om een gauwdief te arresteren.
 
 

 Papier tussen ruitenwissers steken is sluikstorten en dat moet dan weer door de politie aangepakt worden.

mooi! ik las zoals vele anderen ook deze ochtend de GVA ...